Πάτρα: Θεατρική ομάδα… μαραθωνοδρόμων! Τι λέει μιλώντας στην «Π» ο δημιουργός της

Όλοι οι ηθοποιοί της Πατρινής ομάδας «Ιδρώμενα» είναι δρομείς μεγάλων αποστάσεων – Χαλάνε κόσμο οι παραστάσεις τους

Πάτρα O εμπνευστής της σύστασης της θεατρικής ομάδας «Ιδρώμενα», Νώντας Φωκάς, ο οποίος έχει μια 22ετή θητεία ως ηθοποιός, στο τοπικό θέατρο

Είναι μία από την πλέον επιτυχημένες θεατρικές ομάδες της Πάτρας. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της όμως είναι ότι όλα τα μέλη της είναι πρώην και νυν… μαραθωνοδρόμοι!

Πρόκειται για τη θεατρική ομάδα «Ιδρώμενα», που μετά την επιτυχημένη πρώτη της παράσταση το 2019 «Λίστα γάμου» επανέρχεται δριμύτερη, ανεβάζοντας στο θέατρο Αγορά, το έργο του Νώντα Φωκά και της Ελισάβετ Αθανασάτου «ΚΑΛΗΣΤΕΙΑ». Πρόκειται για μια σπονδυλωτή κωμωδία, που στοχεύει να αναδείξει και να αποτυπώσει παθογένειες μέσα στις οικογένειες και ευρύτερα, που δυσκολεύουν την επικοινωνία και την ανάγκη για μια επιθυμητή ηρεμία και πληρότητα. Οι ανατροπές κατά τη διάρκεια του έργου τονίζουν τη σχετικότητα των εννοιών «καλό» και «κακό», «άσχημο» και «όμορφο», «Σωστό» και «λάθος».

Αιχμηροί διάλογοι και αλήθειες που δεν μπορούν να μην ειπωθούν. Χαμόγελα και εκρήξεις θυμού την ίδια στιγμή. Αισιοδοξία και απογοήτευση. Ενα κολάζ συναισθημάτων, που έχει ζήσει ο καθένας από εμάς. Και κάπου εκεί… μια ληστεία!

Πάτρα

H νέα παράσταση «Καληστεία», ανεβαίνει από την ομάδα «Ιδρώμενα», στις 10-11-12 και 17-18-19 Φεβρουαρίου, στο θέατρο «Αγορά»

Η σκηνοθεσία είναι -πάλι– του Νώντα Φωκά. Η ομάδα αποτελείται από δρομείς μεγάλων αποστάσεων (μαραθωνοδρόμοι!), με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για το θέατρο και φυσικά τον αθλητισμό, εξ ου και το όνομά της «Ιδρώμενα» – Ιδρώτας και Δρώμενα.

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν είναι οι: Γιώργος Γραμμένος, Μαρία Γιαμαρέλου, Θεανώ Κανελλάκη (φιλική συμμετοχή), Αντρέας Μαζαράκης, Κώστας Λάμπος, Ελλη Τσώνη, Γιώργος Δεμερτζής, Ηλίας Αραβαντινός και Κώστας Ζαφείρης.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2018 από τον εκπαιδευτικό Νώντα Φωκά, με ένα συγκυριακό γεγονός μετά από μία ιδέα σε ένα διήμερο Φεστιβάλ στη νήσο Κάλαμο, το οποίο διοργάνωσε ο αείμνηστος δρομέας Χριστόφορος Δουραμάνης.

Εκεί παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, ως πρωτόλειο κείμενο, το πρώτο έργο της ομάδας με τίτλο «Λίστα Γάμου», ενώ την επόμενη χρονιά ανέβηκε ως πλήρες έργο στο θέατρο «Αγορά». Η επιτυχία του ήταν πρωτόγνωρη, κάτι που ώθησε την ομάδα να συνεχίσει ακόμα πιο δυναμικά και αφοσιωμένα την θεατρική της πορεία.

Μετά από αναβολές δύο ετών, λόγω της πανδημίας, ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ομάδα με ένα εξίσου φιλόδοξο θεατρικό εγχείρημα, που αναμένεται να ενθουσιάσει τους φιλότεχνους. Αξίζει να αναφερθεί, ότι όλες οι μέχρι σήμερα δοθείσες παραστάσεις, της ομάδας «Ιδρώμενα», έχουν συγκεντρώσει πλήθος θεατών και έχουν οδηγήσει τους υπευθύνους σε παρατάσεις των παραστάσεων.

Ο εμπνευστής και δημιουργός της ομάδας, Νώντας Φωκάς, μιλώντας στην «Π», σημείωσε ότι «είναι πολύ συγκινητικό ότι όλη αυτή η η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από την αρχή, από πολλούς λάτρεις του θεάτρου και ερασιτέχνες ηθοποιούς, οι οποίοι βγάζουν πάνω στη σκηνή τον καλύτερό τους εαυτό και αναδεικνύουν τα κρυμμένα για χρόνια καλλιτεχνικά τους ταλέντα. Η ομάδα δεν είναι κερδοσκοπική και στόχος της είναι να προσφέρει θεατρική παιδεία και θεατρικές συγκινήσεις, αλλά και εμπειρίες, σε όλους τους πατρινούς θεατές.

Προσωπικά, δεν έχω συναντήσει άλλη φορά κάποια θεατρική ομάδα, που να αποτελείται αμιγώς από μαραθωνοδρόμους, πρώην και νυν.

Ευχαριστούμε την πρωταγωνίστρια Θεανώ Κανελλάκη, για τη φιλική της συμμετοχή στην παράσταση. Αυτό που υποσχόμαστε στον κόσμο, είναι ότι όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και τώρα, αυτή η παράσταση θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη τους».

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop