Πάτρα – Θάνατος τριών παιδιών: Έως την Τετάρτη τα αποτελέσματα των εξετάσεων – Γιατί συστήνουν «εγκράτεια» νομικές και ιατροδικαστικές πηγές

Το θρίλερ με τους θανάτους των τριών κοριτσιών «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων».

παιδιών

Η εβδομάδα που ήδη διανύουμε χαρακτηρίζεται δικαιολογημένα πολύ κρίσιμη, καθώς αύριο ή την Τετάρτη πρόκειται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, οπότε και θ’ αποκαλυφθεί εκτός απίθανου απροόπτου η αιτία του ανεξήγητου μέχρι τώρα θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων, όπως είναι ευνόητο, θα καθορίσει εν πολλοίς την πορεία των ερευνών, σε άμεση συνάρτηση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο άλλων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Πάτρα – Υπόθεση θανάτου τριών παιδιών: Αρχίζουν σήμερα οι καταθέσεις – Θα κληθούν 25 άτομα

Το θρίλερ, που έχει συνταράξει την κοινή γνώμη, ξεπερνάει κατά πολύ άκόμη και την λεπτομερέστερη δημοσιογραφική προσέγγιση. Οσες πτυχές κι αν αναδειχθούν, το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για μια πολύ λεπτή υπόθεση, για την οποία πρέπει να επιδειχθεί ο καλύτερος επιστημονικός εαυτός όσων έχουν ή πρόκειται να κληθούν να καταθέσουν εξειδικευμένα και τεκμηριωμένα.

Υπ’ αυτή την έννοια, κάτι περισσότερο γνώριζαν πρωτίστως οι Εισαγγελικές, αλλά και οι Αστυνομικές Αρχές, που επίμονα την προηγούμενη εβδομάδα συνέστησαν δημοσιογραφική αυτοσυγκράτηση για να μην έρθει η πραγματικότητα να διαψεύσει εικοτολογίες, ανακρίβειες, ευφάνταστα σενάρια, δηλώσεις και αναλύσεις ειδημόνων και μη κ.ο.κ.

Το βέβαιο, όπως έλεγε με νόημα αξιόπιστη ιατροδικαστική πηγή στην «Π» είναι ότι η συγκεκριμένη, σπάνια υπόθεση «δεν προσφέρεται για επίκληση του νόμου των πιθανοτήτων».

Σε επίρρωση της ανωτέρω άποψης, νομικοί κύκλοι είχαν χθες στην «Π» να ανατρέξουμε με προσοχή στο σκεπτικό και όσα συμπεριλαμβάνει η διάταξη (πραγματογνωμοσύνη κλπ), με βάση την οποία τέθηκε στο αρχείο η μήνυση του πατέρα των τριών κοριτσιών Μάνου Δασκαλάκη. Οι ίδιοι κύκλοι, επικαλούμενοι την πραγματογνωμοσύνη τόνιζαν ότι «μέσα από μια άλλη διαδρομή αιτίου και αιτιατού και ο θάνατος της Μαλένας, όπως και της Ιριδας, έχει καρδιολογική αιτιολογία και άρα απομένει να δούμε τα αποτελέσματα για την Τζωρτζίνα…».