Πελετίδης για συγχωνεύσεις ΔΟΥ Πατρών: Η αποδυνάμωση κρατικών υπηρεσιών εξυπηρετεί την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Πάτρας «η αποδυνάμωση των κρατικών υπηρεσιών εξυπηρετεί και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο προωθείται και η εκχώρηση αντικειμένων των Δ.Ο.Υ».

Πελετίδης για συγχωνεύσεις ΔΟΥ Πατρών: Η αποδυνάμωση κρατικών υπηρεσιών εξυπηρετεί την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, συναντήθηκε σήμερα με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας, Ηλείας, Κεφαλληνίας, Ζακύνθου, με θέμα την απόφαση της Κυβέρνησης για συγχώνευση της Γ’ με την Α’ Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή και τα όσα είπε ο κ. Πελετίδης «Το σχέδιο συρρίκνωσης των δημόσιων υπηρεσιών έχει μπει εδώ και χρόνια σε εφαρμογή, ήδη από τις θητείες των προηγούμενων κυβερνήσεων, με στόχο τη μείωση δαπανών, τη μείωση προσωπικού, την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, σε βάρος φυσικά τόσο των εργαζομένων στις υπηρεσίες αυτές, όσο και συνολικά του λαού.

Επιπλέον, η αποδυνάμωση των κρατικών υπηρεσιών εξυπηρετεί και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα, στον οποίο προωθείται και η εκχώρηση αντικειμένων των Δ.Ο.Υ. Η ίδια διαδικασία, εφαρμόζεται σ’ όλον το δημόσιο τομέα, όπου υλοποιείται ο στρατηγικός σχεδιασμός παραχώρησης υπηρεσιών σε επιχειρηματικούς ομίλους».

Και συνεχίζει η άποψη της δημοτικής αρχής: Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της πόλης μας και με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ενέκρινε ομόφωνα στις 9/10/2019, ψήφισμα καταδίκης της απόφασης αυτής, με ταυτόχρονα αιτήματα για κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών, με παροχή σύγχρονων εργαλείων για καλύτερη και ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών, καθώς και αναβάθμιση των υπηρεσιών Α/Β τάξεως σε Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξης, υποστηρίζοντας αντικείμενα Ελέγχου και Δικαστικού.

Το Νοέμβρη του 2020, οπότε είχε πραγματοποιηθεί και πάλι συνάντηση του Δημάρχου με το Σύλλογο εργαζομένων, καθώς και ανοιχτή συνεδρίαση του Συλλόγου με φορείς της πόλης, η απόφαση είχε ανανεωθεί, ενώ είχε ξεκαθαριστεί ξανά, η κατηγορηματική αντίθεση της δημοτικής αρχής, αλλά και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συγχώνευση υπηρεσιών και στη μείωση των οργανικών θέσεων εργασίας των μονάδων».

Στη σημερινή συνάντηση, ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε το Σύλλογο των εργαζομένων ότι συνεχίζει να βρίσκεται στο πλευρό τους και ότι θα συνεχίζει να αγωνίζεται ενάντια στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης.

Απαιτείται η άρση της εμπιστοσύνης στις Κυβερνήσεις που υλοποιούν τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου. Αυτή η πορεία πρέπει να ανατραπεί από τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

νερό
Αίγιο: Επίσκεψη Καλογερόπουλου στα Παλαιά Σφαγεία - Σημείο αναφοράς για την περιοχή
Στα νοσοκομεία της Ηλείας την Τετάρτη η Μίνα Γκάγκα - Υπόμνημα με προτάσεις από την Αυγερινοπούλου
Πάτρα - Καφέ «Γέφυρες»: Η πρωτοβουλία της «Π» ανοίγει δρόμο