Πάτρα: Ζητούν από εμπόρους 4πλάσια ενοίκια – Άνοιξε ορέξεις η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος
Εξωπραγματικές αξιώσεις σε μισθώματα εξωθούν Πατρινούς εμπόρους από το ιστορικό κέντρο
Μέχρι και τετραπλάσια ενοίκια ζητούν το τελευταίο διάστημα οι ιδιοκτήτες επαγγελματικής στέγης από εμπόρους της Πάτρας που είναι εγκατεστημένοι εδώ και χρόνια στην οδό Μαιζώνος και στις παρακείμενες οδούς, με αφορμή την επικείμενη πεζοδρόμηση.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Τετάρτη και προχθές έγινε ενημερωτική συνάντηση στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας, με σκοπό την ενημέρωση των καταστηματαρχών για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος.
Από την πλευρά του Συλλόγου εκφράστηκε η ανησυχία των εμπόρων για τη διασφάλιση του εμπορικού χαρακτήρα του δρόμου, αλλά και για την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος των εργασιών.
Επίσης τέθηκε και το ζήτημα του κυκλοφοριακού που θα δημιουργηθεί με το κλείσιμο του δρόμου και ζητήθηκε από τους εμπόρους δωρεάν μεταφορά από τα δημοτικά πάρκινγκ προς το κέντρο της πόλης.
Οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής διαβεβαίωσαν ότι η τροφοδοσία αλλά και η ελεύθερη διέλευση των πολιτών θα πραγματοποιείται κανονικά και δεσμεύθηκαν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την τήρησή τους.
Ωστόσο, οι παράπλευρες παρενέργειες της πεζοδρόμησης δεν μπορούν να αποφευχθούν.
Οπως δήλωσε στον «Peloponnisos FM 104,1» η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερμίνα Διονυσάτου, κάποιοι ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων έχουν ζητήσει εξωπραγματικές αυξήσεις στις μισθώσεις. Για παράδειγμα, σε κατάστημα 80 τ.μ. που μέχρι τώρα πλήρωνε για ενοίκιο 1.000 ευρώ, ο ιδιοκτήτης ζήτησε αύξηση στις 4.000 ευρώ.
«Εάν αρχίσουν όλοι οι ιδιοκτήτες να ζητούν τέτοια ενοίκια, καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει σε λίγο χρονικό διάστημα. Εμποροι με πορεία χρόνων στο κέντρο της Πάτρας θα αναγκαστούν να μετακομίσουν» επισήμανε η κυρία Διονυσάτου.
«Παλεύουμε να κρατηθούμε στην αγορά. Δεν έχουμε λίπος να κρατηθούμε την επόμενη μέρα» τόνισαν έμποροι στη σύσκεψη με τον Δήμο.
Διαβάστε επίσης:
Νέα γυναικοκτονία στην Αλεξανδρούπολη, σκότωσε τη σύζυγό του με κατσαβίδι
Συναγερμός στην Περιφέρεια, έκτακτη συνεδρίαση για πυρκαγιές, που απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων
Trannos: Γιατί συνελήφθη ο γνωστός τράπερ
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Νομίζετε ότι το κατεψυγμένο κοτόπουλο δεν χαλάει; Δείτε τι λένε οι ειδικοί
BMW i4 Convertible: Γιατί το κορυφαίο ηλεκτρικό cabrio αξίζει την αναμονή μέχρι το 2028
36ο Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας: Η Κάρμεν Ρούγγερη παρουσιάζει την «Πολυάννα»
Τι ώρα πρέπει να τρώτε για να προστατεύσετε τη μνήμη σας; Η απάντηση των ειδικών
Νέες διαρροές για το OnePlus 16: Κορυφαία χαρακτηριστικά για ένα συρρικνωμένο κοινό
Blue Achaia Forum 2026: Η θάλασσα στο επίκεντρο της ανάπτυξης στη Δυτική Ελλάδα
Χάλασε εκτός εγγύησης; Ο νέος νόμος της ΕΕ που υποχρεώνει τις εταιρείες να σας το φτιάξουν
Στο Πανεπιστήμιο Πατρών η συνάντηση του Ευρωπαϊκού έργου BLUE TECH
