Πατρινό αφιέρωμα στην Ελιά απόψε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Πρόκειται για την Μουσική Ποιητική της Ελιάς, δηλαδή ποίηση και μουσική για το δένδρο που αφθονεί στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας. Ειναι παραγωγή του πατρινού Καλλιτεχνικού Συνόλου «Πολύτροπον».

Αφιέρωμα στην Ελιά, με τον γενικό τίτλο «Χαίρ’ ευσχήμων ελαία» (Κάλβος) διοργανώνεται σήμερα Δευτέρα (ώρα 19:00), στον Πολυχώρο του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, από την οικογένεια Σπηλιωτόπουλου – Ελαιοτριβείο (Χαλανδρίτσα Αχαΐας) & OGEA, σε

Πρόκειται για την Μουσική Ποιητική της Ελιάς, δηλαδή ποίηση και μουσική για το δένδρο που αφθονεί στην Ελλάδα, από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
Ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας, βυζαντινά και δημοτικά καθώς και των: Ανδρέα Κάλβου, Κωστή Παλαμά, Λορέντζου Μαβίλη, Ανδρέα Εμπειρίκου, Οδυσσέα Ελύτη, Γιάννη Ρίτσου, Νικηφόρου Βρεττάκου, Λεωνίδα Κακάρογλου, Ιουλίτας Ηλιοπούλου, Παναγιώτη Καποδίστρια κ.α.

Επίσης, θα παρουσιαστούν τραγούδια Ελλήνων συνθετών (Αντίοχος Ευαγγελάτος, Γιώργος Κουρουπός, Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου). Ερμηνεύουν οι: Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου – πιάνο, Ιουλίτα Ηλιοπούλου – απαγγελία, Δάφνη Πανουργιά – τραγούδι, Γιάννης Μαυρίδης – βιολί, Νίκος Μαυρίδης – βιολί, Τάσος Σπηλιωτόπουλος – πιάνο, Παναγιώτης Αντ. Ανδριόπουλος – φωνή.

Οι συνθέσεις της διακεκριμένης συνθέτριας και πιανίστριας Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου σε ποίηση Ανδρέα Κάλβου και Ανδρέα Εμπειρίκου, γράφτηκαν ειδικά για την συγκεκριμένη εκδήλωση και θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση.
Είσοδος ελεύθερη, με κράτηση θέσεων στην ακόλουθη διεύθυνση
https://www.eventbrite.com/e/416552318197

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ