Πειθαρχική έρευνα και όχι μόνο για τη γυναικοκτονία στην Κύπρο

Τι έδειξε η νεκροτομή και οι ισχυρισμοί του δράστη

γυναικοκτονία

Δύο μέλη της Αστυνομίας Κύπρου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διεξάγεται μετά το φόνο με θύμα γυναίκα σαράντα ενός ετών στην επαρχία Πάφου από τον άγριο σαρανταοχτάχρονο εν διαστάσει σύζυγό της χθες το πρωί. Η πειθαρχική έρευνα αφορά συνολικά επτά μέλη του Σώματος και διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Μάριο Χαρτσιώτη.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας, μετά την προκαταρκτική έκθεση του αξιωματικού που ορίστηκε χθες για να ερευνήσει κατά πόσον η Αστυνομία ανταποκρίθηκε στις τηλεφωνικές κλήσεις σε σχέση με την υπό διερεύνηση υπόθεση, προκύπτει ότι το θέμα χρήζει περαιτέρω διερεύνησης. Ως εκ τούτου, ανέφερε ο Εκπρόσωπος, ορίστηκε ερευνών αξιωματικός, ο οποίος θα διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα για επτά μέλη της Αστυνομίας.

Τι έδειξε η νεκροτομή

«Σε εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από τέμνον και νήσσον όργανο», δηλαδή από το μαχαίρι το οποίο τρύπησε ενδεχομένως ζωτικό όργανο, οφείλεται ο θάνατος της 41χρονης κατέδειξε η νεκροτομή η οποία διενεργήθηκε σήμερα από ιατροδικαστή.

Οι ισχυρισμοί του δράστη

Ο ύποπτος για τη γυναικοκτονία νοσηλεύεται, υπό αστυνομική φρούρηση, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, όπου συνεδρίασε το Επαρχιακό Δικαστήριο διατάσσοντας την οκταήμερη κράτησή του. Όπως αναφέρθηκε κατά τη διαδικασία, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του υπόπτου, το θύμα τον είχε επισκεφτεί στο σπίτι του το πρωί της Παρασκευής για να μιλήσουν για τα μεταξύ τους προβλήματα. Ο κατηγορούμενος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι το θύμα του ζήτησε χρηματικό ποσό, προκειμένου να αποσύρει την καταγγελία που η ίδια είχε κάνει εναντίον του στις 11/6/24 στο Γραφείο του Κλιμακίου Βίας στην Οικογένεια στην Αστυνομία της Πάφου.

Όπως δήλωσε, ο ίδιος αρνήθηκε και ξεκίνησε μια έντονη μεταξύ τους λογομαχία με αποτέλεσμα να δεχθεί πρώτος επίθεση από το θύμα. Από ‘κει και πέρα, ανέφερε, έχασε τις αισθήσεις του και δεν γνωρίζει τι συνέβη.

Τη φροντίδα των παιδιών του ζεύγους ηλικίας 12 και 2 ετών ανέλαβε το Γραφείο Ευημερίας.

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών, ακρίβεια, παιδεία και υγεία οι προτεραιότητές μας

Supercar αξίας 2,5 εκατ. ευρώ έγινε στάχτη στην Αττική Οδό – Ισπανός που μένει στα ΗΑΕ ο ιδιοκτήτης του

Ο «Νέος Νοστράδαμος» επιμένει: Εξακολουθεί να προβλέπει ότι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκινά σε λίγες μέρες

Συντάξεις: Πότε πληρώνονται για τον Ιούλιο