Περιφέρεια – Ηλεία: Ο Φαρμάκης «κερνάει Ελλάδα» στην Αμαλιάδα

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, άνοιξε χθες το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα – Αμαλιάδα 2023».

Περιφέρεια - Ηλεία: Ο Φαρμάκης «κερνάει Ελλάδα» στην Αμαλιάδα Ο Ν. Φαρμάκης καλωσόρισε το κοινό στη γη της Ηλιδας

«Εστιάζουμε στην ενίσχυση της πιστοποίησης των αγροδιατροφικών προϊόντων μας και υποστηρίζουμε τη δυναμική παρουσία τους στις διεθνείς αγορές αξιοποιώντας παράλληλα τους άξονες της στρατηγικής ”Από το αγρόκτημα στο πιάτο”.

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία είναι μία βάση πάνω στην οποία πιστεύουμε ότι ανοίγονται πολλές και μεγάλες ευκαιρίες και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και τα επόμενα χρόνια, είτε για να αναδείξουμε τα προϊόντα της γης μας, είτε για να ενισχύσουμε τη δύναμη των αγροτών μας».

Το πλαίσιο για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα περιέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανοίγοντας τις εργασίες του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα – Αμαλιάδα 2023». Συνεχίζοντας, αναφέρθηκε και στα «εργαλεία» που θα χρησιμοποιηθούν, από τη μία αξιοποιώντας το νέο ΕΣΠΑ με έργα ενίσχυσης των αγροτικών υποδομών και αγροτικής επιχειρηματικότητας κι από την άλλη να απεγκλωβιστούν οι αγρότες από το δυσβάστακτο ενεργειακό κόστος, μέσω του μεγάλου Φωτοβολταϊκού Πάρκου στο Μεσολόγγι.

Τρίτος «δρόμος» είναι η διασύνδεση του Αγροδιατροφικού Τομέα με τον Τουρισμό, με παράδειγμα το «Ολυμπιακό Πρωινό». «Ζητούμε τη συμμετοχή των τοπικών επιχειρήσεων Τουρισμού και Εστίασης, ώστε να προωθούμε και να κάνουμε πιο γνωστά τα τοπικά προϊόντα, κάτω από το παγκόσμιο έμβλημα της Ολυμπίας και της Ολυμπιακής Γης» τόνισε ο κ. Φαρμάκης.

Εστιάζοντας στην Ηλεία, επικαλέστηκε τρεις λέξεις. «Γη – Ιστορία – Πολιτισμός», που εκπροσωπούν την Ελλάδα και συμπκυκνώνονται με τον καλύτερο τρόπο. Χαρακτήρισε τη γη της Ηλείας μεγάλο εθνικό πλούτο, καρποφόρα και διαχρονική πηγή ζωής.

Ο κ. Φαρμάκης καλωσόρισε στη γη της Ηλιδας τους συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα 2023».

ΤΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για 5η χρονιά και φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού της ευρύτερης περιοχής. Για πρώτη φορά φιλοξενείται και το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς, μαζί με το Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα: «Η επόμενη μέρα στον ελαιοκομικό τομέα της Ελλάδας», ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων και ο 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς. Τα δύο μεγάλα Φεστιβάλ θα συνεχιστούν 27 – 28 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας, του Δήμου Ηλιδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας. Στον ίδιο χώρο λειουργεί και η «Εκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας ”Κερνάμε Ελλάδα”» και η «Αγροτική Περιφερειακή Εκθεση», παρουσιάζοντας νέες καινοτομίες στον αγροτικό τομέα, με εξοπλισμό για την ελιά, καθώς και προϊόντα, υπηρεσίες και γαστρονομία βασισμένη στο ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε δύο κεντρικές αίθουσες θα οργανωθούν το Local Agenda Olive Oil Forum και το Olive Oil Gastronomy Forum.

Google News Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: Εκδήλωση για τη χρήση κράνους, αφιερωμένη στη μνήμη της 14χρονης Χριστίνας - ΦΩΤΟ
Καθημερινές επαφές του Ανδρέα Τζουραμάνη με Αχαιούς - «Οι πράξεις και οι επιλογές μας καθορίζουν το μέλλον μας»
Αιγιάλεια: Το πρόγραμμα των επισκέψεων και οι κεντρικές ομιλίες του Δημήτρη Καλογερόπουλου
Παπαδόπουλος για κατάργηση Νομικών Προσώπων: «Αναβολή για 2024 ή είμαστε κάθετα αντίθετοι»