Πατρινοί μαθητές στην Αρχαία Ολυμπία για την τελική πρόβα Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας – ΦΩΤΟ

Στην Αρχαία Ολυμπία μαθητές από το 29ο Δημοτικό και το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Health4EUKids.

Αρχαία

Επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία για την παρακολούθηση της τελικής πρόβας Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας πραγματοποιήθηκε από το 29ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών και το 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Health4EUKids και στην εφαρμογή και υλοποίηση του Πακέτου Εργασίας 5 – Work Package 5 (W.P. 5) «GRUNAU MOVES».

Τα σχολεία συνόδευσε προσωπικό της 6ης Υ.ΠΕ. που εμπλέκεται στην υλοποίηση του έργου συνδέοντας στην συνείδηση των παιδιών την υγεία και την σωματική άσκηση όπως αυτή μας έρχεται ως παρακαταθήκη από την Αρχαία Ελλάδα.
Ολυμπιακό Πνεύμα, Σωματική Άσκηση και Υγεία αποτελούν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση τρόπου ζωής.

Οι μαθητές φορούσαν μπλουζάκια με το λογότυπο του προγράμματος κάνοντας αισθητή την εικόνα στον κατάμεστο από κόσμο αρχαιολογικό χώρο.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τελετουργικό Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στο Ναό της Ήρας, τη Χορογραφία Ιερειών και Κούρων, την είσοδο της Πρωθιέρειας με την Ολυμπιακή Φλόγα στο Αρχαίο Στάδιο, την Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πρωθιέρεια στον πρώτο Λαμπαδηδρόμο και την αναχώρηση του.

Σε ελεύθερο χρόνο στο τέλος της εκδρομής, οι μικροί μας φίλοι, μας έδειξαν στην πράξη με υπαίθρια παιχνίδια ότι τα παιδιά το μόνο που χρειάζονται είναι κατάλληλο χώρο και χρόνο για άθληση.

Αρχαία

Αρχαία