Παξοί: Ποινική δίωξη στους γονείς και τον παππού της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στη μητέρα, τον πατέρα και τον παππού που βρίσκονταν στο σπίτι όταν η 4χρονη εξαφανίστηκε.

Παξοί: Ποινική δίωξη στους γονείς και τον παππού της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

Προθεσμία για να απολογηθούν στον ανακριτή τη Δευτέρα, 25 Αυγούστου, ζήτησαν και πήραν η μητέρα, ο πατέρας και ο παππούς του 4χρονου κοριτσιού που εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής νεκρό σε πισίνα βίλας στους Παξούς, κοντά στο σπίτι της οικογένειας που ζούσε το παιδί.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο στη μητέρα, τον πατέρα και τον παππού που βρίσκονταν στο σπίτι όταν η 4χρονη εξαφανίστηκε.

Πώς έχασε τη ζωή του το 4χρονο κοριτσάκι σε πισίνα βίλας στους Παξούς – Στον εισαγγελέα οι γονείς της
Συγγενείς του άτυχου παιδιού δήλωσαν πως η 4χρονη έπαιζε στο χωλ του σπιτιού και πως η εξαφάνισή της ήταν κάτι που δεν περίμεναν και έγινε μέσα σε λίγα λεπτά.

Σημειώνεται πως μόλις οι συγγενείς αντιλήφθηκαν την εξαφάνιση του κοριτσιού, ειδοποίησαν την αστυνομία και άρχισαν να το αναζητούν με γείτονες και αστυνομικούς, χωρίς αποτέλεσμα. Η 4χρονη εντοπίστηκε λίγο αργότερα χωρίς τις αισθήσεις της σε πισίνα βίλας λίγα μέτρα από το σπίτι της οικογένειας, από τον μάγειρα ο οποίος πήγε εκεί για να εργαστεί. Άμεσα έγιναν προσπάθειες ανάνηψης από γιατρό του Κέντρου Υγείας Παξών, οι οποίες όμως δεν απέδωσαν.

«Θέλω να πεθάνω, είμαστε σε σοκ»

«Είμαι πολύ χάλια. Τον άντρα μου και το παιδί μου και τον γαμπρό μου τους πήρε η αστυνομία, για να πάνε στον εισαγγελέα. Έχω πάθει σοκ, είμαι μοναχή μου, είμαι έτοιμη να πεθάνω», είπε η γιαγιά της 4χρονης μιλώντας στο Star. Ήταν σχεδόν 4:00 το απόγευμα της Παρασκευής 22 Αυγούστου, όταν η μητέρα της Αμέλιας μπήκε στο μπάνιο για να ετοιμαστεί για τη δουλειά. Η μικρούλα ήταν στον κήπο και έπαιζε. Άγνωστο πως, χωρίς να την καταλάβει ούτε ο μπαμπάς της, ούτε ο παππούς της, απομακρύνθηκε από το σπίτι.

Όταν κατάλαβαν ότι λείπει λίγο μετά τις 4:00, οι γονείς του άρχισαν να το αναζητούν και με τη βοήθεια και των ανθρώπων της γειτονιάς -που κινητοποιήθηκαν- και της Αστυνομίας που πήγε για να ερευνήσει, βρέθηκε στις 16:50 από τον σεφ μίας γειτονικής βίλας στην πισίνα χωρίς τις αισθήσεις του. Η μητέρα της Αμέλια φανερά αναστατωμένη, τηλεφώνησε στον εργοδότη της και του είπε, ότι δεν θα μπορέσει να πάει στη δουλειά, γιατί χάθηκε η κορούλα της και την ψάχνουν.

«Μου είπε ότι θα αργήσει να έρθει, γιατί ψάχνει το παιδί και μετά από 2 ώρες έμαθα, ότι το βρήκανε πνιγμένο. Το βρήκε κάποιος μάγειρας, που δουλεύει στην πισίνα, στη βίλα και το βρήκε πνιγμένο», δηλώνει ο εργοδότης της μητέρας. Ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην έρευνα και γιατρός από το Κέντρο Υγείας έκαναν ΚΑΡΠΑ στο κοριτσάκι, δυστυχώς όμως, η μικρούλα δεν κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις της.

Πώς έχασε τη ζωή του το 4χρονο κοριτσάκι σε πισίνα βίλας
Συγκλονίζει η τραγωδία που σημειώθηκε στους Παξούς με τον θάνατο ενός 4χρονου κοριτσιού, το οποίο βρέθηκε πνιγμένο σε πισίνα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος του νησιού Σπύρος Βλαχόπουλος έκανε λόγο για ένα «τραγικό περιστατικό», επισημαίνοντας πως το παιδί «διέφυγε της προσοχής των γονιών του, βγήκε έξω από το σπίτι και κατευθύνθηκε σε μια βίλα με πισίνα που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, προφανώς για να παίξει». Όπως εξήγησε, «έπεσε στο νερό, δεν το αντιλήφθηκε κάποιος και παρά τις προσπάθειες ανάνηψης από τους αστυνομικούς, ήταν ήδη πολλή ώρα μέσα στην πισίνα».

Πώς έγινε το δυστύχημα – Στον εισαγγελέα γονείς και παππούς
Όλα συνέβησαν γύρω στις 15:00 της Παρασκευής, όταν το κοριτσάκι, που έπαιζε στον κήπο του σπιτιού του, χάθηκε από την προσοχή της μητέρας του. Όταν εκείνη αντιλήφθηκε την απουσία του, άρχισε μαζί με γείτονες να το αναζητά χωρίς αποτέλεσμα. Η κινητοποίηση ήταν άμεση και τελικά, περίπου στις 16:50, το παιδί εντοπίστηκε στην πισίνα της βίλας από τον μάγειρα που πήγε να εργαστεί εκεί. Εκείνη την ώρα, οι τουρίστες που διέμεναν στη βίλα απουσίαζαν.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία και το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου οι γιατροί κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να το επαναφέρουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο δήμαρχος ανέφερε πως «η μεγάλη ατυχία είναι ότι στη βίλα υπήρχε κόσμος, δεν ήταν ακατοίκητη, ωστόσο κανείς δεν βρέθηκε σε σημείο που να καταλάβει ότι το παιδί έπεσε στο νερό».

Την ίδια ώρα, η μητέρα, ο πατέρας και ο παππούς του άτυχου κοριτσιού οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα με την κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου. Η μητέρα, που συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής, φέρεται να βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.