Πάτρα: Το άνθινο ρολόι ξεκίνησε, αλλά γιατί σταμάτησε;

Το ρολόι έχει μπει στο στόχαστρο βανδάλων, οι οποίοι είχαν προκαλέσει δύο φορές μέσα στο 2020 σημαντικές φθορές που έχρηζαν επιδιόρθωσης.

 

Πάτρα: Το άνθινο ρολόι ξεκίνησε, αλλά γιατί σταμάτησε;

Κανείς δεν γνωρίζει πως και γιατί είχαν σταματήσει ξανά τις προηγούμενες ημέρες την κίνησή τους οι δείκτες του ιστορικού άνθινου ρολογιού στην πλατεία Τριών Συμμάχων στην Πάτρα.

Ο Δήμος Πατρέων ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και οι τεχνικοί του τμήματος Ηλεκτροφωτισμού προσπάθησαν να δώσουν λύση για να τεθεί το ρολόι άμεσα σε επαναλειτουργία. Με τις απαραίτητες παρεμβάσεις που έγιναν, το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί αποκαταστάθηκε και οι δείκτες του ρολογιού κινούνται κανονικά και πάλι.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου διαπίστωσαν κατευθείαν πως υπήρχε πρόβλημα με τη λειτουργία του μηχανισμού, αφού σχεδόν καθημερινά απασχολούνται για τον καλλωπισμό της πλατείας Τριών Συμμάχων. Στο παρελθόν, το ρολόι έχει μπει στο στόχαστρο ανεγκέφαλων βανδάλων, οι οποίοι είχαν προκαλέσει δύο φορές μέσα στο 2020 σημαντικές φθορές που έχρηζαν επιδιόρθωσης.

Τα προηγούμενα χρόνια, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και του Τμήματος Πρασίνου αντιμετώπιζαν αυτά τα θέματα και το επανέφεραν στη λειτουργία κατά καιρούς, ώσπου το 2020, δρομολόγησαν μια πιο μόνιμη ολοκληρωμένη επιστημονική επισκευή και τη συντήρησή του με ανάθεση, μετά από σύνταξη τεχνικής μελέτης. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τον συμπολίτη μας με ειδικές γνώσεις Λεωνίδα Σκούτα, αφορούσαν στην κατασκευή βάσης για τον μηχανισμό, στην ανακατασκευή του μηχανισμού (αντικατάσταση καταστραμμένων γραναζιών, επισκευή λοιπών γραναζιών, επισκευή των εδράνων, αντικατάσταση όλων των ρουλεμάν και επιπλέον βελτιωτικές τροποποιήσεις όπως αντικατάσταση αξόνων και τοποθέτηση ρουλεμάν), του ηλεκτρικού μοτέρ και όλων των ηλεκτρολογικών, αλλαγή των λιπαντικών και επισκευή και επίστρωση με ηλεκτροστατική βαφή των δεικτών, του κουβουκλίου, του μηχανισμού και της βάσης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΝΑ: Συγκέντρωση και πορεία στην 6η ΥΠΕ
Πάτρα: Συνεχίζεται ο καθαρισμός και η αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών
Πάτρα: Πορεία για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο στο Παράρτημα - Συνεχής ενημέρωση - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Κίνηση «Πρόταση»: Υποδέχθηκε εκπροσώπους του Ομίλου Πατρών της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος