Πάτρα: Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πολύεδρο

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων της εβδομάδας στο Πολυεδρο, στην Πάτρα.

Πάτρα: Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εκδηλώσεων στο Πολύεδρο

Το πρόγραμμα  εκδηλώσεων της εβδομάδας στο Πολυεδρο έχει ως εξής:

Καταρχάς  παρατείνεται η έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Δημητροπούλου και του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου έως την Πέμπτη 6 Απριλίου.

Την Τρίτη 4  Απριλίου στις 7 το απόγευμα, το Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας  του Πανεπιστημίου Πατρών  και το Πολύεδρο σας προσκαλούν σε εκδήλωση με αφορμή τα 80 χρόνια από την εκτόπιση των Ελλήνων Εβραίων.

Θα μιλήσουν οι ιστορικοί:

• Οντέτ Βαρών-Βασάρ, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο / Εβραϊκό  Μουσείο Ελλάδος  “Το Ολοκαύτωμα των Ελλήνων Εβραίων και η μνήμη του. Ογδόντα χρόνια μετά”
• Έλλη Λεμονίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης  Ιστορίας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας-Αρχαιολογίας ,Πανεπιστήμιο Πατρών “Μπέρρυ Ναχμίας, Κραυγή για το αύριο: η μαρτυρία και η δράση της”
•Αλεξάνδρα Πατρικίου, Επ Καθηγήτρια, ΤΕΠΕΚΕ, Παν Πατρών /Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος “Ιστορικές πτυχές της εβραϊκής κοινότητας της Πάτρας στους νεότερους χρόνους”

Την Τετάρτη 5 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, η Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνίας  συζητά το βιβλίο του Μπενχαμιν Λαμπατουτ με τίτλο «όταν παύουμε να καταλαβαίνουμε τον κόσμο», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δώμα.

Την Πέμπτη 6 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η δράση «Με βελόνα και κλωστή» στην οποία οι συμμετέχοντες πλέκουν, κεντούν, ράβουν, μπαλώνουν και δημιουργούν, συζητώντας με την πιο εμπνευσμένη και δημιουργική παρέα.

Την Παρασκευή 7  Απριλίου θα πραγματοποιηιούν τα εγκαίνια Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης στις 8:00μ.μ.

Τέλος, το Σάββατο 8 Απριλίου, στις 10:30 το πρωί, πραγματοποιείται εκπαιδευτική δημιουργική δράση για παιδιά, ενώ στις 12:30 ακολουθεί η δράση  «Καλωσορίζουμε την άνοιξη» με Μουσική, Ζωγραφική και Ποίηση

 

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ