Πάτρα – Βραχνέικα: Δεν «βλέπει» κατεδάφιση του αντλιοστασίου ο Παπανικήτας – «Όλα έγιναν νόμιμα»

Δεν «βλέπει» κατεδάφιση του αντλιοστασίου των Βραχνεΐκων ο Ανδρέας Παπανικήτας, καθώς υποστηρίζει πως «όλα έγιναν νόμιμα» στην κατασκευή του κτιρίου που θα συμβάλει στην σύνδεση πολλών περιοχών με το Βιολογικό Καθαρισμό.

Πάτρα - Βραχνέικα: Δεν «βλέπει» κατεδάφιση του αντλιοστασίου ο Παπανικήτας - «Όλα έγιναν νόμιμα»

Τις πληροφορίες ότι η ΔΕΥΑΠ καλείται από το υπουργείο Οικονομικών να πληρώσει πρόστιµο, να γκρεμίσει τα αντλιοστάσια Βραχνεΐκων και να οικοδομήσει στη θέση τους νόμιμα κτίρια μέσα στο 2023 για να μην χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, κλήθηκε να σχολιάσει η διοίκηση της επιχείρησης.

Η «ΠτΔ» ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Ανδρέα Παπανικήτα, με αφορμή πληροφορίες που προκάλεσαν δημοσίευμα στον «Νεολόγο» της Παρασκευής.

«Στη ΔΕΥΑΠ δεν έχει έρθει κάποια απόφαση ή έγγραφο. Η ενημέρωση που έχω είναι πως πρόκειται για ένα υπηρεσιακό έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών με την Κτηματική Υπηρεσία. Οχι κάποια απόφαση» τονίζει στην «ΠτΔ» ο κ. Παπανικήτας.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ σχολίασε στην «ΠτΔ» για την φερόμενη απόφαση κατεδάφισης του αντλιοστασίου:

«Εμείς κάναμε όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία των δημοσίων έργων. Οντως υπήρξε μια αύξηση των διαστάσεων του κτιρίου, όμως δεν έχει σχέση με τον αιγιαλό ή την παραλία. Τα έργα έγιναν εντός του παραχωρημένου χώρου. Σημεία που μας είχε υποδείξει η Κτηματική Υπηρεσία. Επιπλέον χρειάζεται να αναφέρω ότι η Κτηματική έκανε τουλάχιστον δύο ελέγχους κατά την κατασκευή του αντλιοστασίου».

Ρωτώντας το τι θα γίνει από εδώ και πέρα, ο κ. Παπανικήτας τόνισε πως πλέον υπάρχει μόνο μία καταγγέλλουσα που δεν θέλει να γίνει το αντλιοστάσιο, αλλά και ότι οι υπόλοιποι που είχαν εναντιωθεί αρχικά έκαναν πίσω καθώς «κατάλαβαν πως η κατασκευή είναι χρήσιμη» για την αναβάθμιση της περιοχής. «Υπάρχουν και αποφάσεις των τοπικών κοινοτήτων που είναι ομόφωνες. Στις αποφάσεις αναφέρονται η σπουδαιότητα του έργου και η ανάγκη να ολοκληρωθεί» τόνισε επίσης.

Να θυμίσουμε ότι όταν οι καταστηματάρχες είχαν στείλει εξώδικο κατά της ΔΕΥΑΠ και ένας από τους βασικούς λόγους για αυτή τους την κίνηση έχει να κάνει με την καταστροφή, όπως υποστηρίζουν, του αιγιαλού, με την παρουσία των αντλιοστασίων της ΔΕΥΑΠ που θα συγκεντρώνουν λύματα και που θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα μαγαζιά τους.

Ζητούσαν έτσι την κατεδάφιση των δύο κτισμάτων που έχουν ήδη ανεγερθεί και την δημιουργία μιας άλλης μελέτης που να προβλέπει την υπογειοποίηση των αντλιοστασίων αυτών. Οπως είχαν αφήσει να εννοηθεί ξεγελάστηκαν γιατί πίστευαν ότι αυτά τα αντλιοστάσια θα είναι υπόγεια και για αυτό δεν είχαν φέρει αντιρρήσεις αρχικά.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ