Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για αποχέτευση – Άνοιξε η πλατφόρμα της ΔΕΥΑΠ

Σε πρώτη φάση ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την περιοχή του Αγίου Βασιλείου και θα ακολουθήσουν τμηματικά οι περιοχές: Ρίο, Καστελλόκαμπος, Μποζαΐτικα, Πλαζ, Αγυιά (Μέσα και Εξω), Ροΐτικα, Μιντιλόγλι, Μονοδένδρι και Βραχνέικα.

Πάτρα

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τη σύνδεση στο αποχετευτικό δίκτυο της Πάτρας από τις αρχές της εβδομάδας, όπως είχε ανακοινωθεί από τη ΔΕΥΑΠ τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η ΔΕΥΑΠ έχει δημιουργήσει μια εφαρμογή μέσα στην ιστοσελίδα της, ώστε να καταγράφονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία του κάθε καταναλωτή και να μπαίνει σε σειρά προτεραιότητας για να συνδεθεί στο δίκτυο. Παράλληλα, συνεχίζεται η εκτέλεση εργασιών στο δίκτυο, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν εξεταστεί οι σωληνώσεις και τα αντλιοστάσια που θα τεθούν σε λειτουργία, καθώς σε ορισμένες περιοχές, όπως στο Ρίο και τον Αγιο Βασίλειο, τα δίκτυα κατασκευάστηκαν προ δεκαετίας και έως σήμερα έμειναν σε αχρησία.

Οπως έγινε γνωστό, σε πρώτη φάση ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την περιοχή του Αγίου Βασιλείου και θα ακολουθήσουν τμηματικά οι περιοχές: Ρίο, Καστελλόκαμπος, Μποζαΐτικα, Πλαζ, Αγυιά (Μέσα και Εξω), Ροΐτικα, Μιντιλόγλι, Μονοδένδρι και Βραχνέικα.

Η εφαρμογή Ηλεκτρονικού Αιτήματος Σύνδεσης Αποχέτευσης είναι πλέον εφικτή και εντάχθηκε στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ιδιοκτητών ακινήτων, ώστε να συνδέσουν τα ακίνητά τους στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας στη βόρεια και στη νότια πλευρά του Δήμου.

Για την κατάθεση αίτησης απαιτείται η ακόλουθη διαδικασία. Για να γίνει η αίτηση πρέπει ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να έχει ή να δημιουργήσει web user στο www.deyaponline.gr, να έχει τα αντίστοιχα δικαιώματα και η ΔΕΥΑΠ να έχει ενεργοποιήσει την περιοχή του. Στην παρούσα φάση έχει ενεργοποιηθεί ο Αγιος Βασίλειος.

Οσοι καταναλωτές δεν έχουν δημιουργήσει web user, πρέπει να εισέλθουν στον ιστότοπο της ΔΕΥΑΠ και να ακολουθήσουν τη διαδικασία. Με το νέο σύστημα προσωπικής ενημέρωσης κάθε πολίτης μπορεί να δημιουργήσει το προσωπικό του username και να συλλέγει πληροφορίες είτε για το ακίνητο στο οποίο διαμένει είτε για ακίνητα που ενοικιάζει. Για κάθε παροχή μπορείτε να δείτε το τρέχον υπόλοιπο, να επανεκτυπώσετε τον τελευταίο λογαριασμό, να τυπώσετε ιστορικό κινήσεων.

Σε κάθε ενεργοποιημένο username μπορούν να αντιστοιχηθούν πολλές παροχές με διαφορετικό είδος δικαιωμάτων (ιδιοκτήτης, καταναλωτής, ιδιοκτήτης-καταναλωτής), ανάλογων της σχέσης του κατόχου με το κάθε υδρόμετρο.

Η διαδικασία είναι η ακόλουθη: Μέσω του deyap–online επιλέγετε το πλήκτρο Signup.

Κάνετε καταχώρηση των στοιχείων στη φόρμα και πατάτε το πλήκτρο Εγγραφή. Το σύστημα θα σας ενημερώσει αν η αίτησή σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία ή αν πρέπει να διορθώσετε κάποια από τα δεδομένα. Επειτα σας αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα στο email που έχετε δηλώσει.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε για να ενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σας είναι να στείλετε με email (στο deyaponline@deyap.gr) μια φωτοτυπία της ταυτότητάς σας. Ο υπεύθυνος υπάλληλος της ΔΕΥΑΠ θα κάνει άμεσα την ενεργοποίηση του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασής σας και θα σας στείλει ενημερωτικό email. Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία σας μπορείτε να εισέρχεστε στο deyaponline για να κάνετε εύκολα και γρήγορα την αντιστοίχηση με τα υδρόμετρα που σας ενδιαφέρουν.

 

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης, όλα τα ονόματα, εκτός Αλεξοπούλου εντός Φωτήλας

Ηλεία: Προφυλακιστέος ο δολοφόνος της 11χρονης Βασιλικής

Άγριο έγκλημα στην Κύπρο: Άνδρας μαχαίρωσε και πέταξε από το μπαλκόνι τη γυναίκα του

Οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

Βραδιά πρεμιέρας για το EURO, το αναλυτικό πρόγραμμα και οι μεταδόσεις