Παύλος Μαρινάκης στην «Π»: Νέο, διπλό «πακέτο» για όλους τους νέους

Μιλάει στην «ΠτΚ» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού που αφορούν την ενίσχυση των νέων αλλά και για το ενδεχόμενο να οριστεί γραμματέας της ΝΔ.

Παύλος Μαρινάκης στην «Π»: Νέο, διπλό «πακέτο» για όλους τους νέους

Τα μέτρα υπέρ των νέων δεν εξαντλούνται στις πρόσφατες εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΔΕΘ. Θ’ ακολουθήσουν δυο ακόμη «πακέτα» μέχρι την ψήφιση του προϋπολογισμού! Στα υπό διαμόρφωση πακέτα είναι αξιοσημείωτη η συμβολή της ΟΝΝΕΔ. Η «Π» μίλησε με τον Πατρινό της νεολαίας της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, που επιβεβαίωσε τις προθέσεις της Κυβέρνησης, οι οποίες θα ξεδιπλωθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο: «Μπορούμε να πούμε ότι οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ ήταν οι πρώτες, γιατί ακολουθούν κι άλλες που είναι ενταγμένες σ’ ένα συνολικό «εθνικό σχέδιο για την νεολαία. Η εξειδίκευση των νέων μέτρων είναι σε φάση ολοκλήρωσης και θα δημοσιοποιηθούν από τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη σύντομα…».

Μπορούμε να ξέρουμε την «κατεύθυνση» που έχουν κατά αυτά τα νέα μέτρα;
Ούτε γνωρίζω λεπτομέρειες, αλλά δεν έχω φυσικά και εξουσιοδότηση για να πω κάτι επίσημα. Ας σταθούμε επί του παρόντος στην στρατηγική στόχευση του πρωθυπουργού, που σχετίζεται φυσικά με την διευκόλυνση της καθημερινότητας των νέων. Υπ’ αυτή την έννοια το «ξεπάγωμα» των επενδύσεων είναι ένα κίνητρο για να προκύψουν νέες θέσεις εργασίας.

Εχουμε την πληροφορία ότι οι νέες κυβερνητικές προβλέψεις αφορούν την επιδότηση της εργασίας, τη μείωση των ενοικίων των νέων, τη χορήγηση έξτρα vouchers κ.ό.κ. Εχετε κάτι κι εσείς υπόψη σας;
Κοιτάξτε, έχουν γίνει πολλές συσκέψεις κι εμείς ως ΟΝΝΕΔ, που συνεχώς αφουγκραζόμαστε τα ζητούμενα και τις αγωνίες της νεολαίας έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας. Το πλέγμα των μέτρων που αναφέρετε έχει πράγματι συζητηθεί, αλλά ο κ. Μητσοτάκης είναι εκείνος που θα προχωρήσει σε εξαγγελίες και δεσμεύσεις.

Κύριε Μαρινάκη, ο προγραμματισμός του επόμενου καιρού της ΟΝΝΕΔ τι προβλέπει;
Μία είναι η κυρία αποστολή μας. Να είμαστε σε συνεχή επαφή με τους νέους ανθρώπους. Η εντολή του πρωθυπουργού και μέσα από τη συνεργασία μας με τον διευθυντή του γραφείου του κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, είναι να βρισκόμαστε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Τώρα δε, που είναι ευχερέστερη η δυνατότητα επικοινωνίας με τους νέους θα πυκνώσουν οι περιοδείες μας. Θέλω στο σημείο αυτό να υπογραμμίσω ότι βούλησή μας είναι να ερχόμαστε σε επαφή με όλους ανεξαίρετα τους νέους και τις νέες, είτε ψηφίζουν είτε όχι τη «Νέα Δημοκρατία». Είτε είναι μέλη της ΟΝΝΕΔ, είτε όχι. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι αυτή είναι η πρώτη επιθυμία του πρωθυπουργού. Επαφές και γόνιμες ανταλλαγές απόψεων με τους νέους της χήρας χωρίς διαχωρισμούς και απολογισμούς.

Με την ευκαιρία της κουβέντας μας, πώς προδιαγράφεται το δικό σας πολιτικό μέλλον; Κατά καιρούς γράφεται ότι ενδέχεται να είσθε υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας. Πρόσφατα, όμως, κάποια δημοσιεύματα σας φέρουν ως το νέο γραμματέα της ΝΔ…
Είναι πρόωρη κάθε τέτοια συζήτηση. Και άλλωστε λίγη σημασία έχει το επόμενο βήμα ενός στελέχους της ΝΔ. Το μείζον είναι να υλοποιείται το κυβερνητικό έργο και να βλέπουμε την Ελλάδα ν’ αλλάζει. Πάντως, πράγματι, όσα αναφέρατε έχουν υποπέσει και στη δική μου αντίληψη, αλλά κρίνω σκόπιμο ότι πρέπει ν’ αφήσω το χρόνο να «μιλήσει». Ο ρόλος μου στη ΝΔ είναι σε απόλυτη ταύτιση με τη βούληση του κ. Μητσοτάκη.

Σαν να καλλιεργείται κλίμα ότι εσείς θα είσθε ο επόμενος γραμματέας του κόμματος…
Σας είπα, ο κ. Μητσοτάκης έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Υπομονή…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση στη Βουλή για τα μέτρα αντιμετώπισης των κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα
Πολιτική Προστασία: Tο ζήτημα αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών νέος πυλώνας στον στρατηγικό διάλογο με τις ΗΠΑ
ΣΥΡΙΖΑ: «Η επιτελική ανικανότητα ανησυχεί. Και που να μπει και ο χειμώνας…»
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με γυναίκες βουλευτές και δικαστικούς από το Αφγανιστάν