Πάτρα – Υπόθεση «Πρώτο»: Πολύωρες απολογίες για τους Καϊμακά

Μαίνεται ο δικαστικός πόλεμος για τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης με όρους μετωπικής σύγκρουσης

Πάτρα – Υπόθεση «Πρώτο»: Πολύωρες απολογίες για τους Καϊμακά

Ανεβαίνει επίπεδο ο δικαστικός πόλεμος στους κόλπους του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων Πατρών και του εργοστασίου γάλακτος «Πρώτο», μεταξύ της σημερινής και της προηγούμενης διοίκησης.

Οπως πληροφορείται η εφημερίδα «Πελοπόννησος», την περασμένη Τρίτη επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και χρηματικές εγγυήσεις σε μέλη της οικογένειας Καϊμακά, μετά το τέλος της πολύωρης ανάκρισης που έγινε για μια από τις ποινικές διώξεις με επίκεντρο τη διαχείριση του πατρινού εργοστασίου γάλακτος.

Από την πόρτα του ανακριτή πέρασαν ο πρώην επικεφαλής του συνεταιρισμού Βασίλης Καϊμακάς και άλλα μέλη της οικογένειάς του, που αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες για τα αδικήματα της κακουργηματικής απάτης και απιστίας σε βάρος του συνεταιρισμού.

Σύμφωνα με πηγές του δικαστικού ρεπορτάζ, μετά το τέλος της ανακριτικής διαδικασίας επιβλήθηκε στον πατέρα Καϊμακά και στους δύο γιούς του ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, ενώ ο πρώτος καλείται να καταβάλει χρηματική εγγύηση 10.000 ευρώ και οι άλλοι δύο από 3.000 ευρώ ο καθένας. Στη σύζυγο δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Η νυν διοίκηση του Συνεταιρισμού βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό σε μετωπική σύγκρουση με την οικογένεια που διοικούσε πριν από μερικά χρόνια τον Συνεταιρισμό και το Εργοστάσιο Γάλακτος της Πάτρας. Εχει υποβάλει μηνύσεις και αγωγές από την πρώτη στιγμή, ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις για οικονομικό αντικείμενο πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Η συγκεκριμένη υπόθεση για την οποία έγινε η ανάκριση, αφορά σε ποινική δίωξη για απιστία για το έργο της μεταφοράς του γάλακτος του Συνεταιρισμού. Σύμφωνα με τη σημερινή διοίκηση του εργοστασίου, από το 2000 ο Συνεταιρισμός εμφανίζεται να σταμάτησε τη χρήση οχημάτων του για τη συλλογή του γάλακτος από μέλη και συνεργαζόμενους παραγωγούς και ανέθεσε το έργο αυτό σε επιχειρήσεις που ανήκαν σε συγγενικά πρόσωπα μελών της διοίκησης, με αμοιβές πολλαπλάσιες της αγοράς.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της παρούσας διοίκησης του «Πρώτο» Θάνο Αμπατζή, η οικογένεια του κ. Καϊμακά έχει ζημιώσει τον Συνεταιρισμό για 6,5 εκ. ευρώ, μέσω εταιρείας συμφερόντων της συζύγου του και στη συνέχεια των παιδιών του.

Την υπεράσπιση του πρώην προέδρου του Συνεταιρισμού έχει αναλάβει ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, στον οποίο απευθύνθηκε χθες η «Π» για να σχολιάσει τις εξελίξεις, αλλά αρνήθηκε.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο κ. Κούγιας έχει χαρακτηρίσει συκοφαντικές και ψευδείς από την αρχή μέχρι το τέλος τις μηνύσεις σε βάρος του Βασίλη Καϊμακά και των γιων του Δημήτρη και Γιάννη, ενώ και αυτός έχει απαντήσει με ανάλογο τρόπο κατά των κυρίων Γ. Παπαλεξόπουλου, Π. Λαλιώτη και Αθ. Παναγόπουλου, ότι έθιξαν την τιμή και την υπόληψη και προσέβαλαν την προσωπικότητά των εντολέων του.

Η υπόθεση έχει και άλλες διαστάσεις με μηνύσεις και διώξεις για την πρόσληψη ενός οδηγού, για τη διάθεση του γάλακτος και προϊόντων αυτού, καθώς και για τις αδιάθετες ποσότητες που δηλώνονταν ως κατεστραμμένες.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ