Πάτρα: Βγήκαν «μαχαίρια» στους εμπόρους – Μομφή εναντίον του Κώστα Ζαφειρόπουλου

Ραγδαίες εξελίξεις στον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας, μετά την ανεξαρτητοποίηση του προέδρου, Κώστα Ζαφειρόπουλου

Πάτρα: Βγήκαν «μαχαίρια» στους εμπόρους - Μομφή εναντίον του Κώστα Ζαφειρόπουλου

Νέος κύκλος εσωστρέφειας άνοιξε έπειτα από χρόνια στις τάξεις του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, μετά την ανακοίνωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου Κώστα Ζαφειρόπουλου, ότι ανεξαρτητοποιείται ενόψει των εκλογών, που αναμένεται να γίνουν τον προσεχή Ιούνιο.
Οκτώ μέλη του 15μελους διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, της παράταξης «Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων», που πρόσκεινται πολιτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν χθες, πρόταση μομφής εναντίον του προέδρου, εκκινώντας τις διαδικασίες αντικατάστασής του.

Πρόκειται για τους Γιώργο Βαγενά (α΄αντιπρόεδρο), Ηλία Κωνσταντάτο (ταμία), Θύμιο Μακρή (γενικό γραμματέα), Τάσο Νικολακόπουλο (ειδικό γραμματέα), Ερμιόνη Διονυσάτου (αν. ταμία), Ανδρέα Στελλάτο (έφορο), Αντώνη Ρώρο (κοσμήτορα) και Γιώργο Λευκαδίτη (μέλος), που καλούν τον Κώστα Ζαφειρόπουλο να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου την Πέμπτη 14 Απριλίου, με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση του οργάνου.

ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Η κρίση ξέσπασε την περασμένη Πέμπτη στο διοικητικό συμβούλιο, όπου επρόκειτο να συζητηθούν θέματα όπως το εορταστικό ωράριο, που όμως, δεν έγινε λόγω της αποχώρησης των οκτώ συμβούλων. Οι ίδιοι δηλώνουν «προδομένοι», επειδή ο Κώστας Ζαφειρόπουλος τους ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, ενώ ο ίδιος αποδίδει το σχίσμα, στην άρνησή τους, να δεχθούν νέες εγγραφές μελών ενόψει εκλογών, μήπως και ανατραπούν ισορροπίες.

ΔΗΛΩΣΗ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ
Χθες, ο Κώστας Ζαφειρόπουλος έσπευσε να εκδώσει μια δήλωση, στην οποία επισημοποιεί την ανεξαρτητοποίησή του. Κάνει λόγο για επιβεβλημένη διεύρυνση του ΕΕΣΠ, την οποία ορισμένα μέλη του ΔΣ ανακόπτουν επειδή… «κινούνται στη λογική του… «κλειστού κλαμπ», αποφεύγοντας με τεχνητά προσχώματα και αιτιάσεις συστηματικά κάθε τέτοια συζήτηση.

Ο πρόεδρος του ΕΕΣΠ αναγγέλλει τον διαχωρισμό του, τονίζοντας ότι αποτελεί αναγκαίο μονόδρομο η επιλογή της αυτόνομης πορείας, με νέο συνδυασμό, του ίδιου και όσων υπηρετούν την άποψη ότι «δεν περισσεύει κανείς από τον αγώνα, για τα συμφέροντα του πατραϊκού εμπορίου και ότι η μαζική συμμετοχή, εκτός από αναγκαία, διασφαλίζει την ακηδεμόνευτη και χωρίς σκοπιμότητες εκπροσώπηση ΟΛΩΝ των συναδέλφων, κρατώντας μακριά τον σύλλογο από κάθε επιδίωξη εργαλειοποίησής του».

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ «8»
Η Ενωτική Διεκδικητική Κίνηση Εμπόρων, που κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του Κώστα Ζαφειρόπουλου, τον εγκαλεί στην ουσία ότι τους «πρόδωσε»:

«Μετά την εκλογική διαδικασία του 2019, η παράταξή μας επέλεξε με δημοκρατικές διαδικασίες τον κ. Ζαφειρόπουλο ως πρόεδρο, χωρίς να είναι ο πρώτος πλειοψηφών σύμβουλος, για την τριετία 2019-2022. Ο κ. Ζαφειρόπουλος, λίγο πριν τη λήξη της θητείας του, επέλεξε να αποχωρήσει από την παράταξη, που τον στήριζε επιλέγοντας άλλους δρόμους. Μετά από αυτή την ενέργεια, η πλειοψηφία του συνδυασμού αίρει τη στήριξη της στον κ. Ζαφειρόπουλο. Τις προσεχείς ημέρες θα γίνουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την συνέχιση της ομαλής ενωτικής λειτουργίας του Συλλόγου. Υπόλογος απέναντι στον εμπορικό κόσμο είναι ο κ. Ζαφειρόπουλος για τη διασπαστική του κίνηση στο τέλος της τριετούς θητείας του».

ΤΟΝ ΠΑΝΕ ΓΙΑ… ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ

Καταστατικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Ζαφειρόπουλος, είναι υποχρεωμένος να συγκαλέσει την Πέμπτη έκτακτο ΔΣ, όπου αναμένεται να γίνει αντικατάστασή του, από τον Τάσο Νικολακόπουλο, όπως λένε πληροφορίες της «Π». Ο ειδικός γραμματέας του ΕΕΣΠ δήλωσε σχετικά:

«Ηταν μια κίνηση (σσ η ανεξαρτητοποίηση Ζαφειρόπουλου) με πολλά ερωτηματικά. Με αυτή την κατάσταση, που επικρατεί στην αγορά και το εμπόριο συνολικά, το τελευταίο πράγμα που απασχολεί τους συναδέλφους μας, είναι το ποιος θα κάτσει στην καρέκλα. Αυτές οι πρακτικές είναι του περασμένου αιώνα, που εμείς ως νεότεροι το αντιλαμβανόμαστε και προχωράμε. Εμείς θα βλέπουμε πάντα πάνω και πέρα από πολιτικά παιχνίδια και προσωπικές φιλοδοξίες. Μόνο ως κινήσεις απελπισίας μπορούν να ερμηνευθούν τέτοιες πρωτοβουλίες, που μάλιστα δημιουργούν αρκετές υποψίες στην αγορά. Ολα τα αλλά, περί διαφωνιών, δεν τα πιστεύει κανείς, καθώς, όχι μόνο πέρασαν 3 χρόνια διοίκησης, χωρίς καμία διαφοροποίηση, αλλά η στόχευση του συλλόγου ήταν ευθύνη όλων».

Ο α΄αντιπρόεδρος, Γιώργος Βαγενάς, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις εξελίξεις. Επικαλέστηκε την ιδιότητά του, ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας, περιοριζόμενος να πει ότι «το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η ηρεμία στις τάξεις του συλλόγου», ενώ για τις περαιτέρω εξελίξεις, είπε ότι πρέπει να συγκλιθεί η ομάδα της παράταξης για αποφάσεις.

ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΣΑ…»

«Εχω στήριξη πάρα πολύ μεγάλη, γι΄αυτό που έκανα. Με παίρνουν από το πρωί πάρα πολλοί συνάδελφοι τηλέφωνο και μου λένε μπράβο και εμείς λέγαμε, πως συνεχίζεις εκεί μέσα;», λέει σε συνομιλητές του, ο Κώστας Ζαφειρόπουλος. Η κρίση σοβούσε εδώ και καιρό στις τάξεις του ΕΕΣΠ. «Ασφυκτιούσα», εξομολογήθηκε στην «Π» ο ίδιος, θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο ότι δεν άντεχε άλλο… ΣΥΡΙΖΑ στο ΔΣ του συλλόγου.

Σε συνομιλητές του, ο Κώστας Ζαφειρόπουλος αναφέρει πως διέκρινε το τελευταίο διάστημα, έναν έντονο διαγκωνισμό στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος θα ανελιχθεί πιο γρήγορα. Η απουσία του, από την υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα στις 30 Μαρτίου έξω από τα γραφεία του συλλόγου, ήταν ένα μήνυμα.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι δέχθηκε πιέσεις να βρίσκεται και αυτός στην… επιτροπή υποδοχής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Γεωργίου μαζί με τους Γιώργο Ρώρο, Γιώργο Βαγενά και Τάσο Νικολακόπουλο. «Να πάμε στον Τσίπρα», τον πίεζαν από το πρωί κάποιοι. «Οχι δεν πάμε. Αν θέλει ο Τσίπρας να ανέβει στον σύλλογο, ευχαρίστως να τον υποδεχθούμε εδώ, όπως κάνουν όλοι οι φορείς», φέρεται να είπε ο Κώστας Ζαφειρόπουλος. Και ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάτρα - Πατέρας Μάνου Δασκαλάκη: «Τρία παιδιά περιμένουν τη δικαίωση» - Τι είπε για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ΒΙΝΤΕΟ
Πάτρα - Κώστας Ζαφειρόπουλος στην «Π»: «Προχωράμε αδέσμευτοι...»
Αίγιο: Η ανακαίνιση της Τρυπητής και η προσθήκη έκθεσης στο Μουσείο - Τα έργα που εντυπωσίασαν στο εξωτερικό ΦΩΤΟ
Αχαΐα: Πριν προλάβει να ταφεί, βιαζόταν να μάθει αν υπάρχει διαθήκη!