Πατρινό Καρναβάλι: Ντοκουμέντο για τις μεταδόσεις της κρατικής τηλεόρασης – Ο Διευθυντής της ΕΡΤ-3 αποκλειστικά στην «Π» διαψεύδει την ΚΕΔΗΠ

Ο Δήμος γνώριζε για την ΕΡΤ από 23 Γενάρη – Αποκαλυπτικός στην «Π», ο διευθυντής καταρρίπτει τα του Δήμου – Αποκάλυψη για την μετάδοση της κυριακάτικης καρναβαλικής παρέλασης

 

Πατρινό

«Βόμβα» από την ΕΡΤ-3: Με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «Π», ο γενικός διευθυντής του καναλιού Τριαντάφυλλος Στάγκος καταρρίπτει το αφήγημα του Δήμου Πατρέων ότι ήταν ανενημέρωτος για τον τρόπο μετάδοσης του Πατρινού Καρναβαλιού, ξεκαθαρίζοντας, μάλιστα, ότι το κανάλι είχε αποστείλει σχετική επίσημη ενημέρωση στον Καρναβαλικό Οργανισμό ήδη από τις 23 Ιανουαρίου 2024!

Ο κ. Στάγκος, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ξεκαθαρίζει ότι ο φετινός τρόπος μετάδοσης προκύπτει από την επίσημη αλληλογραφία της Υποδιεύθυνσης Προγράμματος της ΕΡΤ-3 με την ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας, όπου ανάμεσα στα άλλα αναγραφόταν ότι «η ΕΡΤ-3 την Κυριακή 17 Μαρτίου θα μας ταξιδέψει απευθείας στις κορυφαίες καρναβαλικές παρελάσεις της χώρας».

Πατρινό

Ο Τριαντάφυλλος Στάγκος εξηγεί όλα όσα αφορούσαν τη μετάδοση της ΕΡΤ-3

Ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ-3 τονίζει στην «Π» ότι «προφανώς και πέσαμε από τα σύννεφα, όταν γίναμε την τελευταία στιγμή αποδέκτες των ενστάσεων του Δήμου Πατρέων», αφού όπως κατηγορηματικά σημειώνει:

«Από τις 23 Ιανουαρίου 2024 ο Δήμος Πατρέων γνώριζε τον τρόπο μετάδοσης, καθώς και το κανάλι μετάδοσης της παρέλασης και δεν είχαμε καμία ενόχληση. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Εικάζω ότι από το δελτίο Τύπου της ΕΡΤ-3 για τη μετάδοση και από το δημοσίευμα της εφημερίδας σας αντελήφθησαν αυτό που τους είχαμε εγγράφως ενημερώσει από τις 23 Ιανουαρίου!».

Για την επιλογή της ΕΡΤ-3 και τον τρόπο της φετινής μετάδοσης ο κ. Στάγκος εξηγεί:

«Από το 2020 και τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε η ΕΡΤ -3 να είναι το κανάλι όλης της περιφέρειας και όχι μόνο της Βόρειας Ελλάδας, κάτι το οποίο αποτυπώνεται τόσο στις μετρήσεις της AGB, όσο και σε ποιοτικές έρευνες που διενεργεί η ΕΡΤ κάθε χρόνο.

Πατρινό

Ιδού η επιστολή της ΕΡΤ-3 προς τον Δήμο Πατρέων και την ΚΕΔΗΠ- Καρναβάλι Πάτρας, με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2024

Η ΕΡΤ-3 γίνεται αντιληπτή από το κοινό ως το κανάλι όλης της ελληνικής περιφέρειας. Σε αυτό το πνεύμα η διοίκηση της ΕΡΤ-3 αποφάσισε ότι από τη συχνότητά της θα μεταδώσει την Κυριακή 17 Μαρτίου ένα μεγάλο μέρος από τις κορυφαίες καρναβαλικές εκδηλώσεις της περιφέρειας. Στο πλαίσιο αυτής της τρίωρης μετάδοσης, η Πάτρα είχε, όπως φυσικό και επιβεβλημένο, τη μερίδα του λέοντος στον χρόνο. Σχεδόν ο μισός τηλεοπτικός χρόνος μετάδοσης αφιερώθηκε στο Πατρινό Καρναβάλι. Από την αρχή ο σχεδιασμός μας ήταν ότι στον “αέρα” της ΕΡΤ-3 θα υπάρχει μια πολύπλευρη προβολή των αντίστοιχων καρναβαλικών εκδηλώσεων από όλη την ελληνική περιφέρεια, με σημαντικότερη πάντοτε την Πάτρα. Οπως και έγινε».