Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher για τα ΚΔΑΠ του Δήμου – Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων διαθέτει δύο Πολυδύναμα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρίακαι τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.

Πάτρα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τα voucher για τα ΚΔΑΠ του Δήμου - Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων ενημέρωσε ότι την Τρίτη 2 Αυγούστου ξεκίνησαν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη χορήγηση voucher για το σχολικό έτος 2022-2023 μέσω της επιχορηγούμενης δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ.

Την Τρίτη 23 Αυγούστου θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ τα οριστικά αποτελέσματα (voucher).

Οι γονείς προκειμένου να δηλώσουν δομή για τη σχολική χρονιά 2022-2023 θα πρέπει να ακολουθήσουν την διαδικασία που περιγράφεται στην ιστοσελίδα του Κοινωνικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων ( www.kodip.gr) από 23-08-2022 έως και 25/08/2022 (ώρα 23.59).

Ο Κοινωνικός Οργανισμός Δήμου Πατρέων διαθέτει δύο Πολυδύναμα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ «Άμπετ Χασμάν» & ΚΔΑΠΑμεΑ «Κομαιθώ») και τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ ΑΡΚΤΙΚΟΎ, ΚΔΑΠ ΝΟΤΙΟΥ, ΚΔΑΠ ΒΡΑΧΝΕΊ΄ΚΩΝ, ΚΔΑΠ του ΚΟΔΗΠ -Δροσιάς).

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠΑμεΑ) αφορούν παιδιά/ εφήβους/ ενήλικες από 5 ετών με πιστοποιημένη αναπηρία. Λειτουργούν καθημερινώς σε δύο βάρδιες 6.00-14.00 (α΄ βάρδια) και 14.00 έως 22.00( β΄ βάρδια). Παρέχεται δημιουργική και ασφαλή απασχόληση. Εκπονούνται προγράμματα ψυχαγωγίας, δεξιοτήτων αυτόνομης διαβίωσης- υγιεινής, προγράμματα έκφρασης και άσκησης λόγου, εσωτερικές και εξωτερικές δραστηριότητες με δυνατότητα ασφαλούς μεταφοράς. Συμμετοχή σε θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.

Τα ΚΔΑΠ είναι δομές δημιουργικής απασχόλησης παιδιών για παιδιά ηλικίας 5- 12 ετών που λειτουργούν καθημερινά με απογευματινό ωράριο από τις 14:00 έως τις 16.00 (α΄ βάρδια) και 16.00 έως 22:00(β΄ βάρδια) ενώ από: 13/9 έως 15/6, 16/6 έως 31/7, 1/9 έως 12/9, Χριστούγεννα και Πάσχα λειτουργούν σε πρωινά τμήματα από τις 7:30 έως τις 11:30 (α΄ βάρδια) & 11:30 έως 15:30 (β’ βάρδια).

Τα παιδιά καθημερινά απασχολούνται με δραστηριότητες όπως: εικαστικά, χορό, αθλητικές δραστηριότητες, μουσική, παιδαγωγικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, επιτραπέζια παιχνίδια. Υλοποιούνται δράσεις μουσικοχορευτικές, αθλητικές, θεατρικές σε συνεργασία με φορείς του Δήμου, όπως η αντιδημαρχία παιδείας και άθλησης, το ΔΗΠΕΘΕ, ο πολιτιστικός οργανισμός του Δήμου μας.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Άνδρας κατηγορείται ότι χτύπησε γυναίκα στην οδό Πέντε Πηγαδίων 
Λεχαινά: Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση και στην Αγ. Μαύρα
Πάτρα - Πανεπιστήμιο: Πολιτικοί μηχανικοί επέστρεψαν στα έδρανα μετά από 40 χρόνια
Αχαΐα – Τραγωδία στη Βαλμαντούρα: Η Θεώνη Παντελή είναι η 59χρονη που καταπλακώθηκε από τρακτέρ