Patras IQ: Αναζητώντας την καινοτομία στην Πάτρα – Παρουσιάστηκε η έβδομη διοργάνωση – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Οι διοργανωτές, σεβόμενοι τα ισχύοντα πρωτόκολλα της πανδημίας, διοργανώνουν την έκθεση με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς τα περίπτερα και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό/εικονικό χώρo.

Patras IQ: Αναζητώντας την καινοτομία στην Πάτρα - Παρουσιάστηκε η έβδομη διοργάνωση - ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Παρουσιάστηκε το μεσημέρι στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αχαΐας η 7η Έκθεση Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωστίας – Patras IQ 2021, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου.

Πρόκειται για μία «παράδοση» όπως την χαρακτήρισε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Δημόπουλος που στόχος είναι να γίνει θεσμός και φέτος θα έχει μια υβριδική μορφή, καθώς θα πραγματοποιηθεί τόσο με φυσικό όσο και με ψηφιακό τρόπο.

Και μπορεί η έκθεση να διαρκέσει έως τις 6 Δεκεμβρίου όμως τα εκθεσιακά περίπτερα των 50 εκθετών θα είναι επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Την παρουσίαση έκαναν οι Πλάτωνας Μαρλαφεκας πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Δημόπουλος αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης, Φωκίων Ζαΐμης αντιπεριφερειάρχης  και  Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος διευθυντής περιφερειακής εκπαίδευσης

Οι διοργανωτές, σεβόμενοι τα ισχύοντα πρωτόκολλα της πανδημίας, διοργανώνουν την έκθεση με χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών, καθώς τα περίπτερα και οι επισκέπτες θα επικοινωνούν μέσω ψηφιακής πλατφόρμας σε ειδικά σχεδιασμένο ψηφιακό/εικονικό χώρo.

Η virtual έκθεση θα παραμείνει ανοικτή και επισκέψιμη μέχρι και την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 και θα παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας σε πραγματικό και μη χρόνο.

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις θα γίνουν με υβριδικό τρόπο, με κεντρικό χώρο εκδηλώσεων το Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

 

Την διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους:

– Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνις- Σπυρίδων Γεωργιάδης
– Ο Υφυπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος
– Ο Υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας
– Ο κ Κωστ. Περρής με τίτλο ομιλίας «Η καινοτομία ως μοχλός ανάπτυξης και η διασύνδεση με την παραγωγική διαδικασία» & ο κ. Γιώργ. Κολλιδάς με τίτλο ομιλίας «Νεοφυείς επιχειρήσεις, τεχνολογία νέφους και σύγχρονες απειλές κυβερνοασφάλειας» της PwC Ελλάδας (Payroll & Benefits Solutions)
– Ο κ. Βασ. Νικολόπουλος, Επικεφαλής Εφαρμοσμένης Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας MYTILINEOS – Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου
– Η κα Κατ. Πραματάρη, Αν. Καθηγήτρια ΟΠΑ & Εκπρόσωπος της Uni.Fund,
– Ο κ. Δημ. Καλαβρός – Γούσιος Εκπρόσωπος του Velocity Partners,
– Ο κ. Γ. Μαρκατάτος από τον ΣΕΚΕΕ (Σύνδεσμο Εταιρειών Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδας)
– Ο κ. Κωνστ. Αγραπίδας, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, επικεφαλής της πρωτοβουλίας REBRAIN GREECE, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στην αγορά εργασίας
– Εκπρόσωποι του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
– Στελέχη της ΓΓΕΚ για το πρόγραμμα του «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» και την ανακοίνωση των προγραμματιζόμενων δράσεων της επόμενης περιόδου 2021-2027.
–  Το Πανεπιστήμιο Πατρών συνδιοργανώνει με την Hetia (Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αναδυόμενων Τεχνολογιών) εκδήλωση με θέμα: «Καλύπτοντας το κενό μεταξύ γνωσιακής βάσης και εργασιακού περιβάλλοντος» στην οποία θα παρουσιαστούν και οι καθιερωμένες πλέον «Ιστορίες Επιτυχίας».

 

Επίσης προγραμματίζονται εκδηλώσεις ποικίλου ενδιαφέροντος όπως:
– Εκδήλωση με την παρουσίαση των τριών Κέντρων Ικανοτήτων της Δυτικής Ελλάδας
– Εκδήλωση με Θέματα Μεταφοράς Τεχνολογίας & Διανοητικής Ιδιοκτησίας με τη συμμετοχή των κ. κ. Δημήτρη Κουζέλη Intel-lex, Σύμβουλο Ευρεσιτεχνίας / European Patent Attorney, τον Νίκο Μηνά, European Patent and Trade Mark Attorneys Protecting, Progress/Dublin και τον Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH
– Εκδήλωση αφιερωμένη σε διακεκριμένους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Πατρών:
o Κωνσταντίνος Μπέκας, Head Advanced Scientific Computing, Citadel Securities, Απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
o Federico Carrasco, Founder and CEO of the Swiss company, Graypes GmbH , Απόφοιτος Τμ. Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής
o Παναγιώτης Κωνσταντινόπουλος, Διευθυντής των Τμημάτων R&D και Λειτουργίας Δικτύου της Coffee Island, Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών
o Χριστίνα Σούζη, Μετεωρολόγος, Απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών
– Εκδήλωση για την παρουσίαση των έργων «Βιομηχανικά Διδακτορικά UPatras IQ» από τα μέλη ΔΕΠ του Παν. Πατρών και τους εκπροσώπους των εταιρειών.
– Το πρόγραμμα συμπληρώνουν πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνονται από το ΕΑΠ, το ΙΤΥΕ ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την

 

Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, τα Εργαστήρια Παροχής Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Πατρών κ.α.
Η Έκθεση Patras IQ έχει καθιερωθεί, ως η διαρκής συνάντηση διασύνδεσης της τεχνογνωσίας και της καινοτομίας με την επιχειρηματικότητα και οραματικός της στόχος αποτελεί η διεθνοποίηση του γεγονότος που θα έχει πολλαπλές θετικές επιδράσεις τόσο στην συγκράτηση του πλούσιου ερευνητικού και επιχειρηματικού δυναμικού της χώρας μας όσο και συνολικά στην ανάπτυξη της τοπικής περιφερειακής και εθνικής οικονομίας .

Η Έκθεση συνδιοργανώνεται από τους θεσμικούς φορείς: Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πανεπιστήμιο Πατρών, Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και Επιμελητήριο Αχαΐας.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δυτική Αχαΐα - Υπεξαίρεση επιδομάτων: Το πρόσωπο «κλειδί» και ο ρόλος του
Διασωληνώθηκε ο Μητροπολίτης Κοσμάς - Μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό»
ΕΚΤΑΚΤΟ - Πάτρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στο κέντρο - Νεκρή 89χρονη ΦΩΤΟ - ΝΕΟΤΕΡΑ
Γι' αυτό πλημμύρισε η Δυτική Αχαΐα...