Patras IQ: Έρχεται και μας αποκαλύπτει όλη την καινοτομία

Μετά το περσινό «διάλειμμα» λόγω κορονοϊού, φέτος η Patras IQ θα πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου με εκθεσιακά περίπτερα 50 εκθετών, τα οποία θα είναι επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και τις 12 Δεκεμβρίου.

Patras IQ: Έρχεται και μας αποκαλύπτει όλη την καινοτομία

Μετά από ένα χρόνο «απουσίας», η έκθεση καινοτομίας Patras IQ επιστρέφει για 7η φορά και θα πραγματοποιηθεί με τριήμερες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις διαδικτυακά αλλά και με φυσική παρουσία από το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Πρόκειται για μία «παράδοση» όπως την χαρακτήρισε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης Παναγιώτης Δημόπουλος που στόχος είναι να γίνει θεσμός και φέτος θα έχει μια υβριδική μορφή, καθώς θα πραγματοποιηθεί τόσο με φυσικό όσο και με ψηφιακό τρόπο.

Μετά το περσινό «διάλειμμα» λόγω κορονοϊού, φέτος η Patras IQ θα πραγματοποιηθεί στις 4,5 και 6 Δεκεμβρίου με εκθεσιακά περίπτερα 50 εκθετών, τα οποία θα είναι επισκέψιμα μέσω της πλατφόρμας έως και τις 12 Δεκεμβρίου. Η έκθεση θα έχει ως φυσικό χώρο το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχος της έκθεσης είναι η καινοτομία να προσελκύσει νέες αγορές αλλά και να αναλυθεί πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, θα γίνουν παρουσιάσεις των τριών εργαστηρίων παροχής υπηρεσιών του Πανεπιστημίου, ώστε να αναδειχθούν στους φορείς οι υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν όπως είπε ο κ. Δημόπουλος.

Επιπλέον, σε σύγκριση με το 2019, όπου υπήρχαν 81 ζωντανά περίπτερα. Φέτος, ο κ. Δημόπουλος δήλωσε «σχετικά χαρούμενος» με τη συμμετοχή των 50 περιπτέρων, καθώς υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες λόγω κορονοϊού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πλάτωνας Μαρλαφέκας εξήγησε πως φέτος καταβλήθηκε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει η Patras IQ καθώς έχει αρχίσει αποδίδει καρπούς η δουλειά που έγινε τα προηγούμενα χρόνια. «Ευελπιστούμε πως το όραμα του 2012, μπορεί να γίνει πράξη. Η Πάτρα μπορεί να γίνει πρωτεύουσα της καινοτομίας, μπορούμε να μαζέψουμε όλες τις νεοφυείς ιδέες και επιχειρήσεις αλλά και να προσπαθήσουμε να συνδέσουμε όλα αυτά με τις επιχειρήσεις και τις βιομηχανίες».

Ο αντιπεριφερειάρχης Ερευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης πήρε τον λόγο με τη βοήθεια της τεχνολογίας καθώς βρισκόταν σε ταξίδι και τόνισε: «Η Περιφέρεια στηρίζει κάθε πρωτοβουλία όπως η Patras IQ και το αποδεικνύει στην πράξη. Η Πάτρα έχει γίνει ήδη το κέντρο της καινοτομίας σε όλο τον άξονα της Δυτικής Ελλάδας και χρειάζεται να εργαστεί ακόμα περισσότερο. Αυτό, θα μπορέσει να συμβεί με την ίδρυση εταιρείας, της οποίας η νομική μορφή εξετάζεται, ώστε η Patras IQ να “τρέχει” όλο το χρόνο και να προωθούνται οι εκθέσεις μας διαρκώς».

Ο Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης, παρουσίασε το περίπτερο με το οποίο συμμετέχει στην έκθεση και περιλαμβάνει την εμπειρία που έχει αποκτηθεί από τα ευρωπαϊκά προγράμματα STEM. «Είναι πρόκληση για την εποχή, τους εκπαιδευτικούς και τους ίδιους τους μαθητές μας να συμμετέχουμε σε τέτοια προγράμματα. Η Patras IQ είναι εδώ και θα παραμείνει για πάρα πολλά χρόνια ακόμα» είπε ο κ. Γιαννόπουλος.

Στο πλαίσιο της Patras IQ αναμένεται και έντονη κυβερνητική παρουσία. Εχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους δια ζώσης ή διαδικτυακά, ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Παιδείας Αγγελος Συρίγος και ο υφυπουργός Ερευνας Χρίστος Δήμας. Ενώ επιπλέον, χαιρετισμούς αναμένεται να κάνουν ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης και ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ