Πατρινό Καρναβάλι 2022: Πρωτότυπα έργα Πατρινών σκιτσογράφων σε Ρήγα Φεραίου και στάσεις – ΦΩΤΟ

Πρόκειται για πρωτότυπα έργα ξεχωριστών Πατρινών δημιουργών-σκιτσογράφων με πανελλήνια εμβέλεια και υψηλό ποιοτικό επίπεδο που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας καταθέτοντας τις φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες τους.

Πατρινό

Το Πατρινό Καρναβάλι δηλώνει την παρουσία του στην καθημερινότητά μας αφήνοντας τη δική του πινελιά και βάζοντας χρώμα και φρέσκιες ιδέες στον κοινόχρηστο αστικό χώρο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται η υπαίθρια έκθεση αφίσας στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου αλλά και η έκθεση στα πλαίσια επιλεγμένων στάσεων των λεωφορείων κατά μήκος των αστικών διαδρομών. Τα εκθέματα που κοσμούν τις δυο αυτές εκθέσεις σχετίζονται με την τέχνη του σκίτσου και τη σύνδεσή του με το Καρναβάλι. Πρόκειται για πρωτότυπα έργα ξεχωριστών Πατρινών δημιουργών-σκιτσογράφων με πανελλήνια εμβέλεια και υψηλό ποιοτικό επίπεδο που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στην πρόσκληση της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας καταθέτοντας τις φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες τους. Τα έργα που εκτίθενται είναι των Ιάκωβου Βάη, Κώστα Βούλγαρη, Κώστα Ζυγούρη (zgour), Γιώργου Μελισσαρόπουλου (meliss) και Αγγελικής Σαλαμαλίκη.

Η ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας στην προσπάθειά της να συνδέσει το Καρναβάλι με την τέχνη του σκίτσου και ταυτόχρονα να προβάλλει Πατρινούς καλλιτέχνες, διοργανώνει την υπαίθρια έκθεση έργων με θέμα «Σημεία και… Τέρατα!».

 

Πατρινό Πατρινό Πατρινό
Τα «Σημεία και… Τέρατα!» αποτελούν θέμα του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού και αναφέρονται σε γεγονότα και πράξεις, που είναι αποτέλεσμα του σημερινού οικονομικο-πολιτικού συστήματος που περιορίζει και ευνουχίζει τα όνειρα των ανθρώπων.

Τα τέρατα (πόλεμος, εκμετάλλευση, καταστροφή περιβάλλοντος) μπορεί να μοιάζουν μυθικά και ανίκητα αλλά ο λαός έχει τη δύναμη και τον τρόπο να τα νικήσει και να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, αρκεί να κατανοήσει τις αιτίες που τα γεννούν και να αντισταθεί.

 

Πατρινό Πατρινό Πατρινό
Η έκθεση δίνει χρώμα και αποκριάτικο κλίμα σε κεντρικά σημεία της πόλης προκαλώντας τη ματιά και το ενδιαφέρον των περαστικών στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου αλλά και όσων περιμένουν στις στάσεις των λεωφορείων. Έτσι με απλό τρόπο το Καρναβάλι μέσω του σκίτσου εντάσσεται στο αστικό τοπίο και με ζωντάνια και σύγχρονη ματιά συνοδεύει τα στιγμιότυπα της καθημερινότητάς μας στους δρόμους.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop