Πάτρα: «Το κορίτσι που ζήτησε μια βελόνα, μια απλή βελόνα» στις Γραμμές Τέχνης

Από τις 8 έως τις 17 Απριλίου.

Πάτρα

Το Θέατρο Χωρίς Αυλαία με χαρά παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθεάτρου και τρισδιάστατης σκιάς «Το Κορίτσι που ζήτησε μία βελόνα, μία απλή βελόνα» βασισμένη στο ομώνυμο παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη.

Η παράσταση:

“…μια απλή βελόνα”… εκεί που η σκέψη κάνει το απλό πολύπλοκο και αφανίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…
Μέσα από τον κόσμο του κουκλοθεάτρου, τη μαγεία της τρισδιάστατης σκιάς και της πρωτότυπης μουσικής, μέσα από συνεχείς εναλλαγές κωμικών και δραματικών καταστάσεων, μέσα από την καυστική φαιδρότητα της κούκλας θα ταξιδέψουμε σε μιαν αλλόκοτη πολιτεία. Πρόκειται για μία πρωτότυπη-πειραματική παράσταση τρισδιάστατης σκιάς κατάλληλη για κάθε ηλικία.

Tο Θέατρο Χωρίς Αυλαία με ευθύνη απέναντι στις απαιτήσεις των παιδιών του σήμερα, ζωντανεύει ένα έργο του Χρήστου Μπουλώτη, που τόσο έντεχνα ξέρει να προβληματίζει σε βάθος τους αναγνώστες του, γράφοντας παραμύθια που
διασκεδάζουν και προβληματίζουν σε όλα τα επίπεδα.

Η ιστορία του Μπουλώτη διδάσκει πόσο σημαντική είναι η επιμονή, το θάρρος και η απουσία φόβου ως προς την υπεράσπιση του κοινού καλού. Η ηρωίδα αντλεί τη δύναμη από τον ίδιο της τον εαυτό και καταφέρνει το «αδύνατο», δίνοντάς στους θεατές ένα μάθημα ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης.

Εκπαιδευτικές Δράσεις:

Ο προβληματισμός των θεατών ενισχύεται με τις εκπαιδευτικές δράσεις που ακολουθούν την παράσταση: – Προσχολική Αγωγή + Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις Δημοτικού: Εμψύχωση κούκλας ή φιγούρας (ανάπτυξη δημιουργικής φαντασίας, διαχείριση συναισθημάτων) – Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεις Δημοτικού και Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεις Γυμνασίου: Παιχνίδια με τις σκιές (διασύνδεση με το κεφάλαιο των Φυσικών Επιστημών «ΦΩΣ- η ευθύγραμμη διάδοση του φωτός)

Πρωινές παραστάσεις εντός σχολικού ωραρίου, για μαθητές όλων των τάξεων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μαθητές Γυμνασίου,

Πότε;

Από 8 Απριλίου έως 17 Απριλίου. Ώρα έναρξης κατόπιν συνεννόησης με το εκάστοτε σχολείο.

Πού;

Θέατρο «Γραμμές Τέχνης», Μαιζώνος 271, Πάτρα

Κόστος συμμετοχής: 5 ευρώ ανά μαθητή
Παρακαλούμε φροντίστε έγκαιρα για δέσμευση της ημερομηνίας που σας ενδιαφέρει.
Κρατήσεις: 6977213724
Ταυτότητα παράστασης:
Θεατρική διασκευή- σκηνοθεσία : Δημήτρης Σιούντας
Εικαστική σύνθεση-κούκλες-φιγούρες: Κων/να Αντωνιάδου
Πρωτότυπη Μουσική: Περικλής Σιούντας
Παίζουν: Κων/να Αντωνιάδου, Παναγιώτης Κερασιάς, Μελία Σγουρίδου, Κων/να Ζησιμοπούλου
Διάρκεια παράστασης : 45 λεπτά

Διάρκεια εκπαιδευτικών δράσεων: 40 λεπτά.