Πέγκυ Ζήνα στο pelop.gr: «Δεν είχα κέφι να συμμετάσχω σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε 5 οπερατέρ…»

Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται στην Πάτρα και στα Αστέρια live, το Σάββατο στις 9 Οκτωβρίου μετά από δύο χρόνια απουσίας για να μας διασκεδάσει ξανά με ένα πρόγραμμα γεμάτο με δικά της αγαπημένα τραγούδια αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

Αστέρια Πάτρας

Ανθρωπος αληθινός που όλα τα χρόνια της καλλιτεχνικής της πορείας δεν έχει δημιουργήσει κανένα σκάνδαλο παρά μόνο μεγάλες επιτυχίες. Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται στην Πάτρα και στα Αστέρια live, το Σάββατο στις 9 Οκτωβρίου μετά από δύο χρόνια απουσίας για να μας διασκεδάσει ξανά με ένα πρόγραμμα γεμάτο με δικά της αγαπημένα τραγούδια αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

Τι και αν, την έχουμε δει σε διάφορα μουσικά αφιερώματα, κάθε φορά που πραγματοποιεί μια live εμφάνιση, έχει τον τρόπο να αφήνει μια όμορφη αίσθηση και χαρά σε όλους τους θεατές. Σε συνέντευξή της στην «Π» αναφέρεται σε όλους αυτούς τους λόγους που έμεινε μακριά μας ακόμα και μέσω της τηλεόρασης. Εκφράζει το παράπονό της για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους μουσικούς στην πανδημία, ενώ δηλώνει ευτυχής που έκανε τις σωστές προσωπικές και επαγγελματικές επιλογές στην ζωή της μέχρι και σήμερα.

Αστέρια Πάτρας
Πώς προέκυψε αυτή η πρόσκληση και τι θα περιλαμβάνει το πρόγραμμα που θα παρουσιάσετε εκεί;

Με το κοινό στην Πάτρα έχω μια ιδιαίτερη σχέση που κρατάει από το 2001 που είχα κάνει απόπειρα να πάω στην Eurovision. Εχω έρθει πάρα πολλές φορές και την έχω ξεχωρίσει για το κοινό της, γιατί έχει μια ποιότητα και αυτό μου δίνει κίνητρο και χαρά να την επισκέπτομαι. Εχω πιστούς φίλους και η παρέα μεγαλώνει συνεχώς. Είναι σαν το ετήσιο ραντεβού μας που κρατάει πολλά χρόνια. Σε αυτό τον όμορφο χώρο στα Αστέρια θα διασκεδάσουμε μετά από δυο χρονιά με δυσκολίες.

Τι έχετε να πείτε για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα;

Εχω την αίσθηση ότι η πολιτεία φέρεται σαν να φταίει για όλα η διασκέδαση, η μουσική και γενικά η ψυχαγωγία. Στο θέμα του πολιτισμού δεν τα πήγαμε καλά σαν χώρα. Είναι ένας κλάδος που δεν ήταν στις προτεραιότητες του κράτους και έχει πληγεί περισσότερο από όλους. Δυστυχώς για τους μουσικούς και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτές τις χώρες, υπήρξαν οικογένειες που καταστράφηκαν οικονομικά.

Εσείς πώς την βιώσατε την καραντίνα προσωπικά, ως άνθρωπος αλλά και μουσικός;

Στην πρώτη καραντίνα δεν κατάλαβα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Δούλευα συνεχόμενα 25 χρόνια οπότε αυτοί οι δυο πρώτοι μήνες της καραντίνας μού προσέφεραν ξεκούραση και αυτό που δεν είχα καταφέρει με τη δουλειά μου. Να τα δω όλα από απόσταση και να σκεφτώ πάρα πολύ σοβαρά πώς θέλω να πορευτώ από εδώ και στο εξής. Είμαι πάρα πολύ νομοταγής σαν άνθρωπος. Ανεξάρτητα αν συμφωνώ στα μέτρα, υπάκουσα και με το παραπάνω στην πρώτη καραντίνα. Στη συνέχεια ένιωθα ματαίωση, μια κακή ενέργεια στον χώρο και εάν παράπονο από ανθρώπους που πεινούσαν και δεν είχαν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Τη μουσική να δίνεται μέσα από την τηλεόραση και να προσπαθούμε να καλυφθούμε χωρίς την ζωντανή επαφή. Ηρθα πάρα πολύ κοντά με τους ανθρώπους μου και κρατάω μόνο αυτό. Επιβεβαιώθηκα ότι έχω κάνει τη σωστή οικογένεια και τις σωστές επιλογές στη ζωή μου γιατί μην ξεχνάμε ότι η καραντίνα έφερε πολλά διαζύγια.

Αστέρια Πάτρας

Ευτυχισμένη που πήρε τις σωστές αποφάσεις στα προσωπικά δηλώνει η τραογυδίστρια στην “Π” – Φωτογραφία με τον σύζυγο της ΓΙώργο Λύρα

Η τηλεόραση σε ό,τι αφορά τη μουσική, κάλυψε κάποιο κενό μέσα από τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών;

Σίγουρα ένα μικρό ποσοστό το κάλυψε γιατί από το τίποτα κάποιοι καλλιτέχνες ήταν κοντά στους ανθρώπους τους μέσα από την οθόνη. Εγώ ήμουν από αυτούς που δεν είχα διάθεση να το κάνω για αυτό και οι τηλεοπτικές μου εμφανίσεις περιορίστηκαν μόνο σε αφιερώματα μεγάλων δημιουργών ή τραγουδιστών που είχα υποσχεθεί και επειδή τα κανάλια δεν έκλεισαν όπως οι χώροι της τέχνης δεν μπορούσα να πάρω τον λόγο μου πίσω. Το έκανα γιατί το είχα υποσχεθεί στις οικογένειες των ανθρώπων που είχαν φύγει από την ζωή όπως Μάριου Τόκα και του Δημήτρη Μητροπάνου. Δεν είχα κέφι να συμμετάσχω σε κάποιο πρόγραμμα στην τηλεόραση που απευθύνεται σε 5 οπερατέρ γιατί δεν μπορώ να λειτουργήσω έτσι. Χαίρομαι για όσους βρήκαν ένα χάδι στην ψυχή τους. Για τους καλλιτέχνες και για τον κόσμο από το σπίτι. Καλό είναι αυτή την περίοδο να αφοσιωθεί κανείς σε αυτό που του δημιουργεί όμορφα συναισθήματα. Αλλος αισθάνεται όμορφα να επικοινωνεί μέσω των social media ή της τηλεόρασης και άλλος να περνάει τη θλίψη και την ανασφάλεια του αποκομμένος.

Εκτός σκηνής, τραγουδάτε και αν ναι σε ποιες περιστάσεις;

Ολη μέρα τραγουδάω και σιγοψιθυρίζουμε με την κόρη μου…

Ομως δεν θα θέλατε να γίνει τραγουδίστρια όπως έχετε πει…

Δεν το λέω πια γιατί ό,τι δεν θες, έρχεται και σε βρίσκει. Ετσι όπως είναι ο δικός μας χώρος δεν θα ήθελα αυτό που αντιμετωπίζω εγώ με τον κλάδο μου, να το αντιμετωπίσει η μικρή. Να κάνει την τέχνη ως χόμπι γιατί στις δύσκολες στιγμές και ώρες ο κλάδος της μουσικής δεν μπαίνει στις προτεραιότητες της κάθε πολιτείας ή κάθε συστήματος.

Τον χειμώνα που θα σας ακούσουμε;

Θα είμαι στο ανακαινισμένο και ζεστό χώρο του Baraonda. Κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή από νωρίς ανάλογα με τα μέτρα. Ξεκινάμε μετά τα μέσα Νοεμβρίου και ήδη είμαστε σε πρόβες με αγαπημένους φίλους για να παρουσιάσουμε βραδιές σαν και αυτή που θα παρακολουθήσετε το Σάββατο στην Πάτρα.

Αστέρια Πάτρας

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments