Πάτρα: Την Τετάρτη συναυλία αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23/11/2022, στις 8 το βράδυ,  στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Θάνος Μικρούτσικος

Το Ίδρυμα Ιωάννου και Ευτέρπης Τοπάλη από κοινού με το Πανεπιστήμιο Πατρών, τιμούν τον Θάνο Μικρούτσικο σε μια εκδήλωση-συναυλία με τρία έργα του μουσικής δωματίου, τα δύο μάλιστα σε πρώτη εκτέλεση.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στις 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο Θάνος Μικρούτσικος, ο ιδιοφυής Πατρινός συνθέτης, από την δεκαετία του 1970 που πρωτοεμφανίστηκε, σφράγισε τη μουσική ζωή του τόπου και συνδέθηκε με ένα μεγάλο κομμάτι της ατομικής και συλλογικής ιστορίας. Έχει συνθέσει έργα που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα όπως έργα μουσικής δωματίου, όπερες, έργα για ορχήστρα, φωνητική και σκηνική μουσική και φυσικά τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με δύο ομιλίες από τους:

Γιάννη Μηλιό, ομ. καθηγητή Πολιτικής Οικονομίας Ε.Μ.Π., με τίτλο: «Θάνος Μικρούτσικος, ο κορυφαίος Έλληνας συνθέτης των τελευταίων 50 χρόνων»

Θύμιο Παπαδόπουλο, μουσικό παραγωγό, με τίτλο: «Της στιγμής και του απείρου».

Τα τρία έργα του Μικρούτσικου που θα παρουσιαστούν είναι:Νύχτα με σκιές χρωματιστές. Σουίτα για μετζοσοπράνο και κουαρτέτο εγχόρδων πάνω σε κείμενα του Βέλγου συγγραφέα Paul Willems 1ο Κουαρτέτο εγχόρδων «Της στιγμής και του απείρου»

Η είσοδος είναι δωρεάν για το κοινό. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΟΝΤΕΛΑ
ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας
ΠΑΤΡΑ
Κατερίνα Γεροπαναγιώτη