Πέντε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας στην Πάτρα μόνο την Πέμπτη

Με βάση καταγγελίες που έχουν γίνει στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, οι καταγγέλλουσες στην πλειοψηφία τους είναι έγγαμες γυναίκες με παιδιά, οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι εργαζόμενες.

Αστυνομία

Ρεκόρ οικογενειακών επεισοδίων σημειώθηκε χθες Πέμπτη 8/12/2022. Μέχρι και το απόγευμα (ώρα 6μ.μ ) η Αμεση Δράση της Πάτρας είχε κληθεί να παρέμβει σε πέντε περιπτώσεις, μεταξύ αυτών δύο πιο σοβαρά και τα άλλα «λεκτικών επιθέσεων». Ολα μεταξύ πρώην ή νυν συγγενών.

Την Τετάρτη εκλήθη σε επεισόδια εκ των οποίων το ένα διαπληκτισμός μάνας – γιου. Συνήθως, η Αστυνομία καλείτο για 2 με 3 συμβάντα καθημερινά και το γεγονός της αύξησής τους δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα έγινε στις 6.30 το πρωί! Σε κάποια απ’ αυτά ειδοποιήθηκε από γείτονες που πλέον δεν διστάζουν να καλέσουν το «100».

Με βάση καταγγελίες που έχουν γίνει στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας, στο Αστυνομικό Μέγαρο της οδού Ερμού στην Πάτρα, οι καταγγέλλουσες στην πλειοψηφία τους είναι έγγαμες γυναίκες με παιδιά, οι οποίες στο μεγαλύτερο ποσοστό δεν είναι εργαζόμενες. Στον αντίποδα – αν επιχειρούσαμε να σκιαγραφήσουμε το προφίλ των δραστών – από τα στοιχεία φαίνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για άνδρες απασχολούμενους – εργαζόμενους με σχετικά καλή οικονομική κατάσταση.

Πάτρα: Αποκαλυπτικά στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία: Ένα περιστατικό την ημέρα, δεκάδες οι καταγγελίες – Έρευνα της «Π»

Οπως αποκάλυψε έρευνα της Μαρίας Παπαγιαννακοπούλου, που δημοσιεύθηκε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», στην πλειονότητά τους οι δικογραφίες που έχουν σχηματισθεί για αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας, στην περιοχή μας, αφορούν σε περιστατικά λεκτικής βίας με τους θύτες να εξαπολύουν απειλές και εξυβρίσεις σε βάρος των θυμάτων τους.

Οι περιπτώσεις σωματικής βίας, με εξαίρεση τον σοβαρό τραυματισμό και την επί ημέρες νοσηλεία της μητέρας 5χρονου, στην Πάτρα, με βάση τις ιατροδικαστικές εκθέσεις χαρακτηρίζονται ως «απλές σωματικές βλάβες», με μώλωπες, εκδορές κ.λπ.

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments