Πάτρα: Τι είδε στην επίσκεψή της στην περιοχή η Stephanie Hertel

Στο χρονικό διάστημα που έχει ενδιαφερθεί για τα αδέσποτα της περιοχής, έχει δωρίσει 40.000 ευρώ για τα ζώα του δρόμου της Πάτρας με τον σύλλογό της “Stefanie Hertel hilft e. V.”.

Πάτρα: Τι είδε στην επίσκεψή της στην περιοχή η Stephanie Hertel

Φιλοζωικές οργανώσεις, τα κέντρα διάσωσης και το καταφύγιο ζώων στο Δρέπανο, επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην περιοχή της Πάτρα, η Stephanie Hertel.

Στο χρονικό διάστημα που έχει ενδιαφερθεί για τα αδέσποτα της περιοχής, έχει δωρίσει 40.000 ευρώ για τα ζώα του δρόμου της Πάτρας με τον σύλλογό της “Stefanie Hertel hilft e. V.”.

Τα χρήματα αυτά δόθηκαν σε γερμανικές φιλοζωικές οργανώσεις και σε φιλόζωους της Πάτρας που συνεργάζονται στενά. Μέχρι στιγμής, έχουν πληρωθεί από τις δωρεές κυρίως οι ευνουχίσεις, αλλά και ορισμένες ιατρικές επεμβάσεις.

Η ίδια η Stefanie Hertel υιοθέτησε έναν ελληνικό σκύλο του δρόμου που βρήκε εντελώς αδυνατισμένο στα βουνά της Ζακύνθου. Δεν είχε ιδέα ότι η σκύλα ήταν έγκυος. Όταν γέννησε τέσσερα υγιή κουτάβια, κράτησε το ένα από αυτά. Τα υπόλοιπα τα έδωσε σε αγαπημένα χέρια.

Όταν επισκέφθηκε τις ιδιωτικές δομές φιλοξενίας του Θεοδωρα Αγγελετοπουλου (αντιπρόεδρος του σωματειου ) και του Κωνσταντινα Κατσαϊτη (Ζωοφυλη Μελος Φιλοζωοι Εθελοντες Πατρας -Save Patras Strays) την συγκίνησε πολύ, με πόση αγάπη και αίσθημα ευθύνης οι φιλόζωοι φροντίζουν τα ζώα του δρόμου και πόσο από τον ελεύθερο χρόνο και τα χρήματά τους θυσιάζουν.

Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την επέκταση του καταφυγίου ζώων στο Δρέπανο. Απογοητεύεται πάντα όταν βλέπει ότι το 2023 βλέπει κανείς ακόμα πολύ συχνά αλυσοδεμένα σκυλιά και ότι υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν αυτή τη μορφή διατήρησης σωστή.

Πάτρα: Τι είδε στην επίσκεψή της στην περιοχή η Stephanie Hertel

Από αριστερά: Γιούλα Ανωγιάτη υπεύθυνη καταφυγίου Δρεπάνου, Δημήτρης Χαρίτος, Φροντιστής Καταφυγίου Αδεσπότων, Γαρυφαλιά Μπαρλή, Εθελόντρια, Astrid Bakalakos, Οργανωτρια Ζωοφυλη Stefanie Hertel Κωνσταντινα Κατσαιτη, Ζωοφυλη Μελος Φιλοζωοι Εθελοντες Πατρας – Save Patras Strays, Ιωάννα Γιαννακοπούλου κτηνίατρος και Lanny Lanner (σύζυγος της Stephanie Hertel)

Επιπλέον, η Stefanie εξεπλάγη από το γεγονός ότι τα νεόκτιστα κυνοκομεία στο Δρέπανο δεν έχουν ακόμη στέγη και ότι τα σκυλιά που ζουν εκεί δεν έχουν καλές συνθήκες διαβίωσης. Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε συμφωνήσει αυθόρμητα να καλύψει τα έξοδα για τη στέγαση. Δυστυχώς, αποδείχθηκε ότι τα κυνοκομεία είχαν κατασκευαστεί χωρίς άδεια για τη στέγαση. Εντελώς ακατανόητο για τη Stefanie και πολύ λυπηρό το γεγονός ότι χρειάζονται μήνες για να αποκατασταθεί αυτό το θέμα, το οποίο θα μπορούσε να αποκατασταθεί άμεσα και πολύ εύκολα με μερικά απλά βήματα.

Η Stefanie έμαθε επίσης ότι τα σκυλιά στο καταφύγιο ζώων στο Δρέπανο λαμβάνουν κακής ποιότητας τροφή, η οποία δεν βοηθά την υγεία τους. Από την άλλη πλευρά, είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι το καταφύγιο πρόκειται να επεκταθεί περαιτέρω και ότι η ευαισθητοποίηση των υπευθύνων της πόλης της Πάτρας για την ανάγκη σύγχρονης φροντίδας και φύλαξης των ζώων αυξάνεται.

Η Stefanie Hertel καλεί τους υπεύθυνους να δράσουν ταχύτερα και ταυτόχρονα εκφράζει την ευγνωμοσύνη της για όλα όσα έχουν γίνει και δημιουργηθεί μέχρι σήμερα. Είναι εξίσου ευγνώμων όταν βλέπει ότι το αίσθημα ευθύνης και αγάπης για τα ζώα αυξάνεται μεταξύ των ιδιωτών.

Η Stefanie Hertel είναι χριστιανή και λέει: “Ο καλός Θεός δεν δημιούργησε μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα και το περιβάλλον μας! Κάθε ζώο έχει ψυχή και συναισθήματα και όποιος αλυσοδένει ζώα, τα βασανίζει, τα κακομεταχειρίζεται ή κάνει τα στραβά μάτια όταν δεν είναι καλά, δεν πρέπει να αποκαλείται χριστιανός ή αξιοπρεπής άνθρωπος. Δεν ζούμε όπως ζούσαμε μετά τον πόλεμο, αλλά έχουμε μάθει και έχουμε εξελιχθεί και είναι πάντα στο χέρι του καθενός να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τη ζωή του!“

Η τραγουδίστρια δεν καταδικάζει κανέναν που δεν έχει ακόμη την επίγνωση να ασχοληθεί με το θέμα. Αποτελεί παράδειγμα, όπως και οι Έλληνες ακτιβιστές για την προστασία των ζώων, για το πώς πρέπει να αντιμετωπίζουμε υπεύθυνα τα ζώα. Η Stefanie γνωρίζει ότι είναι οικονομικά δύσκολο για πολλούς ιδιοκτήτες σκύλων και γατών να στειρώσουν, να εμβολιάσουν και να φροντίσουν τους τετράποδους φίλους τους με τρόπο φιλικό προς τα ζώα, αλλά υπάρχουν πάντα δωρεάν εκστρατείες στειρώσεων και το να βάζει κανείς καθημερινά λίγα χρήματα στην άκρη, δίνει επίσης τη δυνατότητα να συμπεριφέρεται με τρόπο φιλικό προς τα ζώα και να αναλαμβάνει την ευθύνη.

Στο τέλος της επίσκεψής της, η Stefanie Hertel απηύθυνε και πάλι μια μεγάλη έκκληση προς όλους τους ιδιοκτήτες αλυσοδεμένων σκύλων. Τους ζητά να δημιουργήσουν έναν χώρο για τα σκυλιά τους όπου θα μπορούν να κινούνται ελεύθερα και να κατασκευάσουν αρκετά μεγάλα και ζεστά κυνοκομεία. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και αν δεν έχετε πολλά χρήματα, π.χ. με ξύλινες παλέτες που μπορείτε να συναρμολογήσετε ανάλογα και που μπορείτε να προμηθευτείτε φτηνά μεταχειρισμένα, λίγη σανίδα Styropur για την ψυχρή και θερμική μόνωση και παλιές μάλλινες κουβέρτες και μαξιλάρια.

Η Stefanie Hertel γνωρίζει ότι δεν θέλετε να έρθεται σε αντιπαράθεση με τον γείτονά σας, αν αυτός κρατάει έναν σκύλο αλυσοδεμένο. Σας ζητάει να προσφέρετε στον γείτονά τη βοήθειά σας. Ωστόσο, εάν ο γείτονας δεν αλλάξει τίποτα, θα είστε υποχρεωμένος να υποβάλετε καταγγελία.

Υπάρχει και κάτι ακόμα που είναι σημαντικό για την τραγουδίστρια με τη μεγάλη καρδιά: Όλοι όσοι έχουν σκύλο ή γάτα πρέπει να τα εμβολιάζουν, γιατί διαφορετικά αυτά τα αγαπημένα πλάσματα συχνά πεθαίνουν άθλια και πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν αυτό.

Πάνω απ’ όλα, η Stefanie είναι ευγνώμων που γνωρίζει τόσους πολλούς αφοσιωμένους και στοργικούς ακτιβιστές για την προστασία των ζώων στην Πάτρα, με τους οποίους δεν εγκαταλείπει την προσπάθεια να μειώσει την αθλιότητα στους δρόμους.

Η ευημερία των ζώων ξεκινάει από την καρδιά και ακόμη και με μικρές πράξεις αγάπης μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά.

Εάν χρειάζεστε συμβουλές και βοήθεια σχετικά με ένα ζώο που βρίσκεται σε κίνδυνο ή έχετε ερωτήσεις σχετικά με τη βοήθεια για τη στείρωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Δήμο της Πάτρας στο:

Τηλ. 2613610396

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τους εθελοντές μας για την προστασία των ζώων, τότε εγγραφείτε στο facebook εδώ:
https://www.facebook.com/SavePatrasStrays/

Στο τέλος της επίσκεψής της, η Stefanie ευχαριστεί ιδιαίτερα δύο γυναίκες, συγκεκριμένα τη Γερμανίδα φίλη της Astrid Bakalakos και τη Μαρία Θεαφανοπούλου, από τους Φιλοζωοι Εθελοντές Πατρας SAVE PATRAS STRAYS (SPS). Μόνο μέσω της επαφής μεταξύ των δύο ισχυρών γυναικών και της καλής φιλίας τους έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τόσα πολλά καλά με την υποστήριξη των δωρεών που συγκέντρωσε η Stefanie Hertel.

Έχει μεγάλο σεβασμό για τη Μαρία, η οποία είναι ήδη εβδομήντα ετών, η οποία υπερασπίζεται ακούραστα τα ζώα εδώ και πολλά χρόνια, η οποία ασχολείται καθημερινά με την ευημερία των ζώων και το κάνει με εξαιρετική αφοσίωση. “Άνθρωποι σαν τη Μαρία είναι άγγελοι. Είστε ευλογημένοι όταν τους συναντάτε”.

Αν θέλετε να στηρίξετε τους προστάτες των ζώων με μια δωρεά, παρακαλώ μεταφέρετε τα χρήματα στη διεύθυνση:
GR95 0110 2290 0000 2290 0498 670

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments