Πατρινό Καρναβάλι: Τι θα γίνει φέτος με τα άρματα των πληρωμάτων; Κίνδυνος να μείνουν χωρίς δημιουργίες

Η άρνηση του Δήμου προς τα πληρώματα να εργαστούν ακόμα και στον εξωτερικό χώρο του Πετρωτού μπορεί να οδηγήσει πολλές καρναβαλικές ομάδες στο να μην βγάλουν φέτος άρματα.

Πατρινό

Χωρίς άρματα κινδυνεύουν να μείνουν τα καρναβαλικά πληρώματα φέτος, καθώς οι προσπάθειές τους χτυπάνε σε… τοίχο!

Όπως είναι γνωστό μετά την απομάκρυνση των πληρωμάτων από τον ΑΣΟ το 2020, εν μέσω καραντίνας λόγω covid, τα πληρώματα που στεγάζονταν εκεί και έφτιαχναν τα άρματά τους, έχουν μείνει στον δρόμο. Οι προσπάθειες για να βρεθεί νέος χώρος φιλοξενίας και δημιουργίας έπεσαν στο κενό η μία μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να μην έχει δοθεί μία λύση.

Έτσι, εκτός από τα άρματα που αναμένεται να βγάλει στις παρελάσεις ο Δήμος Πατρέων, υπάρχει ο κίνδυνος να μην δούμε άρματα από πληρώματα που δεν έχουν δικό τους χώρο για να τα δημιουργήσουν. Και μάλιστα, μιλάμε για πληρώματα που βγαίνουν μπροστά στην παρέλαση και τα οποία μεταφέρουν την εικόνα του Πατρινού Καρναβαλιού σε όλη την Ελλάδα μέσα από τις ζωντανές μεταδόσεις της ΕΡΤ. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα; Σίγουρα, η εικόνα που θα παρουσιάσει το Πατρινό Καρναβάλι θα είναι πιο “φτωχή”, καθώς όπως είναι γνωστό τα καρναβαλικά πληρώματα δημιουργούν κάθε χρόνο ξεχωριστά άρματα που κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τι όμως γίνεται φέτος; Στις αρχές της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr,  τα πληρώματα ενημερώθηκαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάποια εργασία στον χώρο του Καρναβαλικού Συνεργείου στο Πετρωτό, ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα άρματά τους. Μάλιστα, δεν τους επιτρέπεται να εργαστούν ούτε στον εξωτερικό χώρο του Πετρωτού. Αρκετά είναι τα πληρώματα που έχουν ξεκινήσει κατασκευές και χρειάζονται έναν μεγαλύτερο χώρο ώστε να “συναρμολογήσουν” τις δημιουργίες τους. Όπως φαίνεται μάλλον ούτε αυτό θα είναι εφικτό.

Με εξαίρεση λοιπόν κάποια – λίγα – πληρώματα που διαθέτουν δικό τους χώρο δημιουργίας ή εξυπηρετούνται από αντίστοιχους χώρους, η πλειονότητα αυτών, και θυμίζουμε πως μιλάμε για τα πληρώματα που βγαίνουν στην αρχή της παρέλασης, ίσως αναγκαστούν φέτος να μην παρουσιάσουν κάποιο άρμα. Όχι επειδή δεν θέλουν, αλλά επειδή πολύ απλά δεν μπορούν και δεν τους επιτρέπεται.

Το τι θα γίνει τελικά, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως η κορύφωση του Πατρινού Καρναβαλιού είναι μόλις λίγες ημέρες μακρυά.