Πέρασαν τρία χρόνια από το χαμό του Γιώργου Ράντου

Ο Γιώργος έφυγε στα 71 του αφήνοντας πίσω του τεράστιο κενό, καθώς ήταν μια πληθωρική παρουσία στον ποδοσφαιρικό και στον δημοσιογραφικό κόσμο

Πέρασαν τρία χρόνια από το χαμό του Γιώργου Ράντου

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Ράντος και την Κυριακή (31/10) στις 9.30 το πρωί θα τελεστεί το μνημόσυνο στον Ιερό Ναό της Παντάνασσας.

Ο Γιώργος έφυγε στα 71 του αφήνοντας πίσω του τεράστιο κενό, καθώς ήταν μια πληθωρική παρουσία στον ποδοσφαιρικό και στον δημοσιογραφικό κόσμο.

Αθλητικός συντάκτης από το 1969 μέχρι το 2000. Οχι ότι έπαψε ποτέ να έχει το μικρόβιο του δημοσιογράφου. ««Η μεγαλύτερη στιγμή στη δημοσιογραφική μου ζωή ήταν το χτύπημα στην πρώτη σελίδα του Εθνικού Κήρυκα την Δευτέρα 23 Απριλίου 1973 για την Παναχαϊκή με φωτογραφία του Κώστα Δαβουρλή, μετά τη νίκη με 5-3 στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ. Εκείνη την ημέρα είχα και μία ολόκληρη αθλητική σελίδα που καθιερώθηκε κάθε Δευτέρα. Τότε δούλευα στον Εθνικό Κήρυκα και στον Ημερήσιο Κήρυκα του Αλέκου, του Ντίνου και του Μίμη Βρη», είχε πει σε συνέντευξή του στην «Π».
Εντελώς τυχαία ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 1969 την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία. Είχε πάει στα Προσφυγικά να δει ένα ματς του Πάτραι. Μολις τελείωσε, πήρε στο τυπογραφείο του Κουλουμπή που έβγαζε ο Βαγγέλης Σωτηρόπουλος την Πάτρα Σπορ. Γνώριζε τον Βαγγέλη και τον ρώτησε αν είχε κανένα νέο για την Παναχαϊκή, που είχε πάρει ισοπαλία 0-0 από τον Ηρακλή. Εκείνη τη στιγμή χτυπάει το τηλέφωνο και του λέει ο Σωτηρόπουλος «πάρε το τηλέφωνο για να μάθεις για την Παναχαϊκή».
Σηκώνει το τηλέφωνο, ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Χαρισούλης από τη Θεσσαλονίκη και άρχισε να του δίνει τα στοιχεία του αγώνα. «Κράτα σημειώσεις» του είπε ο Βαγγέλης και μετά «τώρα γράψε και το παιχνίδι». Ετσι ξεκίνησε.
Ηταν 21 χρονών τότε. Η συνέχεια ήταν εντυπωσιακή: Το 1972 προσλαμβάνεται ανταποκριτής στο «ΦΩΣ». «Ημουνα στην Ομόνοια στην Αθήνα. Διάβαζα το “ΦΩΣ” και βλέπω μία αγγελία: Ζητείται ανταποκριτής στην Πάτρα. Ηξερα ότι ανταποκριτής της εφημερίδας στην Πάτρα ήταν ο Μάκης Γεωργουλόπουλος. Παίρνω τηλέφωνο και μου λένε ότι ο Μάκης θα μετακόμιζε στην Αθήνα. Ετσι ξεκίνησα», είχε πει ο ίδιος.
Μετά ανταποκριτής στη Βραδυνή, στα Νέα, στη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, συνεργασία με το ΕΙΡΤ (ραδιόφωνο, «Χρονικά της Ημέρας») και τηλεόραση (συνεργασία με τον Γιάννη Διακογιάννη). Στην Πάτρα, συντάκτης στα Αθλητικά Νέα (συνιδιοκτήτες Φλαμής – Καρκαντζός – Ζέρβας), στη νέα Πάτρα Σπορ, στις Πατρινές Ωρες, στα Σπορ της ΝΔ Ελλάδος και στην Ημέρα.
Είχε ζήσει από κοντά τις μεγαλύτερες στιγμές στην ιστορία της Παναχαϊκής και τους ευρωπαϊκούς αγώνες των «κοκκινόμαυρων». Είχε συνταξιοδοτηθεί από τον ΟΑΕΔ.

 

Όλες οι ειδήσεις άμεσα μέσα από το Google News. Κάντε κλικ εδώ και κάντε εγγραφή

Άμεση ενημέρωση με όλες τις ειδήσεις τώρα και μέσω WhatsApp - Δες εδω


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ