Πατρινός πωλούσε μέσω αγγελιών κλεμμένα δίκυκλα! – Εντοπίστηκε εργαστήριο αποσυναρμολόγησης – ΝΕΟΤΕΡΑ

Κατ’ επάγγελμα κλέφτης 55χρονος Πατρινός που είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές.

δίκυκλα

Οχι ένα, όχι δυο αλλά συνολικά 11 δίκυκλα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι 55χρονου κατ’ επάγγελμα πατρινού, σε επιχείρησης της Ασφάλειας Πατρών την Τρίτη, όπως είχε αποκαλύψει το pelop.gr.

Πατρινός στα χέρια της Ασφάλειας – Εκλεβε και μεταποιούσε δίκυκλα

Ο δράστης αφού έκλεβε τα δίτροχα τα αποσυρμολογούσε, τα παραποιούσε και μέσω αγγελιών σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» αναζητούσε υποψήφιους αγοραστές. Μάλιστα στην αγγελία ενημέρωνε πως τα οχήματα δεν έχουν χαρτιά καθώς πρόκειται για δίκυκλα προς απόσυρση από το υπ. Μεταφορών και Συγκοινωνίων. Σε κάποιες περιπτώσεις προέβαινε σε αγοραπωλησία χωρίς προηγουμένως να τα έχει «πειράξει».

Για τα τέσσερα από τα επτά δίκυκλα, απαιτείται η εργαστηριακή τους εξέταση -πραγματογνωμοσύνη, απότις αρμόδιες Αρχές, καθώς είναι αδύνατη η ταυτοποίηση τους, δεδομένου πως έχουν αλλοιωθεί σχεδον πλήρως τα χαρακτηριστικά τους, όπως ο αριθμός πλαισιού κλπ. Ο 55χρονος που κατά το παρελθόν έχει καταδικασθεί και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης για παρόμοιες υποθέσεις, κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών και την Παρασκευή θα οδηγηθεί εκ νέου στα δικαστήρια προκειμένου να δικαστεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

H ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΣ

Εντοπίστηκε, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, στην Πάτρα, παράνομο εργαστήριο αποσυναρμολόγησης μοτοσικλετών και απόκρυψης κλεμμένων δικύκλων.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί κροτίδων και περί όπλων, καθώς και για πλαστογραφία.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία – εργαστήριο του κατηγορούμενου,  στην Πάτρα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

ΟΠΛΑ

•     (2) πιστόλια κρότου, (2) κενούς γεμιστήρες

•     (25) φυσίγγια τροποποιημένα, (11) φυσίγγια πυροβόλου όπλου, (84)

φυσίγγια κρότου, (6) μη πυροδοτούμενοι κάλυκες

•     (2) χειροβομβίδες καπνού

•     (1) αναδιπλούμενο σουγιά

 

ΔΙΚΥΚΛΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ

•     (6) μοτοσυκλέτες

•     (1) κινητήρας μοτοποδηλάτου

•     (5) ζάντες μοτοσικλετών και δύο ελαστικά

•     (1) πλαίσιο μοτοσικλέτας με αποξεσμένο τμήμα

•     (3) ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι

•     (3) ανορθωτές μηχανής

•     (1) ανεμοθώρακας μοτοσικλέτας

•     Εξαρτήματα μοτοσικλετών ( δισκόφρενο, τρόμπα βενζίνης, σέλα, δυο

εξατμίσεις, ντεπόζιτο βενζίνης, κοντέρ, φανάρι, δυο πιρούνια, δαγκάνες δισκοφρένων, δείκτες αλλαγής πορείας φλας, πατητήρια συνεπιβάτη, τμήματα τιμονιού, λεβιές φρένου, δυο καρμπιρατέρ)

 

Από την συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος  από τον Σεπτέμβριο του 2021 έως την 25/10/2022 είχε διαπράξει έξι κλοπές μοτοσικλετών, ενώ από ακόμα μια μοτοσικλέτα είχε αφαιρέσει το κοντέρ με ενσωματωμένο εγκέφαλο, συνολικής αξίας περίπου (8.000) ευρώ.

Ως προς την μεθοδολογία του συλληφθέντα, επισημαίνεται ότι αφαιρούσε μοτοσυκλέτες, τις οποίες αποσυναρμολογούσε στο εργαστήριο – συνεργείο του, και τις παραποιούσε αποξαίνοντας τον αριθμό πλαισίου και του κινητήρα. Στη συνέχεια πωλούσε τις μοτοσικλέτες ως ανταλλακτικά ή τοποθετούσε τα μέρη τους, σε άλλες κλεμμένες μοτοσυκλέτες, που είχε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πατρών συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει και άλλες κλοπές.

 

 

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop