Πατρινό Καρναβάλι: Τα πληρώματα έτρεχαν στο… παρά ένα για στολές!

Παρελάσεις με ημιτελείς, πανομοιότητες ή καθόλου εμφανίσεις

Πατρινό

Ξεπέρασαν τουλάχιστον τις εφτά οι περιπτώσεις πληρωμάτων που δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στην αυξημένη ζήτηση και να παραδώσουν τις στολές των καρναβαλιστών στην ώρα τους.

Το φαινόμενο δημιουργήθηκε επειδή οι μοδίστρες που είχαν αναλάβει την κατασκευή των στολών δεν κατάφεραν να τις έχουν έτοιμες στον προβλεπόμενο χρόνο. Το αποτέλεσμα ήταν πολλά επιτελικά μέλη των πληρωμάτων να παρελάσουν με ημιτελείς ή πανομοιότυπες στολές από το παρελθόν, δίνοντας προτεραιότητα και τη σειρά τους στα άλλα μέλη.

Την Κυριακή διορθώθηκε κάπως το πρόβλημα. το οποίο είχε πάρει διαστάσεις στη νυχτερινή ποδαράτη του Σαββάτου, καθώς παραδόθηκαν κάποιες ακόμη στολές και καλύφθηκαν κενά. Οπως μάθαμε, αρκετές μοδίστρες είχαν επικεντρωθεί στο Καρναβάλι των Μικρών, με αποτέλεσμα να τρέξουν την τελευταία εβδομάδα για τις στολές των κυρίως παρελάσεων χωρίς όμως πάντα επιτυχία (είδαμε και διαφορετικού τύπου εμφανίσεις σε αρκετά γκρουπ), ενώ την ίδια ώρα τα πληρώματα δέχονταν κι εγγραφές της τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να αυξάνεται συνεχώς ο όγκος της δουλειάς του ραψίματος.

Για την ιστορία, οι τιμές των στολών ξεκινούσαν από τα 30 ευρώ κι έφταναν στα 100 ευρώ, ανάλογα με τα διάφορα έξτρα που είχαν επάνω τους οι πιο σύνθετες εμφανίσεις (π.χ. καπέλα). Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι πολλές στολές στάλθηκαν για να ραφτούν στο εξωτερικό (Βουλγαρία, Σκόπια, Ιταλία), στις οποίες, μάλιστα, είχε γίνει πολύ καλή δουλειά. Ολοι συμφώνησαν ότι του χρόνου η συνεργασία πληρωμάτων και μοδιστρών πρέπει να είναι πιο οργανωμένη.