Πάτρα – Βραχνέικα: Έβαλε φρένο στο μονόδρομο

image 634502

Αποκρούει η δημοτική αρχή την πρόταση που δέχθηκε από την αντιπολίτευση για μονοδρόμηση της παραλιακής οδού των Βραχναιίκων. Αφορμή για την σχετική συζήτηση χθες στο δημοτικό συμβούλιο ήταν το κυκλοφοριακό αλαλούμ που επικράτησε στην περιοχή το προηγούμενο σαββατοκύριακο από θαμώνες των καταστημάτων εστίασης.

Το πρόβλημα μεταφέρθηκε στον δήμο από το μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης Θανάση Αθανασόπουλο, ο οποίος ρώτησε εάν η δημοτική αρχή εξετάσει ως λύση την μονοδρόμηση του παραλιακού δρόμου. Η αντιδήμαρχος Αναστασία Τογιοπούλου απάντησε πως το πρόβλημα ήταν συγκυριακό το περασμένο σαββατοκύριακο, καθώς πληροφορίες της ανάφεραν ότι υπήρχε ζήτημα με τον έλεγχο της κυκλοφορίας λόγω άλλων υποχρεώσεων της αστυνομίας. Πρόσθεσε πως το προπερασμένο σαββατοκύριακο που δεν υπήρχαν ανάλογες υποχρεώσεις αστυνόμευσης, η κατάσταση ήταν πιο ελεγχόμενη.

Το μέλος της δημοτικής αρχής εμμέσως απέρριψε την σκέψη της μονοδρόμησης του παραλιακού δρόμου (μέτρο που εφαρμοζόταν στο παρελθόν τους καλοκαιρινούς μήνες), καθώς επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν τυγχάνει της αποδοχής όλων των επαγγελματιών της περιοχής, καθώς δεν υπάρχουν κάθετοι δρόμοι που να επιτρέπουν στους οδηγούς να στρίψουν πριν τα Βραχναίικα. Αυτό, όπως είπε η Αναστασία Τογιοπούλου, είναι και βασικό παράπονο επαγγελματιών και των τοπικών αρχών από τα Ροίτικα και το Μονοδέντρι, οι οποίοι πιστεύουν ότι αν γινόταν η μονοδρόμηση, οι επισκέπτες δεν θα είχαν τη δυνατότητα επιστροφής στις δύο τοπικές κοινότητες πριν από το τέλος της διαδρομής (Βραχναίικα).  

Η αντιδήμαρχος πρόσθεσε πως το επόμενο μέτρο θα είναι η επέκταση της κίτρινης διαγράμμισης και προς την πλευρά της Πάτρας, καθώς δημιουργείται κομφούζιο στο ύψος της παραλιακής εξέδρας. Επίσης, ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα αναζητήσει ακίνητο για την δημιουργία δημοτικού χώρου στάθμευσης για τα οχήματα των θαμώνων. Εκτίμησε πως ακόμα και να βρεθεί άμεσα το ακίνητο δεν θα μπορεί να ολοκληρωθεί γρήγορα επειδή χρειάζεται διαγωνιστική διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά ανέφερε ότι είναι αποφασισμένο να βρεθεί χώρος, ακόμα και αν αυτό γίνει στο τέλος της θερινής περιόδου. Η πρόβλεψη που γίνεται στο δήμο είναι πως η νότια παραλιακή ζώνη θα έχει αυξημένη επισκεψιμότητα φέτος.

Στο σύστημα των κοινοχρήστων ποδηλάτων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου με αφορμή τις φθορές που είχαν προκληθεί σε αυτά το προηγούμενο διάστημα και την επισκευή τους (για άλλη μια φορά) από τον δήμο. «Δεν αγκάλιασε το κοινόχρηστο ποδήλατο ο Πατρινός» σχολίασε με πικρία ο Μ. Αναστασίου. Ωστόσο, ενημέρωσε ότι μετά από την ολοκλήρωση της συντήρησης των ποδηλάτων θα εξεταστεί από τον δήμο ο τρόπος που θα βγουν τα κοινόχρηστα ποδήλατα ξανά στους δρόμους της Πάτρας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

logo spiral 01
fotia ethini αγρινιο
παπαδηματος
FARMAKHS