Περιοδεία Παπανδρέου – Πάτρα: Είδε «ανασφαλή» νοσοκομεία, θυμήθηκε το παλιό ΕΣΥ

Ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Γιώργος Παπανδρέου κατά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Πάτρα βρέθηκε στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Περιοδεία Παπανδρέου - Πάτρα: Είδε «ανασφαλή» νοσοκομεία, θυμήθηκε το παλιό ΕΣΥ

Τα μεγάλα προβλήματα στη δημόσια υγεία και η τραγική κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία και στην αγορά, με την ακρίβεια, βρέθηκαν στο επίκεντρο των επισκέψεων του πρώην πρωθυπουργού και βουλευτή Αχαΐας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε και το Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» αλλά και το Οικονομικό Επιμελητήριο ΒΔ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

> Στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη τοπικών φορέων, βουλευτών, του διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλου, και του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων και του Κώστα Πετρόπουλου, για την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του, της έλλειψης προσωπικού και υποδομών που δεν καθιστά το νοσοκομείο λειτουργικό, όσο και για την κατάσταση του δημοσίου συστήματος υγείας στην περιοχή.

Περιοδεία Παπανδρέου - Πάτρα: Είδε «ανασφαλή» νοσοκομεία, θυμήθηκε το παλιό ΕΣΥ

Μεταξύ άλλων τόνισε: «Η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν αφορά μόνο την Πάτρα και την Αχαΐα. Ουσιαστικά, με το έργο άξιων επιστημόνων και τη μεγάλη προσφορά πολύ ικανών εργαζομένων, έχει ιδιαίτερα σημαντική θέση στην καρδιά των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας. Προσφέρει μια δικλείδα ασφαλείας για τις υγειονομικές ανάγκες της περιοχής, και πρέπει μαζί με του Ρίου και το Καραμανδάνειο, να αποτελέσουν τη βάση ενός βιώσιμου και σύγχρονου Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Επομένως, απαιτούνται – και άμεσα, λύσεις με ολοκληρωμένο και συνεκτικό σχέδιο.
Η κυβέρνηση οφείλει να πράξει τα δέοντα».

> Στο Οικονομικό Επιμελητήριο, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Γιώργο Παππά, τον αντιπρόεδρο Στ. Τζιβγινίδη, τον γραμματέα Κ. Καινούργιο, το μέλος – γραμματέα ΝΕ Αχαΐας ΠΑΣΟΚ Νίκο Μοίραλη, τον πρόεδρο της Ενωσης Λογιστών Φοροτεχνικών Αλέκο Μπογιάκη, και εκπροσώπους τραπεζικών υπαλλήλων, εφοριακών. Ενημερώθηκε για τα ζητήματα που τους απασχολούν, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για την οικονομία, το ιδιωτικό χρέος, την ακρίβεια στην αγορά και ιδιαίτερα της ενέργειας, την ανάπτυξη, τη βιώσιμη πράσινη και ψηφιακή μετάβαση.

Περιοδεία Παπανδρέου - Πάτρα: Είδε «ανασφαλή» νοσοκομεία, θυμήθηκε το παλιό ΕΣΥ

Τόνισε μεταξύ άλλων:«Όλοι, σκοπίμως, ξεχνούν ότι χάσαμε τουλάχιστον μια δεκαετία από τότε που ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούσαν για πράσινα άλογα. Μια δεκαετία, που θα είχε προχωρήσει πολύ η μετάβαση στις ΑΠΕ, η χώρα θα ήταν πιο αυτόνομη απέναντι στα γεωπολιτικά παιχνίδια στην ενέργεια και οι Έλληνες θα πλήρωναν πολύ φτηνότερα την ενέργεια, ενώ θα ήταν και οι ίδιοι παραγωγοί. Το χρέος φτάνει σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου θυμίζει τις δραματικές μέρες του 2009, και η ανάπτυξη στηρίζεται σε πήλινα πόδια. Ανερμάτιστη διάθεση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, κατά τις πελατειακές ανάγκες της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάτρα: «Μπουζούκια στην Πανσέληνο» - Η συναυλία της «Λαϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας «Εν Χορδώ – Θεόδωρος Γεωργόπουλος»
Πάτρα: Συγκρούστηκε αυτοκίνητο με ασθενοφόρο - Προκάλεσε επεισόδιο και εξαφανίστηκε ο οδηγός του Ι.Χ
Αίγιο: Μουσείο Σταφίδας και Πολυχώρος Εκδηλώσεων - Παραχώρηση ακινήτου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στον Δήμο 
Λάρισα: Βρέθηκε νεκρός 60χρονος στο χωράφι του