Πάτρα: Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θέλει ρεκτιφιέ – Επικίνδυνη αποστολή σε 50 μέτρα ύψος!

Οι υποστυλώσεις της σκεπαστής σκουριάζουν, θέλουν «μερεμέτι»

ΠΑΤΡΑ

Δεν είναι κι εύκολη δουλειά να ανέβεις στα 50 και πλέον μέτρα ύψος και να βάψεις μια επιφάνεια 100 περίπου μέτρων μεταλλοκατασκευής!

Οι λάτρεις των ταινιών περιπέτειας θα έλεγαν, μάλιστα, ότι αυτό είναι μια «Επικίνδυνη αποστολή» με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, όμως η ουσία είναι ότι στην περίπτωσή μας μιλάμε για μια δουλειά που πρέπει να γίνει άμεσα.

Ποια είναι η περίπτωσή μας; Το Παμπελοποννησιακό Στάδιο και ειδικότερα οι υποστυλώσεις της σκεπαστής του κερκίδας, οι οποίες με την πάροδο του χρόνου έχουν υποστεί οξειδώσεις και φθορές. Το Στάδιο, ως γνωστόν, παραδόθηκε για χρήση από την Πολιτεία το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας κι εδώ και μερικά χρόνια το διαχειρίζεται ο Δήμος Πατρέων, που το διατηρεί σε ένα υψηλό επίπεδο λειτουργίας, παρά τη δύσκολη συγκυρία και τα προβλήματα που ενίοτε προκύπτουν (π.χ. πανδημία, ενεργειακή κρίση, κλπ).

Ομως, οι μεταλλικές υποστυλώσεις της σκεπαστής έχουν υποστεί φθορές από τον ήλιο, τους ανέμους και την υγρασία, έχουν αρχίσει να ξεβάφουν και να σκουριάζουν και για τη διοίκηση του Σταδίου αποτελεί προτεραιότητα το να επιδιορθωθεί η εικόνα τους. Οχι, κίνδυνος στατικότητας της σκεπαστής δεν τίθεται, όπως τουλάχιστον μας είπε ο επικεφαλής της διοίκησης της εγκατάστασης Βασίλης Ζώτος, όμως στον Δήμο Πατρέων θέλουν και «να φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά», αλλά και την αισθητική του γηπέδου να διατηρήσουν σε ένα υψηλό επίπεδο.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΤΟΣ: «ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΓΕΡΝΑΕΙ…»

ΠΑΤΡΑ«Εχουμε κάνει μια προσπάθεια για να διορθώσουμε το πρόβλημα που προέκυψε από τη φυσική φθορά του χρόνου», δήλωσε στην «ΠτΚ» ο Βασίλης Ζώτος και πρόσθεσε: «Είμαστε σε επαφή με εργολάβους για να μας δώσουν προσφορές. Με βάση τη στατική μελέτη και τα σχέδια του Σταδίου, πρόκειται αναμφίβολα για μεγάλο έργο, καθώς θα απαιτηθούν γερανοί, σκαλωσιές και συστήματα ασφαλείας, καθώς το βάψιμο θα γίνει στα 50 και πλέον μέτρα σε μια επιφάνεια 100 μέτρων.

Στόχος μας είναι να μπει ό,τι καλύτερο υλικό υπάρχει από χρώματα, αλλά και UV προστασία για τον ήλιο. Το Στάδιο λειτουργεί από το 2004 και είναι λογικό να αρχίζει να γερνάει. Μιλάμε με σοβαρά γραφεία μηχανικών που θα μας καθορίσουν όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, ενώ θα χτυπήσουμε και την πόρτα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτά τα θέματα δεν πρέπει να υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση, αλλά συνεργασία. Το Στάδιο χρησιμοποιεί όλη η Πάτρα, περίπου 8.500 άτομα έχουν κάρτες άθλησης».

Σύμφωνα με μια πρόχειρη εκτίμηση, το έργο θα στοιχίσει περίπου 300.000 ευρώ, ίσως, όμως, και λιγότερο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΝΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ
Κηδεία
Δήμος Αιγιάλειας
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ