Πάτρα: Τρέχει να μπαλώσει το δρόμο

image 625542

Δείγμα καλής θέλησης προσπάθησαν να δώσουν ο Δήμμος και η ΔΕΥΑΠ στους κατοίκους και τους επαγγελματίες των Βραχνεΐκων, αποκαθιστώντας την βατότητα -όπως έγραψε η «Π»- σε μεγάλο τμήμα του παραλιακού δρόμου. Προκαλώντας ανάμεικτα συναισθήματα στους  περίοικους.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ξεκινώντας από την ενέργεια του Δήμου και της ΔΕΥΑΠ, η οποία συνοδεύτηκε από σχετική ανακοίνωση για αποκατάσταση «στο μεγαλύτερο τμήμα του ο παραλιακός δρόμος στο ύψος των Βραχνεΐκων και μάλιστα νωρίτερα κατά 15 περίπου ημέρες, από την ημερομηνία που η ΔΕΥΑΠ είχε δώσει, σε συνάντηση που είχε, με εκπροσώπους κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής».

Ο Δήμος ενημέρωσε ότι οι εργασίες αποκατάστασης με τη ρίψη τσιμέντου, «θα ολοκληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα και θ’ ακολουθήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και η ασφαλτόστρωση, σε ημερομηνία, που θα εξυπηρετεί καλύτερα τους καταστηματάρχες και κατοίκους της συγκεκριμένης περιοχής των Βραχνεΐκων».

Ωστόσο, υπήρξαν ενστάσεις και παρατηρήσεις που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από κατοίκους και επαγγελματίες που βιάζονται να δουν τις εργασίες να τελειώνουν. Ορισμένοι αναρωτήθηκαν γιατί η αποκατάσταση της βατότητας έγινε στο μεγαλύτερο τμήμα του παραλιακού δρόμου και όχι σε όλο. Αυτό, προφανώς, οφείλεται στο γεγονός ότι οι εργασίες είναι σε εξέλιξη. Μια άλλη επισήμανση που γίνεται από περίοικους αφορά στο τεχνικό σκέλος, καθώς αμφισβητείται κατά πόσο η επέμβαση θα αντέξει στον χρόνο (φωτογραφία).

Στην πραγματικότητα, αυτό που ανησυχεί τους θιγόμενους, κυρίως τους επαγγελματίες, ενόψει και του ανοίγματος της εστίασης μετά από το Πάσχα, είναι να ανοίξει ο παραλιακός δρόμος σε όλο το μήκος της κλασσικής διαδρομής που ακολουθούν όσοι επισκέπτονται τα Βραχνέικα για καφέ και φαγητό. Απεύχονται να παραμείνουν κλειστά ορισμένα τμήματα του δρόμου μέχρι τότε, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο θα είναι καταστροφικό για τις επιχειρήσεις εστίασης και αναψυχής, σε μια περίοδο που θα προσπαθήσουν να επανεκκινήσουν.

Φαίνεται πως ο Δήμος και η ΔΕΥΑΠ θέλουν με την τμηματική αποκατάσταση να καθησυχάσουν τους επαγγελματίες και τους περίοικους, αφού το προηγούμενο διάστημα καταγράφηκαν οξύτατες αντιδράσεις που έφτασαν μέχρι και στην αποστολή εξωδίκου από τους θιγόμενους προς τη δημοτική επιχείρηση.

Παραμένει ανοικτό το ζήτημα του κτιρίου που προορίζεται να στεγάσει τον μηχανισμό άντλησης των λυμάτων για την μεταφορά τους στον βιολογικό καθαρισμό της Παραλίας. Οπως έγραψε η «Π», εξετάζονται κάποιες τεχνικές λύσεις από την ΔΕΥΑΠ. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλιστεί η λειτουργία του συστήματος και να αφαιρεθεί ο κτιριακός όγκος που έχει κατασκευαστεί πάνω στην παραλιακή ζώνη.    

(Από τη σημερινή έντυπη έκδοση της εφημερίδας “Πελοπόννησος”)

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αυτοκτονια
kalogeropoulos 1
ΕΟΔΥ ΑΠΕ ΜΠΕ 1
εκαβ 1