Πατρών – Τριπόλεως: Ο Φαρμάκης ζητά νέα «111»

Ο Ν. Φαρμάκης μίλησε για χαμένες ευκαιρίες της περιόδου 2014-2020, για απορροφήσεις κάτω του 15% , σε αντίθεση με το χρονικό διάστημα από το 2019 και 20 μηνών, όπου τα έργα πλέον εκτελούνται συνολικά είναι 228, με 397 εκατ.€.

Πατρών - Τριπόλεως: Ο Φαρμάκης ζητά νέα «111»

Ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης έθεσε στον υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, διεκδικήσεις που σηματοδοτούν για την Δυτική Ελλάδα, με ένα σύστημα Μεταφορών και Συγκοινωνιών, στη διάρκεια ημερίδας για τα έργα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Αιτωλοακαρνανίας του Μεσολογγίου.

Οπως ενδεικτικά τόνισε «η Πατρών – Πύργου πρέπει να φτάσει μέχρι τη Μεσσηνία, γιατί μόνο έτσι θα υπάρχει ολοκληρωμένος οδικός άξονας που θα αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητες της Δυτικής Πελοποννήσου και θα φέρει την Αρχαία Ολυμπία πολύ πιο κοντά, αφού θα πρέπει να συνδεθεί και με τον δρόμο προς Τρίπολη».

Ο κ. Φαρμάκης χαρακτήρισε το ίδιο σημαντική μία νέα «111», δηλαδή την αναβάθμιση του οδικού άξονα μεταξύ Πάτρας και Τρίπολης, αφού το μεγάλο λιμάνι της Πάτρας, – πύλη προς τη Δύση – πρέπει να συνδεθεί με την Πελοποννησιακή ενδοχώρα» και μ’ αυτόν τον τρόπο, εξήγησε πως η Δυτική Ελλάδα δεν έχει καλύψει ένα σοβαρό έλλειμμα υποδομών επί πολλά χρόνια, το οποίο απέδωσε στην πολυετή κεντρική στρατηγική ανάπτυξης του Ανατολικού Αξονα της χώρας, που διαμόρφωσε μεγάλη ανισορροπία και μία Ελλάδα δύο ταχυτήτων, καθώς σε μία πολιτική αντίληψη, που όπως ανέφερε, «έδινε προτεραιότητα σ’ όσα ήθελαν ν’ ακούσουν τα αυτιά μας κι όχι σ’ όσα έπρεπε να δουν τα μάτια μας»!

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΕΩΝ

Ακόμα, υπογράμμισε ότι ιδιαίτερη σημασία έχει η ανάπτυξη περιφερειακών πόλων. «Αγρίνιο, Μεσολόγγι, Πύργος, Αμαλιάδα, Αίγιο, Καλάβρυτα, Αμφιλοχία, Βόνιτσα, Θέρμο και Ζαχάρω, έχουν τον δικό τους ρόλο. Δημιουργούν ένα ακτινωτό πλαίσιο ανάπτυξη» τόνισε, παραπέμποντας στην ανάπλαση της παλαιάς βιομηχανίας «Λαδόπουλου» στην Πάτρα με 65 εκατ. €. και τα 10 εκατ. € για τη αντδιάβρωση των ακτών της Δυτικής Αχαΐας, σε Καλαμάκι και Μονοδένδρι, Βραχναίικα, Τσουκαλαίικα με 13,7 εκατ. €.

ΑΕΡΙΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Ο κ. Φαρμάκης, αναφέρθηκε επίσης στα Δίκτυα Φυσικού Εερίου που κατασκευάζονται αλλά και στις 7 Ενεργειακές Κοινότητες και το μεγάλο Φωτοβολταϊκό Πάρκο, στο Μεσολόγγι, που θα λυτρώσει πάνω από 130.000 αγρότες της Δυτικής Ελλάδας, από δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος.

ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Εργων Θανάσης Μαυρομμάτης ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ήταν ένας κοιμώμενος γίγαντας ο οποίος πλέον έχει αφυπνιστεί και έφερε ως παράδειγμα την αποκατάσταση του 70% του φωτισμού στο Εθνικό – Επαρχιακό δίκτυο και στο μεγάλο έργο των 17 εκ. ευρώ για την αντικατάσταση λαμπτήρων με τεχνολογία LED, όπως και τον πρωτόγνωρο αριθμό ρεμάτων- χειμάρρων που έχει καθαριστεί, ενώ είπε πως έρχονται αναπλάσεις σε 200 χωριά.

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ

Ο πρ. περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας σχολίασε: «Η κυβερνητική φιέστα έλαβε τέλος. Ο κ. Φαρμάκης αυτοδιαψεύδεται. Τρία χρόνια μετρά χαμένες ευκαιρίες, που τώρα έγιναν νέες υποσχέσεις, για προεκλογικές ανάγκες. Για μέρος ενταγμένων έργων, που βρήκε έτοιμα, ακολούθησε λάθος τρόπο. Παγιδεύτηκε στην οικειοποίηση, καθυστερώντας την υλοποίηση. Εναπόθεσε ελπίδες στη κυβερνητική στήριξη, που δεν ήλθε ποτέ στην πράξη, παρά μόνο στα λόγια. Οι χαμένες ευκαιρίες έχουν το ονοματεπώνυμο του νυν περιφερειάρχη».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ