Πάτρα: Βράβευση του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Αχαΐας σε διεθνή διαγωνισμό – ΦΩΤΟ

Βράβευση του ειδικού σχολείου της Πάτρας σε διεθνή διαγωνισμό

Πάτρα

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αχαΐας, ένα σχολείο που βρίσκεται στις παρυφές της πόλης αλλά όχι και της καρδιάς μας, βραβεύτηκε για μία ακόμη φορά.

Αυτή την φορά το βραβείο κέρδισε στο 10ο Διεθνή Μαθητικό διαγωνισμό «Δημιουργώντας τα δικά μας παιχνίδια: Από το χθες στο σήμερα» που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης και το τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του ΥΠΑΙΘ.

Πάτρα

Ο διαγωνισμός αυτός πραγματοποιήθηκε το σχολικό έτος 2022-2023 και το παιχνίδι με το οποίο το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αχαΐας έλαβε μέρος είχε σαν τίτλο: «Μια επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας»

Για το παιχνίδι που βρίσκεται στην θέση: https://scratch.mit.edu/projects/854500140/fullscreen/. απαιτείται ένας σχετικά σύγχρονος υπολογιστής συνδεδεμένος στο διαδίκτυο που να περιλαμβάνει πληκτρολόγιο με βέλη κίνησης για τον έλεγχο ενός τροχού.

Το παιχνίδι ξεκινάει όταν πατήσεις την πράσινη σημαία και στην συνέχεια ένα οποιοδήποτε πλήκτρο.
Οδηγείς με τα βέλη κίνησης του πληκτρολογίου τον τροχό που βρίσκεται στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης μέσα από τον διάδρομο του λαβυρίνθου και απαντάς στις ερωτήσεις που γίνονται όταν συναντάς τα εικονίδια δοκιμασίας κατά την διάρκεια της πορείας σου προς το κέντρο. Το παιχνίδι τελειώνει όταν έρθεις σε επαφή με όλα τα εικονίδια δοκιμασίας και στις 3 πίστες του.
Ηχητικές οδηγίες που βοηθούν στην ολοκλήρωση του παιχνιδιού δίνονται από τους μαθητές μας, καλό θα ήταν λοιπόν τα ηχεία να είναι ενεργά.

Για την υλοποίηση του, εργάστηκε με μεράκι μια δυναμική ομάδα, κάθε μέλος της οποίας προσέφερε στην προσπάθεια αυτή, ανάλογα με τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντά του.

Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους:
Μαθητές:
01 Κούρ. Α. του Α1
02 Γιαχ. Χρισ. του Α1
03 Πεχλ. Ηλί. του Α2
04 Γιαν. Ανδρ. του Α3
05 Τσεκ. Ανδρ. του Α3
06 Φωτ. Βασ. του Α3
07 Αργ. Μαρ. του Α3
08 Σαγ. Άρτ. του Β9
και τον Εκπαιδευτικό:
Τσορμπατζόγλου Γιώργο.

Στην βράβευση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024 παραβρέθηκαν οι μαθητές Γιαν. Ανδρ. Φωτ. Βασ. και Αργ. Μαρ. με τις οικογένειές τους,  ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός κος Τσορμπατζόγλου Γιώργος και ο Δ/ντής του σχολείου κος Ψαρράς Σπυρίδων.

 

Πάτρα