Πάτρα: Ξέσπασε «πόλεμος» εξώδικων για τις Βιομηχανικές Περιοχές

Απειλεί με μηνύσεις και αγωγές η ΕΤΒΑ. «Λέμε την αλήθεια, υπερασπιζόμαστε τα μέλη μας» απαντά ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ

Πάτρα: Ξέσπασε «πόλεμος» εξώδικων για τις Βιομηχανικές Περιοχές

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ εγκατεστημένων επιχειρήσεων και ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ Πατρών, με την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών να βρίσκεται «στο κόκκινο» το τελευταίο διάστημα.

Οι παρεμβάσεις του ΠΑΣΕΒΙΠΕ για τα προβλήματα στις Βιομηχανικές Περιοχές και η δημοσιότητα που λαμβάνουν, φαίνεται ότι έχουν προκαλέσει θέμα στην διαχειρίστρια εταιρεία, η οποία προ ημερών απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Πέτρο Μαντά και σε ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων, για το περιεχόμενο συνέντευξης του πρώτου, στις 12 Νοεμβρίου του 2022 για τον νέο νόμο για τα επιχειρηματικά πάρκα και την πολυετή κόντρα με την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ.

Στην εξώδικη επιστολή γίνεται αναφορά για συνέντευξη που βρίθει προσβλητικών χαρακτηρισμών σε βάρος της εταιρείας που διαχειρίζεται τις ΒΙΠΕ, για υποβάθμιση, ελλείψεις υποδομών, κακοδιαχείριση και ανεξέλεγκτη αύξηση του κόστους των κοινόχρηστων δαπανών, καθώς και για άσκηση πολιτικής επιρροής στο αρμόδιο υπουργείο για τον νόμο περί ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρηματικών πάρκων που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Πάτρα: Ξέσπασε «πόλεμος» εξώδικων για τις Βιομηχανικές Περιοχές

Ο Πέτρος Μαντάς

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ αντικρούει τα παραπάνω ως ψευδή και συκοφαντικά, αναφέροντας ότι η ίδια ως διαχειρίστρια επιδιώκει και ακολουθεί διαφανείς διαδικασίες για μείωση του κόστους λειτουργίας των ΒΙΠΕ και συνεχή βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών. Καλεί δε τον Πέτρο Μαντά, όσο και τους υπεύθυνους της ιστοσελίδας, όχι μόνο να ανακαλέσουν αλλά και να δηλώσουν ότι δεν είχαν πρόθεση να προσβάλλουν την εταιρεία και να αναγνωρίσουν επιπλέον τον ρόλο της στην ανάπτυξη της βιομηχανίας και τις επιχειρηματικότητας εντός των ΒΙΠΕ.

Προχθές, ο Πέτρος Μαντάς και ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ, απάντησαν και αυτοί με εξώδικο στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, με το οποίο αποκρούουν τους ισχυρισμούς της εταιρείας ως προσχηματικούς, αναληθείς και αβάσιμους. Τονίζουν δε, ότι όλα όσα αναφέρονται στην επίμαχη συνέντευξη, είναι απολύτως αληθινά και αποδεικνύονται με έγγραφα, από έγγραφες διαμαρτυρίες των μελών του Συνδέσμου στις βιομηχανικές περιοχές και από τις διατάξεις του νέου νόμου 4982/2022.

Ο Πέτρος Μαντάς και ο ΠΑΣΕΒΙΠΕ αναφέρουν χαρακτηριστικά, ότι στη δημόσια διαβούλευση που έγινε για τον νέο νόμο, ούτε ένα από τα 224 σχόλια – προτάσεις μελών του δεν ελήφθη υπόψη, ο Σύνδεσμος αποκλείστηκε από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής, ενώ στο τελικό κείμενο του νόμου, δεν ελήφθη υπόψη καμία από τις προτάσεις του. Η αναφορά ότι ο υπουργός (Αδωνις Γεωργιάδης) έφερε σε διαβούλευση ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά ασχολείται με την προάσπιση και διαιώνιση των συμφερόντων του διαχειριστή, αφορά κατεξοχήν τον ίδιο και όχι την ΕΤΒΑ.

«ΔΕΝ ΕΝΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ»

Η συνέντευξη δεν είχε σκοπό να πλήξει το κύρος και τη φήμη της εταιρίας, ούτε και την έπληξε, αλλά, να προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του ΠΑΣΕΒΙΠΕ και να μεταφέρει στην κοινή γνώμη τα πραγματικά προβλήματα των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και τις απόψεις των εκπροσώπων τους, αναφέρει ο Πέτρος Μαντάς.

Τονίζει ακόμα: «Είναι απολύτως βάσιμη η άποψή μου ότι μετά την ιδιωτικοποίηση της ΕΤΒΑ οι ΒΙΠΕ της χώρας υπέφεραν από απαξίωση και έλλειψη των υποδομών, παρά το ότι οι κοινόχρηστες δαπάνες αυξήθηκαν εκ μέρους της διαχειρίστριας». Φέρνει ως παράδειγμα, πρόσφατη διαμαρτυρία (σ.σ. άρνηση πληρωμής) από τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ιωαννίνων για υπερβολικές χρεώσεις των κοινοχρήστων δαπανών, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι θέσεις των εγκατεστημένων επιχειρήσεων όπως ορίζουν οι Κανονισμοί Λειτουργίας».

Τέλος δηλώνεται ότι, αποκρούουν το περιεχόμενο του εξώδικου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ως αβάσιμο, αναληθές και ως προασπιζόμενο συμφέροντα τρίτου και δηλώνουν ότι το περιεχόμενο της αναρτηθείσας συνέντευξης είναι απολύτως αληθινό, χωρίς να ενέχει προσβολή του κύρους και της φήμης της εταιρείας, για λόγους που εκτίθενται αναλυτικά στο πολυσέλιδο κείμενο. Τέλος, καλούν την εταιρεία για ακόμη μία φορά να συνεργαστεί ουσιαστικά, ως διαχειρίστρια των βιομηχανικών περιοχών με τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments