Πάτρα: Τρυγήσαμε φωτογραφίες στο Κλάους – Η τεχνολογία προχωρά, η παράδοση κερδίζει

Μια εξόρμηση που εξελίχθηκε σε παράδοση, στα αγροκτήματα της ιστορικής μονάδας

Κλάους ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Μενέλαος Μιχαλάτος

Το ραντεβού ίσχυσε και πάλι. Η ομάδα των έμπειρων και των εθελοντών μαζεύτηκε στην Αχάια Κλάους το πρωί του Σαββάτου, φόρεσε το μπρούσκο μπλουζάκι της ποικιλίας και εξόρμησε με παραδοσιακά μέσα για τον τρύγο.

Οσο και αν η τεχνολογία καινοτομεί, όσο και αν η οινοποιητική τέχνη κάνει άλματα, όσο και αν το μάνατζμεντ εξελίσσεται και εξελίσσει, το σταφύλι θα μαζεύεται από το αμπέλι με τον αρχαίο τρόπο, με διαδικασίες που μας μυούν στη φιλοσοφία και τον πολιτισμό της καλλιέργειας και που φέρνουν τους ανθρώπους ποιό κοντά, με φόντο τους δομικούς πυλώνες των κοινών μας καταβολών, όπως είναι οι πέτρινοι όγκοι της αειθαλούς Αχάια Κλάους.

Η ομάδα κάνει την εξόρμηση

Κατάμαυρη εσοδεία, υπόσχεση για μεθυστική γεύση

Η τρύγηση θέλει μεράκι, τεχνική και ευαισθησία

Παραδοσιακή η έξοδος προς το αμπέλι

Ο Περικλής Μπαλτάς, θεματοφύλακας της μονάδας και γευσιγνώστης

Η συγκομιδή ολοκληρώνεται. Και του χρόνου

Στροβίλισμα στο ποτήρι. Το χρώμα χορεύει στο φως

Ο Νίκος Καραπάνος απολαμβάνει τους καρπούς