Πάτρα: Βρέθηκε αρχαίο ψηφιδωτό στην Άνω Πόλη – Πόσο θα επηρεάσει τις εργασίες ανάπλασης

Σημαντικά ευρήματα στην Άνω Πόλη στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης που αλλάζει την ευρύτερη περιοχή.

Πάτρα: Βρέθηκε αρχαίο ψηφιδωτό στην Άνω Πόλη - Πόσο θα επηρεάσει τις εργασίες ανάπλασης

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι, με σαφώς πιο ήπιο κλίμα σε σχέση με τη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας καθώς έπρεπε να παρθούν αποφάσεις για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου, αλλά και για την έγκριση μνημονίου συνεργασίας με την Εφορεία Αρχαιοτήτων για έρευνες στην Ανω Πόλη.

Ξεκινώντας από τα έργα στην Ανω Πόλη, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον αντιδήμαρχο Χρήστο Κορδά, κατά τη διάρκεια των εργασιών της μεγάλης ανάπλασης που αλλάζει την ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν μπροστά από το Αρχαίο Ωδείο σημαντικά ευρήματα.

Συγκεκριμένα, τα συνεργεία εντόπισαν ένα ψηφιδωτό για το οποίο θα χρειαστούν εργασίες ανασκαφής.  Γι’ αυτό τον λόγο πιστώνεται ποσό 20.000 ευρώ ώστε να πάει η Εφορεία Αρχαιοτήτων και να εκτελέσει όσα χρειάζονται για τη μεταφορά του ψηφιδωτού. Κατά τον κ. Κορδά, το θέμα είναι τυπικό και δεν αναμένεται να επηρεάσει τη συνέχιση των εργασιών στην ανάπλαση της Ανω Πόλης.

Οσον αφορά στο θέμα της τροποποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, πρόκειται ουσιαστικά για το νέο οργανόγραμμα του Δήμου όπου έγινε διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα μεταξύ του αντιδημάρχου Διονύση Πλέσσα με τους εργαζόμενους του Δήμου αλλά και τις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις. Εκεί η δημοτική Αρχή δεν δείχνει ενδιαφέρον για τη σύσταση Δημοτικής Αστυνομίας, όπως έχει γράψει η «Π», επομένως δεν θα διεκδικήσει προσλήψεις έως 106 ατόμων.

Η εισήγηση του κ. Πλέσσα εγκρίθηκε αλλά υπήρξαν και ενστάσεις από πλευράς αντιπολίτευσης. Ο Κώστας Σβόλης υποστήριξε την αναγκαιότητα λειτουργίας της δημοτικής Αστυνομίας, αλλά δεν εισακούστηκε. Τόνισε όμως, πως αποτελεί δέσμευση της παράταξής του για το 2024.

Ξεχώρισε η θέση του Π. Ψωμά που τόνισε ότι «η πόλη χάνει μια σημαντική ευκαιρία για να προσφέρει δουλειά σε έως 106 άτομα που θα μπορούσαν να στελεχώσουν τη δημοτική Αστυνομία για να τηρεί την τάξη, να αποτρέπει το παράνομο παρκάρισμα αλλά και να πράττει όσα επιβάλλονται για την προσβασιμότητα». Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος καταψήφισε και δήλωσε ότι θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για να πετύχει ακύρωση, καθώς όπως προβλέπεται «ο ορισμός των προϊσταμένων των τμημάτων θα ορίζεται ανεξαρτήτως κατοχής τίτλου σπουδών πανεπιστημίου ή δημοτικού».

 

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ