Πάτρα: Το σπιράλ για την πρωτοβουλία αξιοποίησης συνοικιακών γηπέδων

image 622684

Στο ρεπορτάζ της “Π” για τον σχεδιασμό του Δήμου Πατρέων σχετικά με τα συνοικιακά γήπεδα της πόλης τοποθετήθηκε το σπιράλ. Η δημοτική παράταξη του Πέτρου Ψωμά αναφέρει στην τοποθέτησή της τα παρακάτω:

“Διαβάσαμε την πρόθεση του Δήμου Πατρέων να αξιοποιήσει επιτέλους τα μικρά συνοικιακά γήπεδα της πόλης και δεν μπορούμε παρά να επικροτήσουμε την πρωτοβουλία. Ως θιασώτες κάθε κίνησης που συνιστά πρόοδο, που καλύπτει κενά και στοχεύει στη βελτίωση των συνθηκών των δημοτών, θα επαινούμε πάντα τέτοιες αποφάσεις. Πόσο μάλλον που η προ τριμήνου παρουσίαση των θέσεών μας για τον αθλητισμό στην πόλη είχε αυτό ως κύριο άξονα: την αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων αθλητικών υποδομών της Πάτρας. Είχαμε εξ αρχής εντοπίσει το πρόβλημα, καταθέσαμε τις τεκμηριωμένες μας προτάσεις και χαιρόμαστε που η Δημοτική Αρχή πατά στους ίδιους προβληματισμούς και προχωρά στηνπροκήρυξη του σχετικού διαγωνισμού.

Χαιρόμαστε επίσης για την επιλογή της συν-διαχείρισης των χώρων με τους ανθρώπους του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνίας. Μόνο με συνεργασίες στηριγμένες σε εμπιστοσύνη και πλαίσιο αρχών μπορούν να λειτουργήσουν χώροι σαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔήμουΠατρέων. Αποτελεί πάγια θέση μας σε όλα η συνέργεια, συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμά μας για τον αθλητισμό (τόσο προεκλογικά, όσο και στην πρόσφατη κατάθεση του σχετικού θεματικού φακέλου) και με χαρά χαιρετίζουμε την προσχώρηση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Αθλητισμού σε μια τέτοια λογική. Γίνεται, επιτέλους, αντιληπτό και από τη Δημοτική Αρχήπως ο Δήμος με τους πόρους του δεν μπορεί να διαχειριστεί τον μεγάλο όγκο αθλητικών εγκαταστάσεων και -έστω τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση- μπαίνουν οι σωστές προτεραιότητες και δρομολογούνται τα σχετικά έργα.

Με την ευκαιρία καταθέτουμε τοσκεπτικό μας: Για να είναι αποτελεσματική η διαβούλευση για τη συν-διαχείριση κάποιων γηπέδων πρέπει να εξασφαλιστούν δύο κυρίως όροι: α)η διαβούλευση παραχώρησης να γίνει μέσω των Τοπικών Ενώσεων και όχι απ’ ευθείας με τα Αθλητικά Σωματεία και β)δικαίωμα συμμετοχής, κατά προτεραιότητα, να έχουν τα Αθλητικά Σωματεία που θα είναι ενταγμένα στο Αθλητικό Μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (με πρόβλεψη συμμετοχής στις παραχωρήσεις, σε δεύτερη φάση, και για τα υπόλοιπα σωματεία).

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε τον διαγωνισμό για το σημαντικό αυτό έργο, αγωνιώντας για το τελικό αποτέλεσμα. Η απορία που εκφράζουμε είναι πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί το πλήρες σχέδιο. Το παράπονο που μένει είναι το γιατί χρειάστηκε να περάσουν 7 ολόκληρα χρόνια από την πρώτη εκλογή Πελετίδη για να αρχίσει κάτι να κινείται σε αυτόν τον καίριο τομέα του τοπικού αθλητισμού.”

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

moustakas
covidtest
21587d35f9af9cdd06c97da7c6228fed L
karakostas proedriko1