Πατρινό Καρναβάλι: Πώς και γιατί επιλέχθηκε η καρναβαλική αφίσα

image 615648
Συνεχίζεται ο «θόρυβος» που δημιουργήθηκε και αφορούσε την επιλογή για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2021. Χθες η πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας Ηρα Κουρή αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το πρακτικό της υπεύθυνης επιτροπής για την επιλογή της αφίσας.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Σεβόμενη την ανεξαρτησία της Κριτικής Επιτροπής για την επιλογή κεντρικής αφίσας του ΠΚ 2021 και του Καρναβαλιού των Μικρών – που συνιστούν καλλιτεχνικό έργο χωρίς αμοιβή – η οποία ορίστηκε με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ – Καρναβάλι Πάτρας, δίνω στη δημοσιότητα το Πρακτικό της».
Οπως αναφέρεται στο Πρακτικό της Κριτικής Επιτροπής για τον διαγωνισμό κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών: «Η Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας κ. Κωσταντίνο Δραγώτη και κα Μαρία Κουρμπανά και την πρόεδρο της Ενωσης Εικαστικών Πάτρας κα Χρυσάνθη Βανταράκη, συνεδρίασε την Κυριακή 7 Φεβρουάριου 2021 με τηλεδιάσκεψη.
Θέμα επιλογή κεντρικής αφίσας Πατρινού Καρναβαλιού 2021 και αφίσας του Καρναβαλιού των Μικρών.
Τα κριτήρια με βάση τα οποία έγινε η επιλογή είναι τα ακόλουθα
1. Περιεχόμενο και συνάφεια του θέματος
2. Σαφήνεια και προβολή του τίτλου με ευανάγνωστα και ευδιάκριτα στοιχεία
3. Δημιουργικότητα
4. Αισθητικό αποτέλεσμα».
Ετσι, βάσει τον συγκεκριμένων κριτηρίων επιλέχθηκε η αφίσα με αριθμό «10», η αφίσα δηλαδή που σχεδίασε ο Αλκίνοος Μοβάτσης και για το Καρναβάλι των Μικρών, η αφίσα με αριθμό 4Α, που σχεδίασε ο Αθανάσιος Καραντζούνης.
Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

εικόνα Viber 2021 07 26 06 51 11 500
κηδεια 8
o klearxos h marina kai o kontos
mpofilou natasa