Πάτρα: Το “βαρύ” πρόγραμμα της Πολυφωνικής Χορωδίας

Ποιες εκδηλώσεις προγραμματίζονται έως το Πάσχα.

Πάτρα

Σειρά εκδηλώσεων ετοιμάζει η «Πολυφωνική» για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα η ομάδα κρουστών του Ωδείου της «Πολυφωνικής», τάξης του καθηγητή Γιώργου Λαμπράκου, πρόκειται να μετάσχει στον 2ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Πάτρας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου και τον οποίο οργανώνει ο Α.Ο. «Πέλοψ» και η εφημερίδα «Πελοπόννησος» με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η εν λόγω ομάδα θα καλύψει τον Ημιμαραθώνιο 21 χιλ. από τις 9 το πρωί και μέχρι της ολοκλήρωσης του, στη συμβολή των οδών Όθωνος- Αμαλίας και Τριών Ναυάρχων.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Πατρών, συναυλία θρησκευτικής μουσικής, με τη συμμετοχή του Βυζαντινού Χορού της «Πολυφωνικής» (Διεύθυνση: Γιάννης Κόττορος), της Μικτής Χροωδίας της «Πολυφωνικής» (Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός) και της Τετραφώνου Εκκλησιαστικής Χορωδίας «Γ.Ν.Τριάντης» του Ιερού Ναού Παντανάσσης (Διεύθυνση: Θεόδωρος Χαλκιόπουλος). Είσοδος για το κοινό ελεύθερη.
Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου, στις 8.30 το βράδυ, θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα συναυλιών του Οργανισμού «Τόλης Νομικός», συναυλίες του Ωδείου της «Πολυφωνικής», με σπουδαστές της Σχολής Μονωδίας, τάξης Σύγχρονου τραγουδιού, της καθηγήτριας Χρύσας Πανταζοπούλου, με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Πάτρα

Την Πέμπτη 25 Απριλίου, νωρίς το απόγευμα (περίπου στις 4.30), θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, μπροστά από το σπίτι του Κωστή Παλαμά (οδός Κορίνθου). Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης θα καλύψουν τρία τμήματα του Οργανισμού: Το Ωδείο της «Πολυφωνικής» με τη διαπρεπή mezzo soprano Ειρήνη Καράγιαννη σε απαγγελίες, τραγούδι και στο πιάνο τη Λούση Χριστοδούλου, η Φιλαρμονική Ορχήστρα (Διεύθυνση: Γιώργος Μπουρδόπουλος) και η Μικτή Ορχήστρα (Διεύθυνση: Σταύρος Σολωμός).

Το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου, η Παιδική Χορωδία του Οργανισμού με τη διεύθυνση της Αρετούσας Νικολοπούλου και στο πιάνο τη Μαρίνα Μυλωνά, θα λάβει μέρος στην 27η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας.

Πάτρα

Τη Μεγάλη Δευτέρα, 29 Απριλίου, το Ωδείο της «Πολυφωνικής» (τάξη Μονωδίας της καθηγήτριας Ειρήνης Καράγιαννη), θα παρουσιάσει το διάσημο έργο του Giovanni Battista Pergolesi «Stabat Mater». Θα ερμηνεύσουν οι σπουδάστριες Κωνσταντίνα Μπρή (soprano) και Μαριλένα Νησίδη (mezzo soprano). Πιάνο θα παίξει η Ολένα Φέντκο. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα συναυλιών του Οργανισμού «Τόλης Νομικός», με ελεύθερη για το κοινό είσοδο.

Τέλος τη Μεγάλη Πέμπτη, η Μικτή Χορωδία της «Πολυφωνικής» σύμφωνα με το έθιμο θα αποδώσει κατά την ακολουθία των 12 Ευαγγελίων, το περιώνυμο τροπάριο «Σήμερον κρεμάται…», στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Πατρών, από κοινού με παλαιά μέλη του Οργανισμού.