Πάτρα – Υπόθεση revenge porn: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες θυμάτων – «Θέλω να σταματήσει ο διασυρμός…τα βίντεο ανέβηκαν όταν χώρισαμε»

Τρεις Πατρινές μιλούν για τα βίντεο της ντροπής! Η διαπόμπευση κάποιων από τα 141 νεαρών γυναικών, που αποκάλυψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις.

Πάτρα

Σάλος έχει προκληθεί στην Πάτρα με την υπόθεση revenge porn την οποία αποκάλυψε την Δευτέρα η «Πελοπόννησος». Να θυμίσουμε ότι μέσω ενός λινκ που περιλαμβάνει 1.000 περίπου βίντεο και φωτογραφίες, έχουν διαρρεύσει, μέσω ειδικής εφαρμογής αποστολής ηλεκτρονικών αρχείων, προσωπικές στιγμές 141 γυναικών.

Δύο γυναίκες μίλησαν χθες και περιέγραψαν το δράμα που βιώνουν: «Το σοκ που μπορεί να προκαλέσει σε μία γυναίκα δεν περιγράφεται. Είναι μικρή η πόλη, είναι ντροπιαστικό όχι μόνο για μένα, αλλά και για τους γονείς μου! Οταν βρισκόμασταν (με πρώην σύντροφο), κάποιες φορές μου είχε ζητήσει να τραβήξουμε βίντεο και όταν του είπα να χωρίσουμε μετά από έναν μήνα δημοσιεύτηκαν τα βίντεο! Θα κινηθώ νομικά, δεν ξέρω αν έχει νόημα, γιατί και παλιότερα που είχα πάει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δεν είχε γίνει κάτι. Θέλω να βρω μία λύση να σταματήσει ο διασυρμός που γίνεται».

Η δεύτερη κοπέλα είναι 24 ετών όπως είπε και είδε τα βίντεο στην εφαρμογή. Τα έδωσε πρώην σύντροφός της: «Του είχα εμπιστοσύνη και τα έστειλα. Τώρα τι θα πω στους γονείς μου που σίγουρα θα το μάθουν; Ντρέπομαι πάρα πολύ. Με ενημέρωσε για την ύπαρξη αυτού του υλικού ένας φίλος μου. Λέγοντάς μου ότι το είχε δει και ότι… ήμουν μέσα σε αυτό»! Η κοπέλα όσο μιλούσε έκλαιγε συνεχώς. Δεν μπορούσε να μιλήσει, αφού στη σκέψη της βρισκόταν συνεχώς αυτό που είχε πάθει από τον πρώην της.

Μία τρίτη κοπέλα, η οποία είναι επιστήμονας και είχε στείλει κάποιες φωτογραφίες στον πρώην σύντροφό της, θα κινηθεί νομικά απέναντί του. Ηδη ανέθεσε την υπόθεση σε δικηγόρο!

Στο μεταξύ το συγκεκριμένο «cloud» κατέβηκε άρον άρον από το mega play. Ομως εκτιμάται ότι αρκετοί έχουν σώσει στο κινητό τους το αρχείο με τα εκατοντάδες βίντεο και φωτογραφίες.

Να θυμίσουμε πως το υλικό διατίθεται μέσω της εφαρμογής «mega play» που χρησιμοποιείται για αποστολή μεγάλων σε όγκο αρχείων. Με αυτό τον τρόπο νεαροί άνδρες μπορούν εύκολα να έχουν στο κινητό τους το συγκεκριμένο αρχείο με τις 141 γυναίκες σε «φακέλους», αρκεί να γνωρίζουν κάποιον που το έχει.

Η δυσκολία ως προς την νομική αντιμετώπιση του θέματος με τους 141 «φακέλους» είναι ότι το συγκεκριμένο υλικό δεν έχει «αναρτηθεί» στο διαδίκτυο αλλά κυκλοφορεί από κινητό σε κινητό.Αρα η απόδειξη για το ποιος το μοιράζει, ποιος το χρησιμοποιεί και ποιοι έκαναν την βιντεοσκόπηση είναι δύσκολη.

Η αναστάτωση στον χώρο της νεολαίας της Πάτρας είναι μεγάλη. Ας μην ξεχνάμε πως στα βίντεο και τις φωτό έχουν συμμετοχή τουλάχιστον 200 άνδρες (προφανώς ηλικίας 18 έως 35) οι οποίοι είτε βιντεοσκοπούσαν χωρίς τη θέληση της παρτενέρ τους, είτε ελάμβαναν βίντεο και φωτογραφίες εν γνώσει της! Στη συνέχεια και προφανώς σε κάποια χρονική στιγμή που η σχέση είχε «τελειώσει», αναρτούσαν τον «φάκελο» με το γυμνό υλικό και το ονοματεπώνυμό της στο Mega play.
Κάποια από αυτά τα βίντεο είχαν σταλεί και μέσω messenger σε πολλούς παραλήπτες. Που σημαίνει ότι η διαπόμπευση κάποιων από τα 141 κορίτσια έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Αναμένται φυσικά η παρέμβαση των Αστυνομικών και Εισαγγελικών Αρχών της Πάτρας ώστε να δοθεί «τέλος» στην απίστευτη περιπέτεια που ζουν δεκάδες νεαρές στην πόλη.