Πατρινό Καρναβάλι 2023: Σύσκεψη ενόψει έναρξης – «Οχι στους… πειρατές του Καρναβαλιού!», τι είπε στην «Π» ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ

Σύσκεψη των αρμόδιων φορέων για τον συντονισμό τους, ώστε να διεξαχθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα οι εκδηλώσεις του τελευταίου τριήμερου του φετινού Πατρινού Καρναβαλιού, διοργάνωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας στο Δημαρχείο, η δημοτική αρχή.

Πατρινό Καρναβάλι 

Παρόντες στην σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Κώστα Πελετίδη, ήταν η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πατρέων «Καρναβάλι Πάτρας», Ηρα Κουρή, η Γνωμοδοτική Επιτροπή του Πατρινού Καρναβαλιού, ο αστυνομικός διευθυντής Αχαΐας, ο διοικητής ασφάλειας, ο διοικητής της Τροχαίας, ο διοικητής του Β’ Αστυνομικού Τμήματος, ο διοικητής της Αμεσης Δράσης, εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, του Ερυθρού Σταυρού, της ΟΕΒΕΣΝΑ (Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Νομού Αχαΐας), του ΣΚΕΑΝΑ (Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Αναψυχής Νομού Αχαΐας), του Αστικού και Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατατέθηκαν από όλους απόψεις και παρατηρήσεις για ζητήματα στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, ενώ ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, σημείωσε ότι θα συνεχισθεί αδιάκοπα η επικοινωνία και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε το φετινό Καρναβάλι, του πρώτου μετά την πανδημία, να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα.

 

«ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΥΣΤΗΡΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ»

Ο πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ, Τάσος Γιατράς, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη με τον γγ του Συλλόγου Π. Ματθαιόπουλο, μιλώντας στην «Π», έθεσε το θέμα της αυστηροποίησης και εντατικοποίησης των ελέγχων εκ μέρους του Δήμου και της Αστυνομίας, απέναντι σε επιχειρηματίες-πειρατές, που εκμεταλλεύονται το κύμα των επισκεπτών του τελευταίου τριημέρου, προκειμένου να κερδοσκοπήσουν. Τόσο εις βάρος της πόλης όσο και των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης και αναψυχής:

«Η εστίαση ως ο κλάδος που έχει άμεση σύνδεση με τη φιλοξενία χιλιάδων επισκεπτών αλλά και Πατρινών κατά τη διάρκεια των καρναβαλικών εκδηλώσεων, οφείλει να προστατεύει την οργανωμένη εστίαση καθώς και να διαφυλάξει την εικόνα της πόλης στα μάτια όλων μας.

Ο ΣΚΕΑΝΑ επιθυμεί τον αυστηρό έλεγχο της υπαίθριας εστίασης και των αυτοπροσδιοριζομενων ως επαγγελματιών εστίασης του τριημέρου, που λειτουργούν πειρατικά εναντίον της πόλης και των νόμιμων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Γι’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο έχουμε ενημερώσει τα μέλη μας, ενώ το ίδιο κάναμε και στην σύσκεψη στο Δημαρχείο, προς τους φορείς και τον δήμαρχο. Ομως δεν θα σταματήσουμε στην κατεύθυνση αυτή και θα επανέλθουμε τις προσεχείς ημέρες με νέες συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να έχουμε ολοκληρώσει ένα κύκλο επαφών με όλους τους  υπηρεσιακούς παράγοντες».

ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΜΠΑΣΤΑΚΕΣ

Εν τω μεταξύ, ξεκίνησε χθες η εγκατάσταση του καρναβαλικού  διακόσμου της πόλης, με την τοποθέτηση 45 μπαστάκων σε διάφορα σημεία της πόλης και περιφερειακά, ενώ ολοκληρώθηκε η διακόσμηση της πλατείας Τριών Συμμάχων. Τα συνεργεία του Δήμου αναμένεται να ολοκληρώσουν την τοποθέτηση των καρναβαλικών στοιχείων την προσεχή Πέμπτη.

Συνολικά, ο αριθμός των μπαστάκων που θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία της Πάτρας, θα ανέλθει στα 110 στοιχεία.

Από σήμερα ξεκινούν και οι διαδρομές του Μουσικού Αρματος, που θα αναγγείλει την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2023. Την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Ιανουαρίου η τελάλισσα του Πατρινού Μαρία Αγουρίδη, θα διαλαλεί από το πρωί την έναρξη των Απόκρεω.

Το Σάββατο 21 Ιανουαρίου (ώρα 12:00) θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο η καθιερωμένη παράδοση του καρναβαλικού λαβάρου, ενώ η Τελετή Εναρξης έχει οριστεί το προσεχές Σάββατο (ώρα 21.00) στην πλ. Γεωργίου Α΄.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments