Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος: Απέφυγαν να κοπεί η Εθνική Οδός

Σημαντικό έργο για την ασφάλεια των οδηγών που περνούν από την παλιά εθνική οδό στο ύψος του Βουραϊκού, αλλά και τη στατικότητα της γέφυρας εκτέλεσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος Ουσιαστικά τα έργα βοηθούν στην ομαλή ροή του νερού, ώστε να προκαλούνται οι λιγότερο δυνατές ροές στους πυλώνες της γέφυρας

Με έγκαιρο σχεδιασμό απέφυγαν τα χειρότερα στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς μία από τις αρμοδιότητές της είναι ο καθαρισμός των ποταμών και τα έργα προστασίας σε μικρές και μεγάλες γέφυρες που περνούν πάνω από αυτά.

Ενα τέτοιο έργο υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα στη γέφυρα του Βουραϊκού. Ο αντιδήμαρχος Εργων του Δήμου Αιγιάλειας Βασίλης Χριστόπουλος συναντήθηκε προ ολίγων ημερών με τον αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Μπονάνο και μεταξύ άλλων συζήτησαν για παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν εν όψει του χειμώνα σε ποταμούς και χείμαρρους.

Από πλευρά Μπονάνου έγινε μνεία στα έργα της γέφυρας του Βουραϊκού, από την οποία περνά η παλαιά Εθνική Οδός. Συγκεκριμένα, το έργο αφορούσε την επισκευή-προστασία της γέφυρας, της οποίας τα «πέδιλα», δηλαδή το σημείο κοντά στη βάση της έξω από τη γη, παρουσίαζαν σημάδια φθοράς από το χρόνο.

Η «Π» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της κοινότητας Διακοπτού Σπήλιο Ρουφογάλη για να εξηγήσει τη σημασία του έργου, αλλά και της ασφάλειας της γέφυρας από την οποία διέρχονται εκατοντάδες οχήματα καθημερινά από και προς Αθήνα, αλλά και τα γύρω χωριά. «Είναι πολύ σημαντικό ότι εκτελέστηκαν έργα για να μη συμβεί κάτι δυσάρεστο στο μέλλον. Ο δρόμος είναι διαδημοτικός και έχει μεγάλη κίνηση. Ευτυχώς, όσο υπάρχει διάθεση, εκτελούνται έργα» σημείωσε ο κ. Ρουφογάλης.

Τα έργα στη γέφυρα έχουν ως στόχο να διοχετεύονται πιο ομαλά τα νερά του ποταμού, ενώ οι ειδικοί θεωρούν δεδομένο ότι θα επωφεληθούν και άλλα σημεία της παραποτάμιας περιοχής, αφού τα ορμητικά νερά θα κυλούν με μικρότερη ορμή προς τη θάλασσα.

Με την παρέμβαση της Περιφέρειας στο σημείο και την υποστήριξη της γέφυρας, εκτιμάται πως απομακρύνεται το σενάριο να γίνει ακατάλληλη κάποια στιγμή στο σύντομο μέλλον λόγω σημαντικής φθοράς. Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται απίθανο λόγω της παλαιότητας της γέφυρας, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής κυρίως δεν θα ήθελαν ούτε να το σκέφτονται, καθώς η χρησιμότητα του δρόμου είναι τεράστια.

Ετσι, οι εργασίες που έγιναν στη γέφυρα ουσιαστικά παρέχουν ασφάλεια, αφού σταθεροποιούν τη ροή του νερού και δεν αναμένεται να παρατηρηθούν ακραία φαινόμενα που να επηρεάζουν την κίνηση των οδηγών.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ