Πάτρα: Τι είπε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος για τον κορονοϊό και το εμβόλιο – Είχε καταδικαστεί για τη τέλεση θείας λειτουργίας εν μέσω πανδημίας

Για την στάση του σε σχέση με την απαγόρευση τέλεσης Θείας Λειτουργίας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού αλλά και το εμβόλιο μίλησε ο πατέρας Αναστάσιος Γκοστόπουλος.

Πάτρα: Τι είπε ο π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος για τον κορονοϊό και το εμβόλιο - Είχε καταδικαστεί για τη τέλεση θείας λειτουργίας εν μέσω πανδημίας

Για τις ημέρες της πανδημίας και την στάση του σε σχέση με την απαγόρευση τέλεσης Θείας Λειτουργίας, αλλά και το εμβόλιο μίλησε ο πατήρ Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε ς είχε καταδικαστεί σε οκτώ μήνες με αναστολή  καθώς παραβίασε την κυβερνητική απόφαση αλλά και αυτήν του Μητροπολίτη Πατρών και της Ιεραρχίας της Ελλάδος και λειτούργησε στις 25 Μαρτίου 2020 τον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου εν μέσω πανδημίας.

Την Τετάρτη μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι και τον Κωνσταντίνο Φλαμή, ο π. Αναστάσιος παραδέχτηκε ότι η παρανομία του ήταν πως λειτούργησε παρουσία πιστών, ενώ επιτρεπόταν μόνο… ατομική προσευχή. Δήλωσε, όμως, ότι αυτό στη συνέχεια έγινε και σε άλλους ναούς.

Υπεραμύνθηκε της στάσης του, ως Ελλην ορθόδοξος κληρικός, και δήλωσε πως… δεν θα μπορούσε να μην τελέσει Θεία Λειτουργία από τη στιγμή που εκατοντάδες πιστοί τού ζητούσαν να κοινωνήσουν!

Πρόσθεσε πως δεν παρότρυνε κανέναν να μην κάνει εμβόλιο, απλά τους ενημέρωνε ότι ο ίδιος δεν θα το έκανε, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την περίπτωση Πατρινού που μεταλλικό αντικείμενο κόλλησε κι έμεινε στο μπράτσο του, μετά από εμβόλιο!

Δήλωσε πως ο Μητροπολίτης Πατρών είναι πνευματικός του πατέρας και έτσι τον αντιμετωπίζει, πως υπάρχει σεβασμός, όμως από πατρική αγάπη όφειλε να του επισημάνει τα «κακώς κείμενα» σε σχέση με την πανδημία. «Η εκκλησία έχει αντιμετωπίσει, στα 2.000 χρόνια της, πολλές πανδημίες. Εχουμε εμπειρία. Ξέρουμε τι να κάνουμε» δήλωσε.

Ο π. Αναστάσιος φρόντισε να σχολιάσει αρνητικά και τον καθηγητή Θεολογίας, Παναγιώτη Ανδριόπουλο με τον οποίον βρίσκονται επίσης στη δικαιοσύνη, διαβάζοντας αρκετές σε βάρος του «συκοφαντικές και δυσφημιστικές» αναφορές στο διαδίκτυο, οι οποίες προκάλεσαν μήνυση και αγωγή και παρότι στην πρώτη αγωγή ο κ. Ανδριόπουλος αθωώθηκε.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments