Πατρινό Καρναβάλι 2023: Επιστολή της Ήρας Κουρή προς τα πληρώματα ενόψει παρελάσεων

Τι αναφέρει η Ήρα Κουρή

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Επιστολή της Ήρας Κουρή προς τα πληρώματα ενόψει παρελάσεων

Επιστολή προς τους υπεύθυνους των πληρωμάτων απέστειλε η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Ήρα Κουρή ενόψει των παρελάσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2023.

Στην επιστολή της η Πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ σημειώνει:

«Αγαπητοί καρναβαλιστές φτάσαμε στην αποκορύφωση των εκδηλώσεων του Καρναβαλιού 2023 της πόλης μας χωρίς παρατράγουδα και περιστατικά που αμαυρώνουν τον θεσμό. Επιθυμία όλων είναι αυτό το κλίμα να διατηρηθεί και στις δύο κορυφαίες εκδηλώσεις, που είναι οι παρελάσεις . Οι χιλιάδες συμπολίτες μας και οι φιλοξενούμενοι απ΄ όλη την επικράτεια πρέπει να νιώσουν ότι είναι πραγματικά ασφαλείς ώστε να διασκεδάσουν να χαρούν χωρίς φόβο.

Μεγάλη ευθύνη έχουμε όσοι ενεργά συμμετέχουμε στην γιορτή της πόλης μας. Μέσα σ΄ αυτούς είστε και εσείς οι αρχηγοί και άλλοι υπεύθυνοι των πληρωμάτων. Υποχρέωσή σας είναι η συνεργασία με τους συντελεστές των παρελάσεων (ΔΣ της ΚΕΔΗΠ, Εθελοντές, Ερυθρό Σταυρό κλπ) για την ομαλή και ασφαλή παρέλαση, γνωρίζοντας τις δυσκολίες που προκύπτουν από τον μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων κυρίων νέων παιδιών.

Να φροντίσετε να ξεκινήσετε στην προβλεπόμενη ώρα με την σειρά και την θέση που σας έχει ανακοινωθεί. Κατά την διάρκεια των παρελάσεων φροντίστε για την ροή και εντοπίζετε προβλήματα που μπορεί να υπάρξουν.

Έχει συμβεί στο παρελθόν παράνομοι μικροπωλητές να πωλούν αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας αλκοολούχα ποτά στα παιδιά μας με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα ΤΕΠ των νοσοκομείων από νεαρά άτομα σε βαριά μέθη με σοβαρές συνέπειες.

Ενημερώστε να αποφεύγεται η κατανάλωση κατά την διάρκεια των παρελάσεων. Δεν είναι η μέθη διασκέδαση, αντίθετα προηγείται ατυχημάτων και σοβαρών βίαιων περιστατικών. Είναι συχνοί οι τραυματισμοί από τα σπασμένα άδεια μπουκάλια που πετούν στο δρόμο.

Μεγάλο πρόβλημα είναι η χρήση καπνογόνων, βεγγαλικών χεριού. Προκαλούν σημαντικά αναπνευστικά, οφθαλμολογικά προβλήματα σε μεγάλη ακτίνα καταστρέφοντας ό,τι όμορφο παρουσιάζουν τα πληρώματα. Φροντίστε να μην γίνει χρήση αυτών εξηγώντας για τα προβλήματα που δημιουργούν και τις συνέπειες που μπορεί να έχουν.

Οι Υπεύθυνοι των πληρωμάτων έχετε ευθύνες απέναντι στην πόλη μας , στα νέα παιδιά και στους γονείς που σας εμπιστεύτηκαν για την ασφαλή καρναβαλική διασκέδαση ώστε και τα επόμενα χρόνια να είμαστε στους δρόμους της πόλης μας δημιουργώντας και διασκεδάζοντας με ασφάλεια».

Πατρινό Καρναβάλι 2023: Επιστολή της Ήρας Κουρή προς τα πληρώματα ενόψει παρελάσεων

Η σειρά των πληρωμάτων

Ακολουθήστε το pelop.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα νέα και τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments