Πελόζι για Τραμπ: «Δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά άνδρας ο Ντόναλντ Τραμπ για να καταθέσει», για το Καπιτώλιο

«Δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά άνδρας για να εμφανιστεί. Δεν πιστεύω ότι οι δικηγόροι θέλουν να εμφανιστεί διότι θα πρέπει να κάνει ένορκη κατάθεση», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι για τον Ντόναλντ Τραμπ στο MSNBC.

Εισβολή

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι «υπερβολικά δειλός για να υπακούσει» στην κλήτευση που έλαβε από το Κογκρέσο ώστε να καταθέσει στην ειδική επιτροπή που ερευνά τον ρόλο του στην εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, δήλωσε η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

«Δεν πιστεύω ότι είναι αρκετά άνδρας για να εμφανιστεί. Δεν πιστεύω ότι οι δικηγόροι θέλουν να εμφανιστεί διότι θα πρέπει να κάνει ένορκη κατάθεση», δήλωσε η Νάνσι Πελόζι για τον Ντόναλντ Τραμπ στο MSNBC. «Θα δούμε αν είναι αρκετά άνδρας ώστε να εμφανιστεί».

Αποτελεί ακόμα μία οργισμένη δήλωση της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, ειδικά για τη «μαύρη ημέρα» της 6ης Ιανουαρίου του 2021, όπου τότε είχε δηλώσει ότι ήθελε να του ρίξει μπουνιά και ότι «θα πάω φυλακή και θα είμαι χαρούμενη».

Σημειώνεται ότι την περασμένη Παρασκευή, η ειδική επιτροπή εξέδωσε κλήτευση προς τον Τραμπ δίνοντάς του προθεσμία μέχρι τις 4 Νοεμβρίου για να καταθέσει σειρά εγγράφων που σχετίζονται με τις δραστηριότητές του πριν και μετά την 6η Ιανουαρίου 2021.

Η επιτροπή πληροφόρησε επίσης τον Τραμπ ότι τον καλεί να εμφανιστεί για να καταθέσει στις ή περί τις 14 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά της, η Λιζ Τσέινι, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και της ειδικής επιτροπής, δήλωσε στην εκπομπή Meet the Press του NBC ότι ο Τραμπ πιθανότατα διέπραξε σειρά εγκληματικών πράξεων για τις οποίες το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ μπορεί να του ασκήσει δίωξη.

«Έχει δείξει την πρόθεσή του να χρησιμοποιήσει βία για να προσπαθήσει να σταματήσει την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας», δήλωσε η Τσέινι. «Γνωρίζουμε από καταθέσεις ότι παραδέχθηκε ότι έχασε (τις εκλογές του 2020).

«Αλλά ακόμη και αν θεωρούσε ότι είχε νικήσει, δεν στέλνεις τον ένοπλο όχλο στο Καπιτώλιο. Δεν κάθεσαι επί 187 λεπτά αρνούμενος να σταματήσεις την επίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν στέλνεις tweet που υποκινεί περισσότερη βία», είπε.

Η Λιζ Τσέινι δεν διευκρίνισε τι πρόκειται να κάνει η επιτροπή αν ο Τραμπ αρνηθεί να συνεργαστεί στην κλήτευση. Αν καταθέσει, είπε, «δεν θα το μετατρέψει σε τσίρκο».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΝΕΚΡΟΣ
Γαλλία
Τουρκία
Βρετανία