Πάτρα: Θέλουν ανατροπή στο Πράσινο Σημείο

Επαναφορά του Πράσινου Σημείου στο δημοτικό συμβούλιο για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης προσπαθούν οι κάτοικοι της Παραλίας με συμμάχους 27 αντιπολιτευόμενους συμβούλους.

ΠΑΤΡΑ

Μόνιμα το μυαλό στο Πράσινο Σημείο έχουν στη συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Παραλίας, αφού προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αναφέρει ότι η νέα δομή θα κατασκευαστεί στην περιοχή.

ΜΑΖΕΨΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
Για χθες είχε ανακοινωθεί πως θα γινόταν Λαϊκή Συνέλευση, αλλά τελικά προτιμήθηκε να μην γίνει, αφού σε πρόσφατη συνάντηση της Επιτροπής με επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίστηκε να συγκεντρωθούν υπογραφές ώστε να βρεθεί ξανά το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», 27 δημοτικοί σύμβουλοι παρατάξεων της αντιπολίτευσης υπέγραψαν το αίτημα των κατοίκων και το κατέθεσαν στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτη Μελά, ώστε να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση θέμα για να γίνει ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του συμβουλίου.

«ΑΚΥΡΩΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ»
«Αναμένουμε τη νέα συνεδρίαση για την ακύρωση της απόφασης. Εχουμε στο πλευρό μας 27 συμβούλους της αντιπολίτευσης που σκοπεύουν να φέρουν το θέμα σε συζήτηση» ανέφερε το μέλος της συντονιστικής και τοπικός σύμβουλος Παναγιώτης Ψυχογιόπουλος στην «ΠτΔ».
Επιπλέον, για αυτή την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη με το τοπικό συμβούλιο Παραλίας για να τους ανακοινωθεί ο δημοτικός σχεδιασμός και ο προγραμματισμός έργων για την περιοχή.
Οι διαμαρτυρόμενοι για την σχεδιαζόμενη κατασκευή Πράσινου Σημείου ξεκαθαρίζουν δια στόματος του κ. Ψυχογιόπουλου: «Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε και να ανεχθούμε μία ακόμα υποβάθμιση της περιοχής μας. Ανεξάρτητα από τα όσα σχεδιάζει η δημοτική Αρχή για την Παραλία, εμείς δεν θέλουμε το Πράσινο Σημείο. Ας το πάρει και να το πάει σε άλλη κοινότητα».

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
Τα Πράσινα Σημεία βάσει νόμου δεν έχουν καμία σχέση με τις γνωστές χωματερές. Πρόκειται για οργανωμένους και ελεγχόμενους χώρους όπου οι πολίτες μεταφέρουν αποκλειστικά και μόνο ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, πλαστικά, μέταλλα κ.λπ.), ογκώδη, ρούχα, παιχνίδια, ποδήλατα, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές και άλλα μικρά υλικά (μπαταρίες, χρώματα). Επίσης κλαδιά και φύλλα που θα θρυμματίζονται επιτόπου για να μεταφέρονται για κομποστοποίηση. Μάλιστα, σε άλλες περιοχές τις χώρας έχουν υπάρξει αντιδράσεις επειδή δήμοι έχουν καθυστερήσει τις διαδικασίες για την κατασκευή αυτών των χώρων.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ