Περιοδεία Κεραμέως: Φιλική, υπέρμαχος του έργου στην Παιδεία και ευλογημένη

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απηύθυνε ευρύ προσκλητήριο στη μεγάλη πολιτική εκδήλωση της Τρίτης, στην Πάτρα, με ομιλητή τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδήσεις Πάτρα Παρόντες βουλευτές, Α. Φίλιας, Κ. Σβόλης, πολιτευτές, στελέχη

Με έμφαση, στη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια την οποία καταβάλλει ως υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως μίλησε – χθες το μεσημέρι – στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην Πάτρα, μετά από σύντομη περιοδεία της στην περιοχή και λίγες μόνο ημέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην Αχαΐα.

«Είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, στους νέους και σχεδιάζουμε πολιτικές, ώστε να τους δώσουμε περισσότερα εφόδια για το παρόν και το μέλλον. Με Νηπιαγωγείο, από τα 4 για όλα τα παιδιά και με Αγγλικά, με ένα νέο, καλύτερο σχολείο, που εστιάζει στις σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες, με εργαστήρια δεξιοτήτων, από Ρομποτική ως την Οδική Ασφάλεια και από τον σεβασμό στους άλλους έως την προστασία του περιβάλλοντος, με 166 νέα σύγχρονα Προγράμματα Σπουδών, με διπλάσια Πρότυπα και Πειραματικά, με χιλιάδες μόνιμους διορισμούς, όταν δεν είχαν γίνει στην Εκπαίδευση για 12 χρόνια, με επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, με διαδραστικούς πίνακες, φορητές ψηφιακές συσκευές, με voucher για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού από μισό εκατομμύριο νέους (4-24 ετών) κι από εκπαιδευτικούς χωρίς κριτήρια, ανεξαιρέτως, με αναβαθμισμένη επαγγελματική κατάρτιση για άμεση είσοδο στην αγορά εργασίας» σημείωσε η υπουργός.

Ειδήσεις Πάτρα

Νίκη Κεραμέως στη ΝΔ Αχαΐας

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να υπογραμμίσει: «Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, έχουμε Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια, Πειραματικά και Θεματικά Δημόσια ΙΕΚ. Πανεπιστήμια πιο εξωστρεφή, ποιοτικά, αυτόνομα. Με ξενόγλωσσα. Με πανεπιστήμια, που προάγουν την έρευνα και ένα νομοσχέδιο προ των πυλών, με νέες καινοτομίες, όπως κοινά – διπλά πτυχία, βιομηχανικά διδακτορικά, προσέλκυση εκπαιδευτικών από Ελλάδα κι εξωτερικό».

ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑ: ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ, ΓΟΝΕΙΣ 

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, χθες το πρωί, επισκέφθηκε το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, μπήκε σε τάξεις και συζήτησε με μαθητές , δασκάλους και γονείς, τους οποίους ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας και υπογράμμισε το συμπληρωματικό χαρακτήρα της τηλεκπαίδευσης, αφού «τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης εκπαίδευση και το βιβλίο», όπως ανέφερε.

Ειδήσεις Πάτρα

Ο δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς της παρέδωσε υπόμνημα

Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, της παρέδωσε υπόμνημα με τις στεγαστικές ανάγκες σχολείων του δήμου και ζήτησε κανονικά κτίρια στο Ειδικό Δημοτικό, και το 3ο – 4ο Νηπιαγωγείο, το Νηπιαγωγείο και Δημοτικό Λακκόπετρας και το ΔΣ Λουσικών, όπως και την ίδρυση Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Την υπουργό υποδέχθηκαν και συνόδευσαν βουλευτές, ο αντιπεριφερειάρχης Α. Φίλιας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κ. Ορλώφ, οι αντιδήμαρχοι Σ. Σταυρογιαννόπουλος και Γ. Μάλλιαρης και τα στελέχη της δημοτικής αρχής Θ. Πουλίδας, Ρ. Καραμπελιά, όπως και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Φ. Λιάκος. Παρόντες ήσαν, ο Ν. Κλάδης (διευθυντής Α/βάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας) και Ευγενία Πιερρή (διευθύντρια Β/βάθμιας), με τον διευθυντή του 3ου ΔΣ Α. Γαλανόπουλο.

Ειδήσεις Πάτρα

Την υπουργό υποδέχθηκε ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας

Η επίσκεψη της υπουργού ολοκληρώθηκε με καφέ στην κεντρική πλατεία Δημοκρατίας και φιλική συζήτηση με τους τοπικούς παράγοντες.

ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ 

Ειδήσεις Πάτρα

Εικόνα στην υπουργό

Η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Πατρών. Χρυσόστομο, στο Επισκοπείο, όπου είχαν – για αρκετή ώρα – συζήτηση επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ζητήματα της κοινωνίας. Στον ναό του Αγίου Ανδρέα, προσκύνησε την Κάρα, τον Σταυρό και την εικόνα της Παναγίας του Ορους των Ελαιών, αλλά και τον τάφο του Πρωτοκλήτου. Της προσέφερε, ως ευλογία, εικόνα του Αποστόλου.

Ειδήσεις Πάτρα

Στον Αγιο Ανδρέα η Νίκη Κεραμέως με Χρυσόστομο

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΤΡΑ
Καλάβρυτα
ΖΑΚΥΝΘΟ
Φυσικό αέριο